Reklama

Reklama

Do malé finské vesnice poblíž jezera přijíždí Julie (Krista Kosonen) se svým synem Nikem (Viljami Nojonen), aby tu provedla průzkum mezi zdejšími obyvateli ohledně připravované stavby elektrárny a následného narušení zdejšího ekosystému. Julii nepomáhá ani to, že je zdejší rodačkou. Setkává se většinou s odmítavým postojem k záchraně přírody kolem jezera. Krom toho se stává svědkem tajemných událostí, které podporují zdejší strašidelnou báchorku o ženě z jezera. Julie se snaží před zlem, ukrytým v jezeře ochránit jak sebe, tak svého syna Nika. Před pradávným odkazem však není úniku a hladina temného jezera ukáže i tajemství z jejího vlastního života (Beastmaster4)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Intro je parádní, prostředek filmu podstatně slabší a konec na pár facek. Respektive rozuzlení bylo mrazivé, ale z předchozích událostí buď udělalo blábol, nebo z hrdinky cáklou schizofreničku. Zpětně viděno mám pocit že záměr byl zmást diváka aby sledoval vějičku kterou mu scénárista nechal a potom ho uzemnit racionalitou. No nepovedlo se, vysvětlení jednoduše nedává smysl. Což ale není nic co by při sledování překáželo, naopak děj pěkně ubíhá, napětí se krásně stupňuje, suomen kieli zní tradičně pohádkově a postavy jsou živoucí jako ve všech finských filmech. Jenom škoda celkového vyznění. Režisér měl radši natočit horor a na nějakou překvapivou pointu se vykašlat. Základ k tomu položil slušný. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý mysteriózní thriller od finských filmařů, který dokáže diváka zaujmout, i když ve své podstatě ničím mimořádný ani originální není. Malebná je legenda o vodním duchovi, kterých musí být v okolí vyhlášených finských jezer celá řada, a samozřejmě samotný jazyk, kterým se ve filmu, pochopitelně v originále, mluví. Finština je prostě náádherná řeč a krásně se to poslouchá, byť teda našinec nemá tucha, o čem se hovoří. :-) Samotný film pak kombinuje motivy z několika obdobných snímků a samotné finální vyvrcholení tak není moc překvapivé, a to i přesto, že se filmaři snaží diváka mystifikovat snad v každém záběru. Celkově proto zůstanu u průměrného hodnocení, byť bych se na to časem ještě jednou s chutí podíval. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Fíni si teraz u mňa polepšili, kvalitný mysteriózny thriller s nádychom hororu. Je založený na starej duchárskej, mytologickej báchorke, v ktorej musel mlynár obetovať svojho prvorodeného syna duchovi jazera, a ten mu na oplátku zabezpečil blahobyt. Matka, ktorá kedysi vyrastala v malom mestečku pri jazere, sa doňho po rokoch vracia spolu so svojim synom, aby zachránila jazero, no po odhalení tragickej minulosti sa jej syn ocitá v nebezpečenstve. Film ťaží predovšetkým z peknej atmosféry podporovanej pomalou hudbou a zaujímavého príbehu. Zapadnutá dedinka, jazero, okolo neho všadeprítomná hmla, duch... jednoducho sa na to dobre pozeralo. A to aj napriek nesympatickej hlavnej hrdinke a malému počtu ľakačiek. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný thriller, který se snaží být mysteriózní, ale nakonec jde jen o pěkně zpackanou rodinnou tragédii. Film snad kromě sympatické a celkem snažící se Kristy Kosonen nemá co nabídnout. Doporučil bych ho pouze v případě, že opravdu nemáte jiný film po ruce a nudíte se tak, že vám je jedno, na co budete zrovna koukat. Jsou desítky lepších thrillerů s lepší zápletkou i pointou. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Fíni sú ako tvorcovia hororov kvalitatívne stále o level nižšie než ich škandinávski susedia Nóri či Švédi, ale na druhej strane aj snaha natáčať a schopnosť niečo zrealizovať až do finálnej podoby sa cení. Ich doterajšie hororové výtvory ako Dark Floors či Sauna ma príliš nepresvedčili a Body of Water hodnotím ako lepší žánrový priemer. Musím však uznať, že spojenie hororových činiteľov a ponurej atmosféry fínskej lužnej krajiny funguje pomerne účinne. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Mezi natáčecí lokality patří finská města Joensuu, Lieksa a Outokumpu. (Cheeker)

Reklama

Reklama