Reklama

Reklama

Jaro 1958, Francie. 21 letá Rose Pamphyleová (Déborah François) žije se svým ovdovělým otcem, bručounem, který provozuje vesnický obchůdek. Rose je zasnoubená se synem místního automechanika a zdá se, že jejím údělem bude poklidný život hospodyňky. Ale po takovém životě ona netouží. Odjede do Lisieux v Normandii, kde podstoupí přijímací pohovor na místo sekretářky pojišťovací společnosti, které šéfuje velmi charismatický Louis Echard (Romain Duris). Pohovor dopadne katastrofálně, ale Rose aspoň předvede, že umí neuvěřitelně rychle psát na psacím stroji. Mladé ženě se tak nevědomky podaří v Louisovi probudit sklony ke sportovnímu fanouškovství. Rose se pod jeho vedením zúčastní své první soutěže v psaní na stroji. Cesta k opravdovým trofejím je však složitá. Láska ke sportu a k ženě si někdy mohou překážet. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Koho by to napadlo, že taková blbost, jako psaní na stroju, měla svoje mistrovství světa a navíc že měla tolik šílenejch fanynek, co je žerou jak nějakýho Elvise. Protože jsem se učil taky psát na mechanickym psacim, tak z nostalgie to docela oceňuju. Další, co se docela dalo, byl ten vztah mezi ní a ním, ale spěje to do jasnýho závěru, takže žádný překvápko. Ale jinak nuda, protože ty závody byly pořád dokola a už to bylo pak pořád dokola. Jinak teda ale respekt k té rychlosti... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Pygmalion po francouzsku, s povedeným odérem konce padesátých let a Audrey Hepburn na blond... no a samozřejmě s Romainem Durisem, který si mě s každým dalším filmem více získává (miluju ten jeho škleb :-))... Scénář je sice průhledný, že je přes něj vidět až na Eiffelovku, ale aťsi, je totiž vykompenzován staromódně roztomilým podáním i divácky neošuntělou soutěžní disciplínou, při které lze při troše pozornosti zahlédnout i český text. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak vůbec to nebylo na motivy Pygmalionu, že? Ale jinak příjemná a sympatická romantická komedie, fajn herci a tak. Nikdo "vůbec nečekal" nic z toho, co se tam stalo, ale i tak to byla dobrá podívaná a oddechovka s řadou vtipných okamžiků. Nejlepší postava byl ale stejně ten Američan - kamarád Louise. Ale jinak obdiv... takhle rychle psát technikou kroužícího orla, to je úctyhodné. Většina lidí píšící tímto stylem opravdu krouží nad tou dnes už klávesnicí:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Roz(to)milé, skvostně stylizované, sympatické, se správně zvolenou i dávkovanou špetkou nadsázky, kde se speciálně "zápasy" vyvedly. Problém je jeden jediný, ovšem vzhledem k žánru zásadní; mezi ústředním duem to nezajiskří a nezajiskří. Oba tam sednou, ale dohromady jim to štymuje asi jako dvěma leklým rybám v jedné kádi. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nic viac, nez nudna francuzska konina, ktora nema co ponuknut /prazdne dialogy o hovne nepocitam/, plus obsahuje otrasne herecke vykony, nulovy dej a casto len prazdne tliachanie o medziludskych vztahoch. Plus tu sa predstavil opat Romain Duris /to bol ten vrcholny demental, ktory chcel spoznat ciganske osady v Gadzo Dillo/. Toto by sa malo pouzivat ako tortura miesto waterboardingu. A teroristom sa treba vyhrazat opakovanou projekciou tejto "meganadhery". 5 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Paříži a belgickém Lutychu. (Terva)
  • Auto, na ktorom vo filme jazdí Louis Èchard (Romain Duris), je Panhard Dyna 55. (Laslo)
  • Déborah François nedokázala psát rychle jako české mistryně v rychlopsaní, a proto byly některé záběry na její ruce  nahrazeny záběry na rychlejší písařku. (Mertax)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama