Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus o památkách na českém území, které jsou zařazeny do seznamu kulturního dědictví UNESCO. Divákům se tak nabízí možnost seznámení nejen s jedinečnými památkami, ale i historií jejich vzniku a přesahem do míst a krajů, kde se nacházejí. Všechny tyto památky se vyznačují výjimečně cennou architektonickou, uměleckou i urbanistickou hodnotou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (8)

Telč - jezerní růže (2012) (S01E02) 

Telčské náměstí postihly v minulosti požáry a i v minulosti tu čelili přestavbě v novodobějším stylu, ale naštěstí pro nás se tu zachoval ten renesančně barokní. Ten tzv. zlatý věk Telče je spojený se Zachariášem z Hradce, 1526 (1527?) až 1589. ()

Kroměříž - plynutí času (2012) (S01E04) 

No takhle, Kroměříž má přes 28 tis. obyvatel, takže na naše poměry to zcela jistě nelze nazývat jako nevelké město. Krom Arcibiskupského zámku jsou skvostné zejména zahrady, Podzámecká zahrada a Květná zahrada, které dominuje osmiboká rotunda, se kterou máme snad všichni selfičko. ()

Kutná Hora - Monte Carlo středověku (2012) (S01E07) 

Dobrý, ale tohle je ukázka, jak to udělat dost nudně. Jak se to stalo? Přitom jiné díly série jsou prostě zajímavější. ()

Ještěd - Portál nebes (2017) (S02E02) 

To je taky mmj taková jedna z posledních vzpomínek na starou lanovku v provozu. ()

Lázeňský trojúhelník - Léčivá voda (2017) (S02E15) 

Našince nejvíc zajímá, kolik to tam stojí. No bohužel, levný kraj to není. Ale ten našinec se tu dozví něco o vzniku trojůhelníku a o to tu běží. A pak už je na zvážení každého, jestli si sem udělá aspoň krátký výlet a to já rozhodně JO. ()

Reklama

Reklama