Reklama

Reklama

Spisovatelé

  • USA Stuck in Love (více)
Trailer

Uznávaný spisovatel, jeho bývalá manželka a jejich dospívající děti se v průběhu jednoho bouřlivého roku vyrovnávají se složitostmi lásky ve všech jejích podobách. (Filmbox)

Videa (7)

Trailer

Recenze (318)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Krásně a citlivě zpracovaný film s dokonalým castingem, mistrovským scénářem a dialogy. Jennifer Connelly je krásná dáma a od dcerky Phila Collinse bych nečekala, že dokáže tak dobře hrát. A krom toho je nádherná. Liana Liberato se mi líbí čím dál víc, stejně jako Nat Wolff. A Greg Kinnear je prostě správný sympaťák a představitel obyčejných chlapíků. Skvěle napsány a zahrány rozdílné charaktery jednotlivých postav. Lilly Collins a Liana Liberato si mě získaly. Stuck in Love mě zasáhlo. Tolik pravdivých myšlenek, dojmů a názorů. Snímek si získá nejen milovníky literatury, slov a Stephena Kinga. Ten tu má mimochodem v závěru snímku výraznou roli "po telefonu." Zajímalo by mě, kolik mu za ten jeho telefonát zaplatili. Nedivila bych se, kdyby to vzal klidně zadarmo:) Stejně jak mu hlavní hrdina říkal, ani já nedokážu vypovědět, co pro mě jeho knihy znamenají... Ve filmu se také několikrát objeví jeho mistrovské dílo TO. Zavolat on mně, tak bych mu řekla: "Ano, Stephene, hned jedu, ihned vyrážím!" :D ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten typ filmu, na ktorý sa chodí do klubu a aj to tam príde tak 10 ľudí, ktorí ale musia odchádzať nadšení. Stuck in Love má srdce aj dušu, dokáže rozosmiať, pohladiť, aj rozosmutniť. Aj keď miestami balancuje na hrane pátosu a klišé, vždy sa to podarí ustáť, aj vďaka perfektným (a sympatickým) hercom. Viac takýchto nezávislých a kvalitných kluboviek! Btw..ten Stephen King sa mohol aj ukázať, ale aj to málo stačilo:) ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Povedené drama o rodinných i milostných vztazích. Líbilo se mi, že je to takový nenucený film ze života, s jeho strastmi i problémy, a přesto se soustředí hlavně na lásku a její důležitost v mezilidských vztazích. Zkrátka milý a poměrně realistický film, navíc se sympatickým hereckým obsazením. ~(4,2)~ ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Asi mi to sedlo, že? Upřímně řečeno je to taková ta typická americká nezávislárna s romantickejma prvkama, ale to obsazeni je tak špičkový, až to bolí. Kinnear, Collins, Lerman a Liberato se podle mě fakticky povedli, akorát tu Connelly jsem zrovna moc nemusel (a nesouvisí to s její rolí, spíš mi v ní přišla nemastná neslaná, jako by se ani snažit hrát nechtěla). No ale jinak to bylo špičkově obsazený, víceméně klasicky a dobře napsaný a netlačilo to takříkajíc na pilu, takže to ve výsledku nepůsobí ani tak kýčovitě. No a samozřejmě nesmím zapomenout, že konečně někdo do filmu zakomponoval jednu z nejlíp napsaných písní ever, Between the Bars od Elliota Smithe, a to tak, že to nejenže dávalo smysl, ale hlavně posunulo i příběhovou linku dál. Za což dávám zkrátka jedno nevýznamné plus. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Stuck in Love klame tělem. Tváří se jako typický produkt amerického nezávislého filmu, nicméně příběh má jasně definované obrysy, narace je klasická a uzavřená bez náznaku roztříštěnosti, rozmělněnosti či vyprázdněnosti, pocit každodennosti není natolik intenzivní, herecké obsazení je nadprůměrné. To vše ale nutně neznamená negativum, snad jen v rámci diváckých očekávání je nutné se v průběhu filmu přeorientovat na trochu odlišný zážitek. [==] Vyprávění se zaměřuje výhradně na rodinu Borgensových (rozvedený otec hledá ztracenou chuť do života a doufá v návrat ex-manželky, ex-manželka, která uplně přesně neví, co chce, promiskuitní dcera odmítá vážný vztah a citlivý syn, který se poprvé zamiluje), vše ostatní notně zjednodušuje a používá zkratek a zobecnění. Dávkování vtipu, dramatických okamžiků a zvratů, životních pravd a mouder je přitom celkem rovnoměrně rozloženo a feel-good biják nejen pro nedělní odpoledne je na světě. Ten závěr je teda až moc cukrkandlový a hřejivý. Slabší 4*. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (7)

  • Mezi známé spisovatele, kteří jsou ve filmu zmíněni a jejich dílo diskutováno či citováno, patří Stephen King, Richard Ford, Joan Didion a Raymond Carver. Hlas Stephena Kinga dokonce ve filmu i zazní, když volá Rustymu (Nat Wolff) ohledně jeho povídky. (PogoJoe)
  • Na začiatku filmu Erica (Jennifer Connelly) číta román "Modré noci" od Joan Didion, ktorý je o smrti Didionovej dcéry. Strata dcéry má byť v tejto súvislosti paralelou s postavou Ericy a jej vzťahu so Sam (Lily Collins) (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2012 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Hvězdy přejí Stephenu Kingovi

Hvězdy přejí Stephenu Kingovi

07.06.2014

Post-apokalyptickou hororovou fantasy The Stand (česky Svědectví) se u Warner Bros. snaží zadaptovat pěkných pár let. V minulosti se kolem ní točili David Yates (Harry Potter a Fénixův řád), Ben… (více)

Reklama

Reklama