Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Nádherný animák, emocemi nabytý k prasknutí, který navíc v současné záplavě různých digitálních efektů udělá radost klasickou kreslenou animací, která má pořád své kouzlo a působí naprosto úchvatně. Moc se mi líbil nápad s minimem dialogů, skvěle nahrazených řečí těla, výrazy či posunky. Příběh je pravda trochu jednodušší s nějakou tou chybkou, nicméně je maximálně efektivní a extrémně poutavý, zaměřuje se především na přírodu, vztah člověka a zvířete a touhu po svobodě. Dojemné scény navíc umocňuje geniální hudba mistra Hanse Zimmera, takže kvalitní soundtrack je jistotou. Podle mě je Mustang hodně nedoceněný, přestože se jedná opravdu o krásnou záležitost, ideální pro děti i dospělé, u které si člověk krásně pobrečí, pobaví se a ve finále i trochu poučí. 8/10. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už od dob hříběte byl vždycky tím nejzvídavějším mustangem ve stádu. A když jednoho dne potká něco, co ještě neviděl - podivné mihotavé světýlko, nedá mu to, a musí zjistit o co jde. Až pozdě ale zjišťuje, že lidé, kteří se kolem ohýnku ohřívají, nejsou těmi nejpřátelštějším druhem. A jelikož je zajat, a nechce být zkrocen, musí rychle vymyslet, jak se dostat pryč. Mohl by mu pomoct ten indiánský kluk, který sdílí podobný osud? ... Tento animák patři k mým nejoblíbenějším (a nejsem sám, dokonce i má dcerka hrdinného koníka obdivuje), kromě poutavého příběhu (no řekněte jestli jste během filmu neuronili nějakou tu slzičku?), krásné animace (aby ne, když jde o "starou dobrou" animaci - bez 3D, 4D a podobných vymožeností) a naprosto dokonalou hudbou (Hans Zimmer ze sebe vydal to nejlepší, a kde už nemohl, tam vypomohl Bryan Adams). Prostě nádhera.. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

pekny filmecek s peknym soudntrackem od Hansa Zimmera a prolozen skvelymi pisnickami, ktere nektere sceny dovadeji k dokonalosti. Nezlomna vule, krasna priroda a panovacni belosi.. Klasicky indiansky pribeh, co ho povysuje je velice zvlastni nemluveni zvirat, vzdy sem v nejake scene cekal, ze na sebe kone promluvi a nic.. ty obcasne Damonovy kecy tam nemuseli byt, stejne by to kazdy pochopil, taky trochu divny vizual, proste mi to nekdy prislo az smesne, ale jinak vse v poradku. nic nebrani v udeleni dobrych 4 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6.5/10). Animák, který je spíš pro malé děti, ale i mě bavil.. Byly zde krásné záběry divokých koní, krajiny a tohle všechno krásně dokreslovala jako vždy znamenitá hudba Hanse Zimmera. Hodně se mi taktéž líbily autentické zvuky koní, které filmu dodávají odlišnost od ostatních rychlokvašek o koních. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Film, kde se toho moc nenamluví a přesto nemá divák problém všemu porozumět. Film s vcelku jednoduchým příběhem, který díky skvělé hudbě dostává velmi slušnou hloubku. Film o přátelství mezi člověkem a divokým koněm a o touze po svobodě, který mi tím finálním skokem přes propast připomněl slavného "Zachraňte Willyho". Když si to shrnu, tak se mi to líbilo. 8/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)
  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)

Reklama

Reklama