Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Ricky Gervais si sám pro sebe připravil roli v milém komediálním dramatu z anglického domova důchodců, kde jako věrný ošetřovatel vidí v každém jen to dobré. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (99)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Seriál o autistovi, žijúcom v domove dôchodcov. Začnem od posledného dielu prvej serie, kde sa hlavní protagonisti snažili charakterizovať ústrednú postavu seriálu Dereka. Najkrajšia vlastnosť s akou ho charakterizovali bola láskavosť . A o tom to je. Celý seriál je o láskavosti Dereka. O jeho kamarátstve, snahe pomôcť, o jeho žartoch, o jeho myšlienkovom pochode. Film je robený televíznou kamerou spracovaný akoby televízny dokument (záznam z prostredia starobinca). Zaujímavá myšlienka, dala filmu svojský charakter. Vo filme ma zaujala doposiaľ pre mňa neznáma herečka Kerry so svojim sympatickým výzorom a hereckým podaním. Filmovým fanúšikom zameriavajúcim sa na také témy ako sú ľudske psychické poruchy tento seriál odporúčam. ()

Pilgrimka 

všechny recenze uživatele

Ricky má velkou odvahu a pevné nervy, když se pustil do tohohle. Po úspěších jako je The Extras, The Office, The Ricky Gervais Show..., které jsou hlavně komediálního rázu, je tohle docela výzva. Lidi jsou na něho zvyklí jako na komika s trefnými, vtipnými a inteligentními názory. Nedivím se, že se dostal kritiky ještě před premiérou pilota. Hraje autistu, každého hned napadlo, že šlápl vedle a bude si z takových lidí dělat zřejmě srandu soudě podle jeho dřívější tvorby. Ale nestalo se tak. Na to Ricky je až moc inteligentní a sečtělý člověk aby udělal takovou blbost. Po pilotu nebudu soudit jestli udělal dobře nebo ne, že s tímhle začal. Z vlastních zkušeností s různě handicapovanými lidmi, včetně autistů, vím jak se chovají, reagují apod. Ricky v tom nebyl vůbec špatný, ale pořebuju více dílu aby mě přesvědčil, že to fakt umí zahrát a aby mě donutil během sledování úplně zapomenout na to, že je to bavič. Držím mu palce. Dávám pět hvězd, chtěla jsem dát čtyři, ale je to jeden z těch, pro které mám slabost, takže věřím, že mě nezklame a dávám pět. ()

Reklama

DaUr 

všechny recenze uživatele

Po první sérii naprostá spokojenost. Na to, na jak úzkém časovém úseku Derek pracuje (všechny díly dohromady vydají za jeden kratší celovečerní film), nabízí seriál neuvěřitelné množství humoru, emocí a veskrze zajímavých postav, které vám mohou být sympatické i protivné, ale v posledním, šestém díle vás stejně odzbrojí. Právě poslední epizoda je totiž dokonalým katalyzátorem předchozího chování a jednání postav a stává se tak jedním z nejemociálnějších seriálových finále, kterého jsem kdy byl svědkem. Kdo by to byl do Rickyho řekl. 1. série - 90%. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak zábavné, jak jsme zvyklí u Gervaise a jeho fiktivních dokumentů, ale hlavně dojímavé. Kdy se Ricky přeladil na tuhle vlnu? Těžko říct, ale funguje to! Žádný náznak sentimentu. Opět skvěle zahrané a napsané. Jen škoda, že tato série už tolik nedbá na ala dokumentární styl, což sice může v některých momentech pomoct, ale v celku si myslím, že to spíš zhazuje uvěřitelnost celého seriálu. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Gervaisova verze etické (r)evoluce, která i přes svou nedostatečně zabroušenou naivitu dokáže oslovit. Bohužel rozhodně ne řadového diváka, na to je Derek paradoxně až moc populistický a dojímavý - což dokazuje slabší pilotní díl, který ještě neobsahuje mnoho z později kontrastně peprné druhé strany mince. Co se nedá Rickymu upřít, je odvaha jít do podobného konceptu takřka na vrcholu své popularity. Jen ale aby své pozitivně-evoluční moralistické apelování, které od něj posledních pár let pozvolna probublává, nepřehnal. Krutý ironik v něm je mnohem cennější než populistický dobrozvěst. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Karl Pilkington natočil všechny své scény za 12 dnů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno