Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (578)

novoten 

všechny recenze uživatele

Jestli se něco povedlo, tak zmrzačení veškerých diváckých očekávání. Svěžest, lehkost nebo přirozená žhavost jsou smeteny pryč vychtěným a zoufale repetitivním zabíráním všeho, co tančí, natřásá se nebo se vůbec jakkoli netradičně hýbe. Ta pravá rána pod pás je ale scénář, který psal třináctiletý chlapec, co se doma o prázdninách zoufale nudí a ve své bujné fantazii právě utváří story o tom, co asi v tu samou dobu dělá ta partička nedostižných holek ze střední za rohem. A asi nikoho nepřekvapí, že tím pádem nefungují postavy, dialogy, příběh ani nic. Snad jen pár fajn songů, co by za jiných okolností přivodily letní náladu a Martinezův hypnotický soundtrack, který ovšem v tomhle maglajzu běží téměř naprázdno. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Korine - bard, hovorca a kritik MTV generácie 90-tych rokov úspešne podáva generačnú výpoveď mladých ľudí z USofA 21. storočia. Tie dialógy (meniace sa na monológy a späť, repetitívne a prázdne) - to sú úžasné a bohužiaľ pravdivé slogany tejto generácie... Veľmi zaujímavý film - aká je morálka dnešných "detí", ktoré sa nudia, chcú byť šťastné, no nevedia ako, hľadajú sa v drogách, bezduchej zábave, hlasnej hudbe, dobrodružstvách a neviazanom sexe - no nie sú schopné znášať následky. Plno skvelých scén. Telefonovanie s mamami mrazí. Scéna, ako predvádzajú Faith svoju lúpež na parkovisku pred reštauráciou je ešte desivejšia, ako samotná lúpež. Franco je coolovo slizký, totálny zmrd. Nečudujem sa Herzogovi, že má toho chlapca rád - nastavuje zrkadlo šialenstvu menom USA a robí to pestrofarebne, zadúšajúco a drzo. Čubky! ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Výsledná podoba snímku je totální protipól k tomu, co jsem od něj původně očekával. Šel jsem do toho s vidinou čistokrevné puberťácké masturbace nad pozadím Seleny Gomez a jejích kamarádek, kterou by takový Stifler shrnul jednoduše slovy "dudy, kozy, cecky, vemena", ale nakonec jsem dostal naprosto vážnou kriminální zápletku se zpracováním tak provokativním, neotřelým a ironickým, že zkrátka nešlo odolat. Korine se mi vysmál přímo do obličeje, natočil si to po svém a podle vlastních pravidel a povedlo se mu to nadmíru dobře. Škoda jen, že v závěru už to s tím smíchem trochu přehnal a že některé "vtipy" opakoval tak často, až ztratily úplně na věrohodnosti. A hlavně je škoda, že Selena se v půlce filmu zbalila a už se neukázala :-) Docela zajímavé překvapení, ale na víc jak 55% to po prvním shlédnutí bohužel nemá. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sračka. Nalákalo mě to na kundy a režisérovi slouží ke cti, že o ty mě teda neošidil. Bikiny, kozy a zadky útočí ze všech stran a díky tomu se na to dá alespoň koukat. Bohužel zbytek je onanie nejhrubšího zrna. Nevím co to mělo znamenat, asi nějaká výpověď o stavu mládeže nebo co, ale v tom filmu se děje hovno. Ani tam moc nejsou dialogy mezi postavami. Spíše lidi něco dělají a je to provázeno debilním voiceoverem. No a ta "válka gangů" v druhý půlce a ten konec. Za to by Harmony Korine zasloužil s gustem nakopat do koulí. Holky byly fešandy za ty jedna hvězdička a James Franco byl správně divnej, to se musí nechat, ale opravdu nemám zájem čumět na to, jak hraje na piáno a filosofickým tónem pronáší básničky na úrovni dítěte ze školky. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Mocný vládce James Franco propíchl disneyovským hvězdičkám růžovou bublinu a ony se probudily do toho nejlepšího a nejvíc vtahujícího sociálního porna, jaký jsem kdy viděl. Ty perfektní voiceovery a moře památných scén z hlavy nedostanu ještě hodně dlouho. P.S. Kdyby mi někdo ještě včera řekl, že budu dneska juchat nadšením z party filmu se Selenou Gomez, za trest mu koupím lístek na koncert Biebera. Nebo Voxela. 90% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • BBC zaradilo film na 74. miesto vo svojom rebríčku najlepších filmov 21. storočia. (Real Tom Hardy)
  • Vanessa Hudgens sa kvôli filmu nechcela dať odfarbiť na blond, nosila iba parochňu. (Chinese Ashio)

Reklama

Reklama