Reklama

Reklama

Scanners III

  • Kanada Scanners III: The Takeover (více)
Trailer

VOD (1)

Hrdinou již třetí části o lidech s neobyčejnými telepatickými schopnostmi je Alex. Ten objeví "nádherný svět explodujících lebek" právě během vánočních svátků. Způsobí to smrt jeho nejlepšího přítele. Alex sužovaný výčitkami svědomí se rozhodne odejít do dalekého Thajska a tam se věnovat osvobozujícím meditacím. Doma však zůstane sestra Helena, kterou sužují intenzivní bolesti hlavy. Otec, který se zabývá lékařským výzkumem, jí dávkuje netestovanou drogu. To se zanedlouho projeví neblahými následky. Tento zdánlivě utišující prostředek úplně "rozloží" její mozek, čímž se vyvolají temné stránky Heleniny osobnosti. Zoufalý otec je najednou bezmocný. Jediný, kdo může neštastné sestře pomoci, je stále meditující Alex... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

choze 

všechny recenze uživatele

Akčnější, nápaditější a béčkovitější než dvojka, narozdíl od ní bez spojitosti s postavami předchozích dílů. Hlavy (ale třeba i prsty) vybuchují (dokonce pod vodou!) jedna za druhou, lidi jsou odhazováni ostošest, mj. do otočných dveří, které pak scanner silou myšlenky roztočí takovou rychlostí až po nebožákovi uvnitř zbude jen mastný flek), po jedničce se opět hackuje technika, tentokrát televize a cestu si sem našlo dokonce bojové umění (je libo scannerem ovládanou partičku kickboxerů?). A i když hrdina je - jak je v téhle sérii zvykem - unylý a nudný, má to skvělou záporačku, která to vynahrazuje. Škoda, že většina těch výživných scének je natočena dost odflákle a že český dabing zabil skvělou scénu, kde scannerka přiměje borce, aby se pochcal a když ten vyděšeně vydechne "shit" (nadabováno jako "do hajzlu"), scannerka se usměje a řekne "to se dá taky zařídit". Ale narozdíl od dvojky aspoň dabéři nevyslovují "scanner" jako "skejnr". Každopádně v tomhle béčkově zábavném stylu bych si klidně ještě pár dílů dal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ještě více vybuchujících hlav a celých těl dokonce i ve vodě rozhodně potěší. Zábavný striptýz v restauraci pobaví. Nu a pak už je tu jen intrikující Helena, co se pod vlivem nového léku rozhodne získat moc...nad světem? No, možná. Každopádně jít přes mrtvoly jí nejen nevadí, dokonce jí to dělá dobře. Zato Alex postrádá její charisma a odhodlání, tudíž čelit nebezpečí je pro něj velmi obtížné, i když disponuje velkou psychickou silou a strávil dva roky meditací. Po většinu doby se chová jako moula, co se neumí pořádně postavit ani hrstce obyčejných telepatů. Tedy pád při lezení ze střechy byl vpravdě ostudný. A zúčtování s Helenou? Kdysi jsem dal 4*, nyní jednu strhnu právě za nemožného Alexe. Fakt pablb. Je mi divné, že jako hlavní postava zde není ani uveden v titulcích - Steve Parrish, což tak trochu o něčem svědčí. Jinak ale akce s telepaty jsou fajn a vědra krve a lidského masa rovněž. Jo a trocha nahoty, co v předchozích dílech nebyla. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Duguay režíruje tradične výborne.. - a tentokrát z úplne iného konca. Čo spočiatku vyzerá ako nudná katastrofa, rozvinie sa do úplne neodolateľného, ultimátne zmlsaného Béčka, na ktorom najviac neudivuje odlišnosť od Cronenbergovho originálu, ale od druhého pokračovania toho istého tvorcu z toho istého roku! Akoby tu bol zámer vytvoriť čisto kanadský film nadväzujúci na Cronenberga, a popritom v americkej koprodukcií niečo nabitejšie, efektnejšie a ľahšie stráviteľné pre hamburgerožrútov, takže sa tu menej hovorí a viacej strieľa, mláti, vybuchuje aj súloží, zopár scén sa zvrhne do absurdného humoru a ženské postavy sú poriadne šťavnaté. ( a pri spôsobe, akým sa hlavná záporáčka chystá ovládnuť svet, si možno všimnúť aj inšpiráciu Davidovým VIDEODRÓMOM ) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

EPHEMEROL opět v akci. Třetí příběh sice hezky začíná, ale to je vše. CITÁT - Telepati! Snad na to nevěříte?......... Úvodní scéna se povedla. Ano byla to nešťastná náhoda, ale já se smál. CITÁT - Mami, podívej, letí Santa Klaus...... Tedy ona ho nazvala hezky Česky Děda Mráz, ale nevím zda Mráz je příjmení nebo jen pojem:) Příběh jako celek se mi vůbec nelíbil. Je tu až moc přehnaného a hodně nezvládnutého humoru, nebo spíše pokusu o humor, který vyšel spíš trapně než úsměvně. Nejhorší díl trilogie. CITÁT - Říkala, že to nemá žádné vedlejší účinky........ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ve své době a v mém tehdejším náctiletém mládí bych to zřejmě ocenil lépe, protože tehdy se prostě takové filmy točily. Dneska už to ztrácí hodně na lesku, přesto se musí ocenit taková ta aura přelomu osmdesátých a devadesátých let. Obecně je to docela patlanina, spojující klasické duchovní kecy, až přehnaně karikované herectví ve vyhrocených situacích (ty ksichty, které scanneři dělají při svém telepatickém působení jsou mnohdy k smíchu) a pár (ovšem žalostně málo) povedených scén (Helenino vypořádání s dr. Baumannem a Alexovo vypořádání se s protivníkem v otáčivých dveřích). Helena (Liliana Komorowska) je po herecké stránce nic moc, ale mrcha je to solidní a v závěru ukáže, že má opravdu jiskru. Celá scanners série by se dala dobře pojímat jako mírně drsnější předchůdce pozdější sci-fi série X-Men. 1,5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kanadě a Thajsku. (Terva)
  • Śéfa punkáčů si zde Jason Cavalier, jehož postavě ve druhém díle Scanner II: The New Order (1991) explodovala hlava v prodejně potravin. (Terva)

Reklama

Reklama