Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka bez domova se v zapadlé ulici New Yorku zastane neznámého člověka. Jde o člena Inuitů, vyslaného staršími svého kmene. Theo má jediné poslání - přesvědčit OSN o vážnosti změny klimatu dříve, než mu jeho domov roztaje před očima. V hlavních rolích dojemného příběhu žánru cli-fi se kromě Dakoty Johnson a Miry Sorvino představuje i Theo Ikummaq, jehož příběhem se film inspiruje. (kulohlavec)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (11)

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Na hlubokou myšlenku filmu a velký přínos, který má, jde upozornit i tak malou věcí, jako je dát plné hodnocení. Nesmírně silný příběh, navíc pravdivý. Je až neuvěřitelné, že v dnešní době se stávají i takové věci, jako je obětavost a solidarita k nepochopenému člověku z úplně jiného světa. Smutná realita dnešního světa ale sžírá i tento velký příběh... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Príbeh s veľmi silným posolstvom, avšak s tou prijebanou muzikou v byte u Moniky vyznieva ako tupá reklama na IKEu! Chvalabohu pomer debilných scén (to sú tie so slečnou Fifty Shades of Grey) NEPREVAŽUJE nad tými skutočne dramatickými, ale je vyrovnaný, a preto musím udeliť bohužial len tri hviezdičky. P.S. Podobné posolstvo nám prinášajú i chlapíci z kmeňa Kogi, takže buď sa spamätáme, alebo sme v prdeli... ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Julio Jurenito (viz Ilja Erenburg) říká, pokud si dobře vzpomínám, že nejlepší způsob sebevraždy je koupit si nové boty a sednout si na lavičku v moskevském parku. Zde je možno spatřit další, pokročilejší variantu: Pokud se chcete někoho zbavit, kupte mu nové boty a pošlete ho do Central Parku (nebo někam jinam). Tak jak toto, tak i vše ostatní, nás zpravuje o tom, co dobře víme, ale nic s tím neděláme, neuděláme. A tak i toto inuitské poselství padá do arktického moře pohádek, pověstí, mýtů a představ stejně tak, jak do něj padají uvolněné ledovcové útesy, tuny každou vteřinu. A v tom randálu je sotva slyšet harpunu řezající led... Ale samozřejmě se mě to také dotýká. Když (ve filmu) vidím UN headquarters nebo New York Skyline, bezděčně mě napadá: Co to je? Kdo to postavil? A k čemu? Už dávno není žádné "buď a nebo", pouze "jak dlouho ještě". ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Některé momenty a hlavně celkové vyznění filmu bylo opravdu vynikající. Příběh je silný, poselství je důležité a má šanci oslovit mnoho lidí. Za tímto silným základem bohužel značně pokulhává zpracování. V první polovině filmu se toho moc neděje, divák nemá, čeho by se chytil. Natočeno je to velmi nezajímavě, nelze získat kontakt s hlavními postavami. A to je velká škoda, protože těžit je z čeho a postava eskymáka s ekologickým poselstvím v našem moderním světě je opravdu výjimečná. Hlavně jeho monolog, při kterém mrazí v zádech a člověk se začíná stydět, že žije tak, jak žije. To ale bohužel na kvalitní celovečerní film nestačí. ()

ciapok 

všechny recenze uživatele

tento film je akoby z inej planéty - aj napriek obrovskej vrstve klišé je v ňom čosi autentické a dojemné. Iste je to aj postavou Thea. Záver bol pre mňa šokujúco smutný, ozaj ma zaskočil. Dakotu Johnson som ihned po skonceni filmu googlil a nepríjemne ma prekvapilo, že hrala v tom brakovom Šedom filme. Chcel som si ju zachovať takú čistú ako bola jej postava Chloe. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama