Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 1

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (371)

Dale 

všechny recenze uživatele

Len v americkom filme môže byť okolo pomsty také zbytočné divadlo a toľko blbých kecov. Trošku zvláštne zmýšľanie pomstiteľa, keď sa najskôr so svojim objektom skamaráti (to je ešte bežné), potom ho začne naháňať (tak to má byť), potom sa ale vymenia a naháňa lovený lovca (to už začína byť divné, hlavne ak je lovený 70-ročný dedko), potom sa zase vymenia, potom zase a zase a zase... až to začne byť nuda a nakoniec - POZOR SPOILER! - sa zase skamarátia. Zrejme to malo byť založené viac na hereckých výkonoch hlavných predstaviteľov a nie na akcii, preto tá hviezdna dvojica, aj keď obaja majú najlepšie roky dávno za sebou, takže tu nejaký extra herecký koncert nehrozí. Navyše mi Travolta ako Srb totálne nesedel, aj keď sa snažil. Ale Visnjic by bol na takú rolu príliš sympatický, Serbedzija zase pristarý, no Roden by sa mi tu hodil určite viac. Sklamanie. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Obrovské očekávání , obrovské zklamání,Mark Steven Johnson prostě navždy zůstane hodně průměrným režisérem.Nicolas Cage moc dobře věděl, proč z projektu vycouval ( ano už to samo o sobě mohlo být divákům poněkud podezřelé ) na druhou stránku se kvůli jeho vyvázání musel změnit na rychlo příběh, který měl být regulérním pokračováním filmu Tváří v Tvář.Takže se na rychlo vymyslel nejjednoduší možný scénář a to trauma z války mezi dvěma muži, přidali se klišé a rutinna, Travolta se naučil lengič tak mocně, že po chvilce přestane bavit a začne strašně vysírat.De Niro je dřevo, byl dřevo a vždycky bude dřevo, nesympatický kokot, který má v mekáči plnit kelímek s hranolkama a nesrat se do každého nadějného filmu ( abych mu nekřivdil, dřív to bylo herecké eso, ale vždy mě byl strašlivě nesympatický a teď už hraje hovno ) Travolta je husto kruto přísnej zabiják a v těch scénáristických zvratkách a mezi tunou kliše plave se ctí sobě vlastní a snaží se snad jako jediný, se v těch klišé hovnech neutopit.Pár scén mělo říz, atmoška tam místy dýchla, Travoltovo nahánění De Nira nemělo chybu.Jinak je to rutina jako blázen, která jak napsal POMO, je místy až nepochopitelně scénáristicky riadně trapná.Diplomaticky 55%. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tento souboj muže proti muži mohl skončit už po pěti minutách, kdyby postava Johna Travolty tolik nelpěla na De Nirově doznání. A v tom asi také spočívá můj hlavní problém; dokud De Niro nevěděl, koho si z lesů přivezl domů, a já netušila, jakou taktiku Travolta zvolí, bavilo mě Killing Season sledovat. Následný souboj bohužel už po dvaceti minutách začal působit docela rutinně a předvídatelně, v posledních momentech kvůli svému lpění na naturalismu a velkých, dramatických momentech snad až lehce směšně. I tak jsem ale ráda, že Robert De Niro začal po letech přijímat i jiné role než ty ryze komediální. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Travolta s De Nirem se v tomhle filmu nahanějí jako Tom a Jerry a nakonec to dopadne uplně jinak. Film není tak drsný jak jsem čekal spíš naopak. Pár dobrých scén se ale najde třeba De Niro a jeho citronáda. Nemusím to vidět znova po pravdě řečeno třetí dávám za obsazení. Jinak opravdu spíš nudné kecy a hudba od Johnyho Cashe. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, u mě dobrý ... Za málo peněz hodně muziky (dva honořáře a úplatek ochráncům přírody ..). Oldschoolový pomalý, dusný, exploitační survival thriller. Duel dvou perfektně vycvičených bývalých vojáků v rozhlehlých lesích Apalačských hor. Už příroda je super. Drsný souboj mezi frajery mezi herci je fakt paráda a konečně jsem se u filmu pořádně bavil. Je to sice takový malý, komorní akční thriller, ale je to dobré, kvalitní a potěší. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v americkom štáte Georgia prebiehala menšia časť natáčania aj v metropole Bulharska, v meste Sofia. (MikaelSVK)
  • Původně mělo jít o volné pokračování thrilleru Tváří v tvář (1997), když ale z projektu vycouval Nicolas Cage, byli tvůrci nuceni příběh přepracovat. (Olík)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama