Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Ricky Gervais si sám pro sebe připravil roli v milém komediálním dramatu z anglického domova důchodců, kde jako věrný ošetřovatel vidí v každém jen to dobré. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (99)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál sledujte jenom, pokud se zrovna nacházíte ve šťastné etapě svého života. Pokud procházíte krizí identity, pochybujete nad smyslem života, umřel vám někdo blízký, jste po rozchodu nebo cokoliv na ten způsob, Derek vám vše nejspíš ještě prohloubí. Depka ještě účinnější, než Odpočívej v pokoji. Až tak, že jsem si musel dát po první sérii pauzu a na tu šťastnější etapu života si počkat :-). Druhá série už mi přišla více vtipnější, paradoxně přesto, že tam už prakticky není Karl Pilkington. ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Jestli je něco, v čem je Gervais vyjímečný, tak je to talent na humorné scény v momentě, kdy je nejméně čekáte. Ono to ale funguje a u Dereka dvojnásobně. Derek má v sobě obrovskou sílu, nejen komediální, ale i tu lidskou a na zcela minimálním prostoru rozehrává nesmírně přitažlivou hru, v níž nejosu ani hrdinové, ani poražení, jen obyčejné lidé z masa a kostí. Zpočátku jsem Gervaisovi nevěřil herecky, ale přesvědčil mne svou precizně a přirozeně zvládnutou polohou. Napodruhé ještě lepší. Neskutečný nářez s hlubokým sociálním přesahem a citlivou atmoškou. ()

Reklama

DaUr 

všechny recenze uživatele

Po první sérii naprostá spokojenost. Na to, na jak úzkém časovém úseku Derek pracuje (všechny díly dohromady vydají za jeden kratší celovečerní film), nabízí seriál neuvěřitelné množství humoru, emocí a veskrze zajímavých postav, které vám mohou být sympatické i protivné, ale v posledním, šestém díle vás stejně odzbrojí. Právě poslední epizoda je totiž dokonalým katalyzátorem předchozího chování a jednání postav a stává se tak jedním z nejemociálnějších seriálových finále, kterého jsem kdy byl svědkem. Kdo by to byl do Rickyho řekl. 1. série - 90%. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Není to tak dlouho (25.11. 2011 abych byl přesný), co jsem Derekovi slíbil odpad! Myslel jsem si, že ani s obsazením Karla už tohle hodnocení nic neovlivní. Ale ono jo. Tenhle pilot je totiž mnohem propracovanější, než ten starý 7mi minutový klip, jehož odstranění z YouTube si z marketingových důvodů určitě vyžádal Channel 4. Na druhou stranu jsem rád, že tlak veřejnosti vedl Ch4 k opatrnějšímu přístupu a místo celé série zatím zůstalo jen u pilotu. V něm je totiž předvedena (hlavně ve scénách s Karlem) řada již dříve prověřených a povedených momentů. A bojím se, že do případných dalších dílů si pan Gervais schovává jinou řadu - těch pro mně jen těžko skousnutelných. _ Derek Noakes asi vážně bude jen poněkud špatně zahraný dobrák; ale co víme určitě je, že Ricky je strašnej hajzl. _ Schválně jestli kvůli pozitivním recenzím CH4 přehodnotí své rozhodnutí. _____ Šest dílů je za námi a já tu nechám původní komentář a nakonec i původní hodnocení slabších 3 hvězd. U některých dílů (nejvíce u toho posledního) jsem měl velmi podobné pocity, jaké mívám u sledování reklam. RG=20DN+20D+30H+30K. Přeberte si to, jak umíte. _____ Po dvou dílech druhé série musím jít s hodnocením dolů, protože tohle je vážně dreadful a s absencí Karla tomu nemůžou pomoci ani nové postavy á la Wilkinson. ___ Dnes dokoukáno. Určitě sem časem ještě nahodím nějaké cancy a možná i na chucpe dojde, abych nebyl omylem zařazen do škatulky "haters gonna hate". ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Novotina Rickyho Gervaise hraje překvapivě z velké části na tu "lidskou" notu - což mě ponejprv vyvedlo z míry, ale posléze příjemně potěšilo. Nečekejte nálož trapnosti, absurdity a cynického humoru jako v Office nebo Extras - tady jde zřejmě o hodně originální experiment a pokud "najedete" bez karambolu na první jednu dvě epizody, nebudete zklamaní. 7.5/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Karl Pilkington natočil všechny své scény za 12 dnů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama