Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film rozhodně nenaplnil mé velké očekávání. Čekal jsem parádní akční řežbu dvou veteránů a ejhle. Spíš než akčňák nadupanej pořádnou akcí je to ukecaný nudný drama. Dialogy stojí za vyliž prdel a scénář je předvídatelnej až to bolí. Závěrečnej Happy End byl tím posledním hřebíkem do rakve. Dvě hvězdy za trochu té akce (která mohla být rozhodně lepší) a hlavní představitele, kteří v rámci stupidního scénáře zahráli co mohli. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi lákavé herecké obsadenie v trochu podivne ladenom a dosť nevierohodnom príbehu. Ťažko povedať, čo na tomto scenári obidve hviezdy videli, ale fakt je, že Travolta neprežíva práve šťastné roky a DeNiro ma už dlhodobo neprekvapuje výberom blbostí, na aké je ochotný prikývnuť. Meno Emil Kováč znie v prvom rade slovensky, možno česky, ale minimum takýchto mien nájdete v Srbsku alebo Bosne. Mohlo by sa jednať o nejakého syna, vnuka či pravnuka z početnej 70 000 slovenskej menšiny žijúcej v Srbsku, ale vysvetlené to tu nieje. Tento malý prešľap sa dá prehliadnuť. Film však nefunguje ani ako akčný film, ani ako thriller o prežití. Je tu niekoľko zaujímavých momentov , ale film ako celok je pomerne nepresvedčivý. Veľmi, veľmi pochybujem o tom, že by nejaká americká jednotka robila v Bosne takéto popravy. Slabé tri hviezdy a film na jedno pozretie. 50%. ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Filmu zdar! Vypadá to, že na zatím průměrného režiséra se posadilo unavené štěstí.. Teprve druhý Daughertyho celovečerní scénář se mu povedlo rozehrát v opravdu silné a propracované, duchovní drama! Přízvuk Johna Travolty je vypiplaný stejně jako vous; Robert, který uvízl v rolích nevrlých tchánů a flanelových košil, vystřihnul výkon, jaký od Lovce jelenů nepamatujeme! Slovo, které můžeme ve spojitosti s tímto malým velkým BELGICKÝM filmem skloňovat ve všech pádech, je "koncert". Koncert dvou veteránů pole filmového a ve filmu válečného; koncert Chrise Younga, jenž tuto intimní "zpověď" v chrámu panenské přírody posouvá na nezapomenutelný zážitek.. Mějte se i vy filmově.. ;-) Woo. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Travolta s De Nirem se v tomhle filmu nahanějí jako Tom a Jerry a nakonec to dopadne uplně jinak. Film není tak drsný jak jsem čekal spíš naopak. Pár dobrých scén se ale najde třeba De Niro a jeho citronáda. Nemusím to vidět znova po pravdě řečeno třetí dávám za obsazení. Jinak opravdu spíš nudné kecy a hudba od Johnyho Cashe. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

"Story se točí okolo Benjamina Forda a Emila Kovace. Kdysi Ford měl misi v Bosně, kde vyvraždil se svojí jednotkou skoro celej oddíl a rodinu Kovace. Ten však přežil a žije pro pomstu. Najde si bydliště Forda, někde v odlehlém lese, vodopády oku lahodící a poklidná atmosféra. Tu však vcucne souboj mezi veterány. Dočkáme se krátkého hand to hand comba, pár brutálních scén a skvělého férového konce. Celý film je podepřen zajímavými dialogy, charizmatem obou borců a solidní muzikou." ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)
  • Původně mělo jít o volné pokračování thrilleru Tváří v tvář (1997), když ale z projektu vycouval Nicolas Cage, byli tvůrci nuceni příběh přepracovat. (Olík)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama