Reklama

Reklama

Vražedná minulost

Trailer 2

Mladá dívka je vězněm časové smyčky, která se ale ne vždy opakuje stejně. Musí odhalit pravdu, nicméně její činy ovlivňují ji i další osoby. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Haunter je mysteriózním hororem, velmi light hororem, který se zdráhám nazvat duchařinou, protože rozhodně není tou duchařinou, na kterou jsme zvyklí z posledních let. Není to film, ve kterém se straší, nýbrž příběh několika postav (rodiny) zaloopovaný do jednodenní smyčky, znásobený zrcadlením jednotlivých postav (rodin), které prožívají ten stejný jeden den pořád dokola. Jo, takhle to zní docela zajímavě, jenže originalita budící zvědavost je asi tak nejsilnějším atributem filmu, který mě dotáhl až k závěrečným titulkům. Potěšila mě také vzpomínka na výborný Pontypool díky Stephenu McHattiemu, zato ostatní herecké osazenstvo je dost příšerné s Abigail Breslin v čele, kterou kamera zabírá jen do půl pasu nebo ve stylu "mluvící hlava", protože se mně zdá, že od natáčení The Call navštívila nejedny vepřové hody. Hodnotím jako tak tak průměr, protože i jednoduchý a jen lehce originální obsah vítězí nad formou zpracování. Dá se na to mrknout, ale nic moc nečekejte, rozhodně ne nějaký nervy. 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vincenzo Natali mě uchvátil již svou Kostkou a tak jsem pevně věřil, že si povede lépe, nežli v průměrném scifi Splice . Mé očekávání splnil sice tak napůl, ale Haunter se zařadil mezi filmy, které mě doopravdy zaujaly především svým neokoukaným a těžko předvídatelným dějem. Je sice pravda, že filmů s časovou smyčkou existuje již několik, ale toto podání sebou přineslo jakési osobité kouzlo, které mě uchvátilo a nepustilo až do samotného závěru. Je sice pravdou, že začátek byl lehce nezáživný a neustále se opakující scény mi trošku lezly na nervy, ale díky hlavní hrdince, která rozhodně nechtěla zůstat celou dobu zalezlá pod peřinou, se to brzy obrátilo k lepšímu. Abigail Breslin předvedla slušný výkon a pokud tak bude i nadále pokračovat, můžeme se dočkat další „megastar“. Ovšem ani Vincenzo Natali a scénárista Brian King se nenechali v žádném případě zahanbit a připravili si pro nás solidně našlapanou mysteriózní podívanou, která nám nabídla slušnou dávku tíživé atmosféry, napětí i pěkné rozzuzlení příběhu. Nekousal jsem si sice u toho nehty až do krve, ale párkrát jsem pocítil ono šimrání na zátylku. Dopomohly k tomu především dobré flashbacky, prolínání minulosti – budoucnosti – přítomnosti a především výkon Stephena McHattieho. Je ovšem pravdou, že ani tady se to neobešlo bez žánrového „klišé“, ale kupodivu mi to zas až tolik nevadilo. Je ovšem pravdou že místy to bylo až moc okaté. Především pak co se samotného pátrání týká. Místo aby divák zůstal trochu napjatý a v hlavě se mu zrodilo pár otazníků…Ono je určitě pěkné, že nám to tvůrci vysvětlili pěkně po lopatě, ale občas je lepší, když se divák nedozví všechno. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To byla, ale pěkná krávovina. Ze začátku mě to ještě chytlo děj jakž takž zaujal, ale jak se film postupně přehoupnul do druhý poloviny, tak to bylo pořád nudnější a trapnější. Vlastně když se to tak vezme, tak je to jenom tuctová duchařina jakých jsou spousty která se navíc z přibývajícím časem utápěla v čím dál tím větších nelogičnostech. Mno a ten konec... ten to prostě zabil úplně. Darmo mluvit. Chtěl jsem dát aspoň dvě hvězdice, ale tenhle film si je prostě nezaslouží. Je mi líto, ale fakticky ne. Prostě slabota. Netřeba už nic dodávat.15% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lisa je jediným členom rodiny, ktorý si uvedomuje že sú uväznení v časovej slučke. Každý deň je rovnaký. Tie isté dialógy, tá istá strava. Jedného dňa sa ale niečo zmení. Zrazu ako by sa všetko začalo uberať iným smerom. Lisa cíti prítomnosť nejakej "osoby", ktorá neustále vyvoláva jej meno. Kto je to? O čo ide a ako tieto dve veci spolu súvisia? Strašidelná rozprávka s originálnym námetom vhodná pre vekovú kategóriu od 8 do 13 rokov. Už 14-násť ročný by pri tomto snímku zívali od nudy. Strašne slabučké - 40%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Haunter“ není výjimečný horor, ale kdyby každý horor byl točený alespoň takhle, tak je úroveň celého žánru naprosto někde jinde. Ano, místy je to trochu překombinované a samo se to trochu zamotává, což není potřeba, protože ten film funguje dobře a drží divákovu pozornost. Díky tomu pak máte možnost sledovat něco, co vás bude bavit a co si užijete i jako fanoušci hororu, protože sem tam vás klidně zamrazit může. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (3)

  • V scéne, keď Lisa (Abigail Breslin) otvára skryté dvere od "jaskyne", sa v zámku kľúč nenachádza. V nasledujúcom zábere tam už ale je. (danci7891)
  • Film se natáčel v Torontu a Brantfordu v Ontáriu v Kanadě. (rafix)
  • Lisa (Abigail Breslin) má na sobě většinu času tričko s britskou hudební skupinou Siouxsie and the Banshees. (Kejf.)

Reklama

Reklama