Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepříliš úspěšnému newyorskému detektivovi Fredu Williamsovi bylo svěřeno vyšetřování série vražd mladých dívek. Vrah zanechává zvláštní stopy a o jeho duševním vyšinutí není pochyb. Fred se spojí s psychoanalytikem, aby získal profil vraha, který napodobuje hlas Kačera Donalda, a zjistil, jaký je motiv jeho hrůzných činů. (Levné knihy)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Doslova řízné giallo, v kterém se pořád něco děje. Očekávaného koření v podobě gore, houšť, rovněž tak nahoty a erotických scén na hranici porna. Fulci ve svém řemesle rozhodně nezklamal. Zabiják s kachním hlasem koná své vraždy s velkým zaujetím a citem pro detail, což se projeví zejména v legendární scéně krájení oční bulvy. Ta rozhodně nebyla úvodní, uživatel POMO se tedy evidentně dopustil nejvážnějšího prohřešku proti pravidlům ČSFD, a to hodnocení neviděného filmu, mělo by mu tedy být nenávratně odebráno právo dalšího hodnocení. Celou záležitost samozřejmě postoupím administrativě. Ale pryč od neřádu, který vládne této databázi. Přes veškeré Fulciho chuťovky se však Rozparovači nedaří navodit pořádnou atmosféru strachu a příběh de facto jen skáče mezi výkřiky hrůzy a vzdechy vzrušení. A vzhledem k tomu, že hudební složka je vyloženě slabá, tak jen za silnou trojku. P.S. Proč byl kačer kačerem bylo jasně a zřetelně vysvětleno. SPOILER: Byl to Flaxik. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu blbost. Nechápu proč vrah musel pokaždé když někoho mordoval kvákat jak potrefená husa. Jen to ničilo i tak špatnou atmosféru a doted nevím jestli to bylo míněno spíše jako parodie. No na druhou stranu si tam divák užije celkem dost gore efektů a trochu té samoúčelné erotiky, takže úplní dne žánru to není. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch lepších Fulciho kousků, z doby, kdy byl ve formě. Příběhem klasické, nijak nevybočující giallo, detailními krvavými záběry rozřezávání lidského těla noži a žiletkami až na pomezí libózní chuťovky (mými top jsou rozřezávání bradavky a oka). Naopak tolik zmiňovaná a nejednou velebená scéna, v níž české herečce (zde výborná Zora Ulla Keslerová) v italském filmu točeném v USA vrah vráží lahev do rozkroku, mě trošku zklamala. Ne že by to nevypadalo dobře, ale po všech těch komentářích jsem čekal trošičku více. Již tradičně mě, jako u mnohých giall, docela pobavilo rozuzlení a pointa, včetně cesty k nim, mě ty pohnutky giallovských padouchů mnohdy připadají fakt dost směšné a řádně ujeté. Ale i proto mám giallo docela rád a snad přesně tohle dělá giallo giallem. Rozhodně mě ale potěšil fakt, že se Fulci nijak nesral s nahotou, nebál se ukázat kde co (prsa, vagíny), prostě, na rozdíl od mnohých filmařů, kteří se snaží zakrýt co jen jde, jsou v Rozparovači v New Yorku lidé nahatí když mají být nahatí a v situacích, kdy v normálním životě lidé nahatí prostě jsou. A to mi přišlo jednak přirozené a v jistém smyslu (ne v tom erotickém, ale spíše v tom logickém) příjemné. Snad možná zbytečně opomíjený a nedoceněný mistrův kousek. 3,5* ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Ač se snažím sebe víc,Fulciho filmy mi nepřirostly k srdci.Tohle je zdárný příklad jeho typické tvorby.O brutální gore se opírající celý příběh,který nemá ani hlavu ani patu,herci jsou absolutně k ničemu,atmosfera taky...Nemužu si pomoct,ale tohle mě prostě nebere a až snad na Patera Thomase je to u všech Luciových snímků uplně stejné. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tu je vidno Fulciho rukopis.Príbeh okolo kačacieho vraha,Fulci viackrát dokázal,že je pánom bizarných situácii a k tomu musím prirátať niektoré detailné a pomalí prevedené ale hlavne krvavé vraždy a v tom je tiež Fulci preborník.Videl som už viacero giall a niektoré disponovali výraznými osobnosťami,čo sa týka vyšetrovateľov ale tu bol nevýrazný a fádny.Vrážd tu bolo veľa a boli Fulciovsky spracované a aj boli krvavo efektné.Hudba ma dosť otravovala.Tak je to bizarné,niekedy smiešne,má to v sebe trápnosť i gýčovitosť a je to podané takou úchylnou formou.Ale zachraňujú to vraždy,tie musia potešiť každého hororového fanúšika a to je aj môj prípad. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Díky obrovské cenzuře ve Velké Británii se společnost Vipco rozhodla film ve Spojeném království nevydat. Uvedení se na ostrovech dočkal až v roce 2007. (Terva)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Nórsku a Nemecku. (Paldiny)
  • SPOILER!: Kitty (Daniela Doria) a její smrt žiletkou měla původně delší a brutálnější stopáž, která byla vydána jen na Japonské verzi DVD. (Terva)

Reklama

Reklama