Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

kaylin 

všechny recenze uživatele

V závěru už ten film sice pokulhává a ty gagy nejsou ono, ale vidět Buriana ve dvou různých rolí, kdy obě mu skvěle sedí, to je přece jen něco zajímavého. Navíc je to příběh dobrodružný, napínavý a zajímavý, kde jsou některé velmi dobré záběry. Spojení humoru a kriminálního filmu tady funguje dobře, možná i proto, že se Vlasta Burian tolik nepitvoří. ()

hostivít 

všechny recenze uživatele

Tato komedie patří do 2.kategorie Burianových filmů, tj. poprvé se smějete a bavíte, ale do druhého vidění se nehrnete, stačí to maximálně jednou do roka. Ano, to jsou Tři vejce. Burian sice pěkně zpívá, v roli Naryškina je nádherný, ale jinak ten děj... no hrůza. Je to zmatené, překombinované. Ale nevadí, v tak nadprůměrných snímcích jako Pokladna, Přednosta, Když prášil atd. se tento musí zcela logicky utopit. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak u jiných, ale u mě se Burianovy filmy dělí jen na dva druhy: na ty, které jsou nabity vtipem a ani vteřinu se u nich člověk nenudí a na ty ostatní, které jsou úplně nudné (většinou jsou to jeho převlekové uniformové komedie.) Tohle je ten druhý případ. Slabota. K mému hodnocení přispěla i Burianova úvodní dedukce, podle které Šléglova neupravenost byla zaviněna lájdáctvím milostivé paní. Vše spíš mluví pro opačnou možnost...že je to popleta starý mládenec a neumí si zašít nic... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Upraveno v květnu 2020. Film Tři vejce do skla je estrádní exhibicí zuřivého klauna se zpěvy a detektivními skopičinami. Režisér Martin Frič zvolil za základ dvojjedinost a recesistické pojetí dědictví detektivních symbolů dokonalosti a mužnosti. Detektivní taškařice vydává duplikáty duplikátům a vyvolávaná dualita vzývá nově zrozené formy života. Realita dostává několikero rozličných podob, vše je v pohybu a hrozí velkolepou srážkou a následnou erupcí, která vše zpřevrací naruby, ke skutečnému tvaru věcí. Obrazy Ferdinanda Pečenky nabízejí harmonické souznění staveb velkých celků i klokotavou dychtivost hotelového mumraje. Hrdinou detektivní parodie je Vincenc Babočka (dobře připravený Vlasta Burian, též v roli duplicitního sebevědomého zločince Leona Webera), detektiv, marně se dožadující u nadřízeného vhodné příležitosti se naplno projevit. Je to génius i nešika, má devět životů a otřesům odolnou hlavu. A co více si přát, když všude kolem jsou jen zločinci, nebo podezřelí. A vycvičený pes Rolf skvěle svého pána doplňuje. Důležitou postavou je mahárádža z Yohiru (pozoruhodný Rudolf Kadlec), majitel kobrou hlídaných vejčitých diamantů. Recesistické detektivní choutky tady dosahují společně s mahárádžou svého skvostného vrcholu. Hlavní ženskou postavou je Jiřina (velmi zajímavá Míla Reymonová), Leonova milenka. Je nadšená z opětovného shledání s mužem svého srdce, přesto je ztracena z neustálé výměny dvou lidí v jednom těle. Výraznou postavou je Frank (příjemný Bohuš Záhorský), Leonův spolehlivý komplic v těch záležitostech zločinu. V případě potřeby hravě obstará černou práci. K výraznějším postavám patří také mahárádžův sekretář (příjemný Karel Dostal), věrný společník cizokrajného zájemce o kvalitní klenoty z drahých kovů. Z dalších rolí: mladá a obezřetná mahárádžova korespondentka Sandra Kotová (Helena Bušová), opatrnější holandský obchodník s diamanty van Houden (Antonín Novotný), s Babočkou nespokojený policejní ředitel (Theodor Pištěk), či slavní detektivní předchůdci Nick Carter (Jiří Hojer) a Lecocq (Josef Zora). Tři vejce do skla jsou oddychovou zábavou bláznivého druhu. Ze všech těch mnohých a v mnoha směrech podobných variací hřmotného klauna je pro mě tento film jedním z nejpřijatelnějších. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Přestože se tento film za našeho režimu snad díky Martinu Fričovi promítal často, mám pocit, že tahle komedie stojí poněkud níže než jiné veselohry Vlasty Buriana téže doby. Trojrole Vlastovi na tělo rozhodně nesedla, protože hrát tři různé charaktery, to nebylo nic pro něho. Jinak to byl jistě zajímavý pokus, jak udržet divákovu pozornost, aby neztratil přehled o tom, kdo je kdo. Navíc k tomu ještě přistoupil boj dvou band, které se chtěly zmocnit maharadžových diamantů, což měl být efektní a překvapivý závěr filmu, jenž v tu chvíli byl divák již tou změtí zápletek poněkud unaven. A tak Burian raději vyklouzl z filmu seskokem padákem. Jako klukovi se mi to moc líbilo, po více než půlstoletí to vidím jinak. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (19)

  • Filmári predviedli dokonalosť filmárskej ilúzie, keď z jedného miesta natočili jeden vlak, otočili kameru druhým smerom a natočili si úplne iný vlak aj s inou lokomotívou, načo to použijú ako dve rozličné miesta prejazdu toho istého vlaku, ktorú vo filme delí desať minút deja. (Raccoon.city)
  • Keď v úvode detektív Babočka (Vlasta Burian) chytí zlodeja (opäť Vlasta Burian), a ten mu povie, že si dohodol schôdzku so svojimi spoločníkmi, rozhodne sa Babočka, že na tu schôdzku pôjde v prestrojení. Zlodej mu však nepovedal, kedy a kde sa tá schôdzka koná. (ČSFD)
  • Na terase v Karlových Varoch môžeme počuť hrať kapelu Melody Boys známu tiež pod názvom Melody Boys R. A. Dvorského. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama