Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepříliš úspěšnému newyorskému detektivovi Fredu Williamsovi bylo svěřeno vyšetřování série vražd mladých dívek. Vrah zanechává zvláštní stopy a o jeho duševním vyšinutí není pochyb. Fred se spojí s psychoanalytikem, aby získal profil vraha, který napodobuje hlas Kačera Donalda, a zjistil, jaký je motiv jeho hrůzných činů. (Levné knihy)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (78)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že se jedná o zapomenutou klasiku. V podstatě giallo okořeněné notnou dávkou erotiky a brutality. Fulci vyloženě využívá své pověsti a na rozdíl od mnoha dalších podobných filmů 70. a 80. let nechá párat a vraždit krásné dívky v pro něj typických detailech. Tak vytváří docela kvalitní kombinaci, která se v pozdějších letech začala objevovat v mnoha thrillerech, kdy se využívalo napětí, do konce filmu nebylo jasně patrné, kdo je vrah, jaký má motiv a zda další vyhlédnutá oběť zahyne brutální smrtí nebo náhodou přežije. Výsledek tohoto stylu a "rukopisu" můžeme zaznamenat de facto nakonec i v dokonalém "Sedm" ... Samozřejmě, že tento film není první svého druhu, ovšem ta perfektní kombinace brutality a gore s klasickým giallem vytváří mrazivý, ale přitom samozřejmě výborný dojem. Herecké výkony nejsou nejhorší, počítat se musí i spousta nahoty opravdu krásných dívek. Naopak scénář a vyprávění filmu občas pokulhává a Fulcimu se nedaří chvílemi držet vysoce nastavenou laťku a "rytmus". Dává divákovi mnoho příležitostí si oddechnout, zrelaxovat a odpočinout si. Což je škoda. Ale i tak se jedná o velmi zdařilý Fulciho kousek. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tu je vidno Fulciho rukopis.Príbeh okolo kačacieho vraha,Fulci viackrát dokázal,že je pánom bizarných situácii a k tomu musím prirátať niektoré detailné a pomalí prevedené ale hlavne krvavé vraždy a v tom je tiež Fulci preborník.Videl som už viacero giall a niektoré disponovali výraznými osobnosťami,čo sa týka vyšetrovateľov ale tu bol nevýrazný a fádny.Vrážd tu bolo veľa a boli Fulciovsky spracované a aj boli krvavo efektné.Hudba ma dosť otravovala.Tak je to bizarné,niekedy smiešne,má to v sebe trápnosť i gýčovitosť a je to podané takou úchylnou formou.Ale zachraňujú to vraždy,tie musia potešiť každého hororového fanúšika a to je aj môj prípad. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Fulci tento horor o rozparovačovi, ktorý pára pekné ženy, natočil celkom zaujímavo a pútavo. Hlavnou devízou tohto hororu je práve ten zamotaný príbeh a pekné ženy, ktoré sú neraz odhalené ako sa patrí. Ripper s kačacím hlasom tie pekné slečny „len“ páral, nijak dôsledne, išlo mu hlavne o výsledok. New York Ripper ponúka a obsahuje toho celkom dosť (myslím hororových prvkov), ktoré však boli na priemernej úrovni a napr. tento film by rozhodne zvládol aj lepšiu hudbu akú tu Fulci použil – tá sa mi zdala asi najlacnejšia z celého tohto trháku. Ale aj keby bola kvalitná hudba, film by to u mňa nevytiahol na 4*. Tie 3 sú objektívne a maximálne. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ani když jsem si to před zhlédnutím filmu přečetl, nevěřil jsem tomu, ale OPRAVDU je to tak - ten zabiják při mordování skutečně vydává pazvuky jako Kačer Donald :o)) Proč, to jsem během sledování filmu nezjistil, nicméně je to k popukání a společně s "žiletkovou" scénou je to jediná zaznameníhodná věc na celém filmu. Jinak fádní nuda, nezajímaví herci, slabý scenář a pět vražd, které jsou co do gore efektnosti na Fulciho poměrně umírněné. A jen takový malý detail na okraj: ta Pomem zmíněná proslavená scéna s žiletkou není při úvodní scéně vraždy, ale až při páté na konci filmu. To jenom, kdybyste si rychloposuvem chtěli ušetřit hodinu a půl zbytečné nudy :o) ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Až v perfektnej kvalite zistíte ako je ten film dokonale natočený. Tie farby, uhly kamery, výborná pointa, to ako sa film zlomi aj do fantastického napínavého hororu. Urban špina versus naozaj krásne, a krásne natočené ženy, aj to zamračené nebo nad New Yorkom dokázal Fulci natočiť s istou poetikou. Praktické gore FX sú stále bomba, šokujúce, funkčné, neuhýbajúce a nestárnúce. Fulci bol na vrchole síl, hral sa s obrazom, atmosférou, ani minúta nenudí, nie je naviac. Silný, kontroverzný, dospelý a nezabudnuteľný horor. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Nórsku a Nemecku. (Paldiny)
  • Díky obrovské cenzuře ve Velké Británii se společnost Vipco rozhodla film ve Spojeném království nevydat. Uvedení se na ostrovech dočkal až v roce 2007. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Manhattanu v New Yorku, nejvíce pak na universitě Columbia na rohu Broadway a 116 street. (Terva)

Reklama

Reklama