Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Když utichly trumpety nás přivádí přímo na bitevní pole, hluboko do bahna a válečného šílenství. Americké jednotky mají za úkol chránit most ostřelovaný nepřátelskými tanky. Muži, kteří jsou již tak ohroženi nebezpečím minových polí, musí čelit smrti číhající na každém kroku, včetně nepřátelských leteckých útoků. Stovky životů jsou ztraceny, a zbylí vojáci jsou zranění a psychicky vyčerpaní. Teď však vše závisí na čtyřech mužích: vystrašeném vojínovi povýšeném na kapitána, statečném a odhodlaném lékaři, zlostném mladém seržantovi a nezkušeném novém rekrutovi. Jedinou věcí, která je jim všem společná, je zoufalá vůle přežít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (114)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý aj napriek malému priestoru a minimu vedľajších dejových línií, úspešne rozvíja ústrednú myšlienku a to až do samotného emotívneho záveru. Zároveň zo snímku dýcha reálnosť vojny a osobitá skľúčenosť jednotlivých vojakov, čo je podporené i drsnými bojovými scénami, ktoré aj napriek "televíznej" vizáži boli zvládnuté na jednotku. Ďalšia z vydarených vojnových drám s peknou ukážkou nezmyselnosti všetkých vojen. 80/100 ()

ripo 

všechny recenze uživatele

bang, booooom, baaaaang, booooom !!!!!! Toto sú najčastejšie zvukové kulisy tohoto filmu. Zobrazuje realisticky špinu a blato vojenského bojového prostredia niekde v lese na pomedzí Belgicka a Nemecka. Ale až príliš naturalisticky sa na obrazovke zobrazujú rôzne drastické vojenské zranenia - popálené tváre, odtrhnuté končatiny, bezvládne telá letiace vzduchom, priestrely tváre, hektolitre krvi, atď. atď..... Nemyslím si, že práve takýmto naturalizmom mohli zabodovať u divákov a dvojnásobne bola hudba k tomuto filmu nie zlá, ale priam katastrofálna. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mrazivé válečné drama, zapůsobilo to na mě velmi reálně, krutě a zcela pochopitelně naprosto nesmyslně.. Hlavní postava není žádný neohrožený hrdina, je to mladý muž, který chce přežít a vypadnout z toho pekla, nováčci jsou patřičně vykulení, zoufalí, zmítaní strachem, zimou, vyčerpáním.. Herecký ansámbl skvělý, zejména tedy Ron Eldard a v zajímavé roli i Timothy Olyphant.. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně oceňuji kvalitní vizuální stránku, jelikož se jedná o televizní tvorbu. Není se zač stydět. Kde jsem měl trochu problém, tak byl samotný příběh. Nějak mě nedokázal vtáhnout a samotné postavy mi byly až nesympatické. A jakmile nemáte příběh, co vás vtáhne, a postavy, které nechcete přehlížet, film vás jednoduše moc bavit nebude. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Další válečný film z roku 1998. Rozhodně lepší než tenká červená linie, ale zase slabší než zachraňte vojína Ryana. Celou dobu jsem čekal ve filmu na nějakou scénu, ze které by mi spadla čelist podobně jako u Ryana. Ta ale bohužel nepřišla tak dávám solidní tři hvězdy s malým pluskem za mojí oblíbenou filmovou tématiku.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní postavy filmu jsou z 28. pěší divize, která při bitvě měla největší ztráty. Do konce nasazení v boji byla divize zredukována na třetinu stavu, nejtěžší boje proběhly okolo městs Schimt a Vossenack, kde si divize vysloužila přezdívku „Krvavé vědro“. (liebgott)
  • Fráza "Nobody Dies -(Nikto nezomrie)" je odkaz na knihu a film A Walk in the Sun, kde "Nobody Dies" je motto čaty. Tak kniha ako aj film sa zaoberajú podobnými účinkami vojny na človeka ako "Když utichli trumpety". (Smok)
  • Ve filmu jsou použity následující zbraně: poloautomatická puška M1 Garand, samopal Thomson, lehký kulomet BAR a pistole Colt M1911 na americké straně, Wermacht používá samopal MP40, pušky Kar 98 a pistole Luger. (liebgott)

Reklama

Reklama