Reklama

Reklama

Příběh hacktivistů

(festivalový název)
  • USA We Are Legion: The Story of the Hacktivists (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o práci a presvedčení "hacktivistov" známych pod menom Anonymous. (Chochi)

Recenze (18)

Don82 

všechny recenze uživatele

Velice podařený dokument nejen o vzniku a působení Anonymous na Internetu a jejich vliv na celé společenské dění. V dokumentu se ani tak neřeší technická stránka věci, jako spíš o co jde v hacktivismu a kdo jsou lidé co se v tom angažují a o co jim jde. Zpracování je působivé, hlavně vystoupení přímo členů Anonymous je velkým přínosem. Rozhodně doporučuji všem, co třeba jen náznakem kdy slyšeli o WikiLeaks, Anonymous, 4chan, trolling nebo meme. To vše spolu souvisí a tento dokument zajímavou formou ukazuje jak. ()

de-andre 

všechny recenze uživatele

Povedená dramaturgie, dobře sestříhané, ani na chvíli nenudí a divákovi přináší pohled na věc Anonymous, zároveň přináší spoustu otázek k diskusi. Nicméně zobrazení je příliš jednostranné, nenabízí pohled zvenčí, vyjádření druhé strany. Skupina hacktivistů má za sebou krátkou historii, bude zajímavé vývoj "neorganizované organizace" i vývoj internetových protestů nadále sledovat. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro neposkvrněného člověka slušné seznámení s tezemi, názvoslovím a hlavně historií Anonymous, ovšem pro člověka znalého problematiky může být tento dokumentární film poněkud nevýživný. Dozvěděl jsem se spoustu věcí, o kterých jsem nevěděl, ale místy byla do očí jednostrannost, takže na plnej to není. 80% ()

carbono 

všechny recenze uživatele

Působivě zpracovaná agitace. Zrovna veliký fanda dokumentů nejsem. O třídu lepší než Searching for Sugar Man, ale slabší celkový příběh. Na víc než dvě hvězdy to není a to jsem přivřel obě oči. Sotva nám ten rok začal, přeji si, abych už letos žádný dokument neviděl...Chvílemi se to vážně vleče, ale není divu, už z povahy jádra tématu to asi jinak nešlo ani. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"We are Anonymous. We are legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us." ________ Lehce nadprůměrný a informačně chabý dokument, který by si zasloužil aktualizaci, poněvadž vyobrazuje hnutí Anonymous ještě v plenkách. Od tý doby se z těchto amatérů, levičáckejch aktivistů a anarchistů s maskou Guye Fawkese stala armáda profesionálních hackerů, která vyhlásila kybernetickou válku autoritářským režimům, a v současnosti dělaj takovou neplechu jako hackování vládních serverů Putinovy vlády, ministerstvev, armádních komunikací, tajných vládních dokumentů, pomalu ale jistě ničí kremelskou propagandu, a ruským občanům do státních televizí vysílají pravdu o invazi na Ukrajině. Inu, jak se říká: Not all heroes wear capes. Nobelovu cenu za mír prosím! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama