Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli tu zavládla nějaká všeobecná vlčí mlha, nebo co, ale podle mě tahle téměř Leacockovská parodie na detektivky rozhodně není ani nudná, ani překombinovaná, tím méně pak o ničem, či slabota. Nejen, že tu Burian předvede málem Chaplinovskou kreaci němé grotesky, obdařené srdcem, ale navrch tu i zazní jedna z jeho (tedy přesněji Mottlových) nejlepších písní, brilantní parodie "Oči černé". Tak co ještě chcete?!! ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Jó, Vlasta nikdy nezklame. Tenhle film sice nepatří k jeho nejlepším, ale za to obsahuje několik legendárních vtipů, chcete-li gagů, které zaručeně pobaví. Vlastně se mi to jeví (snad to tak bylo původně zamýšleno), jako parodie na kriminální "gangsterky". Ono vlastně, kdyby tam nebyl Vlasta Burian, byl by film úplně o hovně:) (7/10) Tyto filmy samozřejmě nemohou býti technicky dokonalé, to bychom chtěli moc, nicméně v jednu chvíli je tam dost krkolomný střih. Ti kdo viděli, možná tuší (objeví se Burianův ksicht, kterak koulí očima). ()

Reklama

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu hodně gadgetů. Rozčarování skvělý. Akčňák jak prase. Tak proto ‚spadla klec‘. Lékař… Čekárna! „Pán tu bude na penzi?“ Výborná hudba. Ve Varech ne-ná-pad-ně. Napřed koukám na cenu – to mě fakt nikdy nenapadlo. Takže kníže – skvělé. Vejčité démanty. Kobra je dobrá. „Zima je taková, že nemůžete na jednom místě vydržet.“ Kuličky… Jojo – písnička o černejch očích. A dvojrole je tu. Misky na týden. Prej si Maharadža vybere… „Pajznout šmajznout koza pryč šlohn sakra!“ Co má furt s těma gumama? Ha spiklenci nebo milenci? Chcípám z toho, že se nepotkal. Co tam furt pobíhal ten pes? Píšťalka skvělá. Šikovnej pejsek. Legendární letadlo. „Pa pa.“ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jeden z našich nejúspěšnějších předválečných režisérů, scénář hitmakera Wassermana a nejlepší československý komik, který si navíc střihnul dvojroli. Co by se mohlo pokazit? Že to bylo překombinované tak, až to bylo nudné? Jak to? Vždyť Burian dokázal i ze sebepitomějšího příběhu, vykřesat když ne zábavné, tak aspoň úsměvné momenty. Jenže tyhle hrátky se záměnou identit jsou ošidná věc. A když navíc výjde najevo, že žádná postava není tím, za koho se vydává...je to už trochu moc přitažené za vlasy. Někdy se holt i mistr tesař...dva mistři, prostě utnou. Nebýt té Burian show, tak klidně klepnu jen dvě vejce do skla. PS: I s tím fixou namalovaným obočím, byla Míla Reymonová supr čupr ženská. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Burianův film je podle mě právě tento. Nabízí sice spoustu nezapomenutelných scén, hlášek a i písní, ale celkově je to na prd. Ovšem první polovina a hlavně scény v Burianově bytě, to jsou nejlepší věci filmu. Ta druhá polovina už je víceméně zmatená a já se dost ztrácel v ději. Celé to stojí na Vlastovi a jeho výkon tady je parádní, o tom žádná. Navíc tady ztvárnil převlekovou trojroli, což ho vždycky bavilo. Špatný je pouze scénář. Nakonec z této komedie vznikl jen lehký nadprůměr, tedy 60%. Ale je to Burian, tak se i na Tři vejce vždy rád podívám. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (19)

  • Na terase v Karlových Varoch môžeme počuť hrať kapelu Melody Boys známu tiež pod názvom Melody Boys R. A. Dvorského. (Raccoon.city)
  • Filmovalo se v Karlových Varech. Exteriéry se točily v hostivařských ateliérech. (M.B)
  • Film sa svojou návštevnosťou 2,811,133 stal 62. najnavštevovanejším československým filmom v rokoch 1930 až 1989. Zároveň ide o celkovo 7. najnavštevovanejší film, ktorý natočil režisér Martin Frič, 5. najnavštevovanejší film v 30.rokoch, 4.najnavštevovanejší film v dobe svojho vzniku, celkovo 4. najnavštevovanejší film Vlastu Buriana a úplne najnavštevovanejší prvorepublikový film Vlastu Buriana. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama