Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscar Svendsen se probudí k smrti vyděšený a zkrvavený. V rukách má pušku a nachází se v něčem, co kdysi býval výstavní striptýzový klub. Kolem něho leží osm těl a před ním stojí policejní vyšetřovatel Solør, který na něj míří pistolí. Solør je 100% přesvědčen, že Oscar je pachatelem, i když Oscar neochvějně trvá na své nevině. Oscar neochotně začíná vyprávět neuvěřitelný příběh čtyř kamarádů, kteří společně v loterii vyhráli 1 739 361 norských korun. Ta suma byla poněkud špatně dělitelná čtyřmi. (toma.baza)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (90)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NÁHODY SE DĚJOU. MY JSME UHODLI 12 ZÁPASŮ. TEN TÝM, KTEREJ NA KONCI SKÓROVAL, TO BYLA NÁHODA. ŽIVOT JE NÁHODA.“...... /// Místy dost bláznivý (asi jako chlápek s kérkou ,,VOLVO“ na pupku), někdy jen takový …. jako že se snaží bejt ftipný. Na druhou stranu – já su přesně ten typ (uchyláka?), kterýho pobaví masakr v sexshopu. A je mi jasný (zase jo?), že vod týpků, kteří nechtěj 1.739.361 korun dělit 4 (navíc by to někteří stejně nedokázali…), mně musí stačit příběh, ….co příběh…. černá jednohubka, plná nešťastnejch náhod. Chlapci to vobčas dokážou solidně rozjet, taky ten norskej humor mi sedí. Ale síly bych nepřeceňoval…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou povídku, kterou napsal Jo Nesbø, jsem nečetl. 2.) Potřebuju se zbavit těla (2, 3…). 3.) Soundtrack? Zkusit se má všechno. 4.) Thx za titule ,,a.lala“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už to nebude znít tak cool, jako kdysi ale norské "Arme Riddere" je typická Tarantinovka, bez Tarantina. Alespoň na mě film po celou dobu tak působil. Ať už stylem vyprávění, úvodními titulky, násilím i některými dialogy. Každopádně Tarantino je pouze jeden a tento snímek se po celou dobu drží při zemi a ani jednou nepřijde s ničím výraznějším nebo odvážnějším. Přesto pobaví. ()

Reklama

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Tarantinovým Pulp Fiction sedí. Není to nic nového a převratného, spíš možná trochu populisticky poskládané kousky z úspěšných jiných filmů do nového příběhu plus rafinovaně využité v současosti hojně skloňované jméno norského autora, ale jako skvělý relax to funguje a zábava je zaručena. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Táto málo známa nórska "ritchieovka", ktorú Jo Nesbø - obrazne povedané - vytiahol zo šuflíka, ma svojim spôsobom zaujala. Netreba v tom síce hľadať žiaden hlboký zmysel, ideu či napríklad, dajme tomu, nejaké tie prevratné filmárske metódy, no aj tak ma to relatívne slušne pobavilo. Jasné, s tými pôvodnými britskými ritchieovkami (nemyslím všetky, ale tie konkrétne od Ritchieho, ktoré spomínaný subžáner sformovali :-)) sa to rovnať nemôže, keďže príbeh nie je až tak prekombinovaný a prepletený rôznymi inými vychytávkami či detailmi, no a sem-tam mi dokonca pripadalo, že zbytočne až moc tlačia na pílu a skĺzajú do akejsi nepríjemnej parodujúcej a trápnej polohy, avšak na druhej strane, tieto svoje nedostatky príjemne vyvažuje typickým severským čiernym humorom, ktorý miestami fakt stál za to. Škoda len už spomínaných faktorov, za ktoré som musel nejaký ten bodík ubrať - to by bol ten jeden, no a druhý som strhol za slabučký záver, ktorý sa mi zdal príšerne odfláknutý a tým pádom aj do značnej miery skazil celkový dojem, aký vo mne tento film zanechal. Napriek tomu som sa však pri pozeraní nenudil ani chvíľku - stopáž našťastie prepísknutá nebola (tá bežná severská hodinka a pol mi začína vyhovovať stále viac a viac), a tak Arme Riddere môžem s kľudným svedomím zaradiť medzi akési solídne "jednohubky", ktorými viacmenej nie je čo pokaziť. 3/5 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hodně ostrá jednohubka. Ale konec byl odfláknutý - absolutně nevysvětlený, scénáristovi prostě došla pára a tak za sebe zařadil pár scének, jak se mu líbily, ale už je nedokázal zdůvodnit.Tenhle film beru jako adrenalinový zážitek: jednou se svezete, podruhé už to nemá cenu. _____ Hlavní hrdina mi zjevem i charakterem připomínal některé postavy S. Buscemiho. /20. 11. 12./ ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama