Hidden je postapokalyptický film o manželech s malou roztomilou dcerkou. Po náhlém vypuknutí nákazy se rodině na útěku podaří nalézt nepoužívaný protiatomový kryt. Tento úkryt jim poskytuje veškeré nutné vybavení pro přežití, ale jak dlouho jsou schopni vydržet a co na ně vlastně číhá venku?(TheDon)
Krátky príbeh rodičov a ich 9-ročnej dcérky, ktorí už 300 dní žijú v protiatómovom kryte. Prežívajú zo dňa na deň a skrývajú sa pred neznámymi stvoreniami, ktoré ich celý ten čas neúspešne hľadajú. Jedného dňa nehoda spôsobí, že je ich úkryt prezradený. Príchodom stvorení, ktorým hovoria "Breathers" ("Dýchači"), sa rodinka dostáva do nebezpečenstva. Dokážu utiecť a prežiť? A ak áno, bude tento útek znamenať aj šťastný koniec ich osudu?(xzajox)
Namiesto toho, aby malá Zoe chodila do školy, hrala sa s kamarátmi na detskom ihrisku a prešla si všetkým, čím by si malé deti v jej veku mali prejsť, skrýva sa so svojimi rodičmi v protiatómovom kryte. Tamojšie mestečko Kingsville je totiž uzavreté do karantény, pričom nad hlavami ich nového "príbytku" neustále hrozí akýsi druh neznámeho nebezpečenstva. Na to, aby rodina prežila túto neľahkú situáciu bez mimoriadnej ujmy na zdraví, musí dodržiavať prísne pravidlá. Obzvlášť jedno z nich: "Nech sa deje, čo sa deje, zachovať pokoj a neopustiť kryt!"(*CARNIFEX*)
Mladá rodina sa po apokalypse ukrýva v bunkri, ktorý sa im podarilo nájsť a poskytuje im základné potreby na prežitie. Kvôli tomu, že sa po svete potuluje skupina nebezpečných lovcov, ktorá sa snaží dostať všetko živé, nemôžu zo svojho úkrytu vychádzať von. Po viac ako 300 dňoch ich však prezradí nehoda a musia tak zostrojiť plán na útek pred lovcami.(Marceloo)
Outbreak meets Take Shelter. Z toho prvního mu chybí peníze, z toho druhého důvtip a atmosféra. Scény výletů do fantazie, hrátky s emancipací a nezbytná brutální vražda panenky si v těch komorních momentech sami o sobě nevystačí, a když se Hidden po náletu na město dostane na rozcestí reálného thrilleru a lehce „hulkovské“ inovace žánru zombie epidemie, vydá se tím směrem, jakým se vydá. Přeji zbytku rodiny Bannerů hodně štěstí a hlavně pevné nervy..(6.10.2015)
Viděl jsem to co jsem vidět nechtěl, neviděl jsem co jsem vidět chtěl.
Bože já tam čekal dinosaury nebo vlkodlaky...(11.10.2016)
(20/2016) / Po dlhej dobe tu máme komorný survival s orignálnym poňatím. Niekoho možno odradí trošku dlhší "úvod" ale aj ten tu má svoj zmysel a pekne pomaličky, nebadane prikuruje v napätí. Atmosféra super, depresívna, záhadná. Bratia Dufferovci ako režisérsky debutanti Hidden aj napísali a inšpirácia sériou Wayword Pines je jasná. Záver asi nesadne každému, na mňa to ale zafungovalo na sto percent. Pre fanúšikov survivalov jasná volba. (8/10)(26.1.2016)
Jestliže bratři Dufferové dostanou jednou větší rozpočet, čeká nás určitě výživné postapo béčko plné parádních efektů a zajímavých nápadů, protože i se třemi herci a jedním úkrytem dokázali rozehrát atmosferickou a napínavou jízdu, kterou sráží bohužel 60 minut kecání které je občas proložené příjemným flashbackem a která se rozjede až posledních deset minut v závěru.Taky charaktery a chování postav mě občas mírně řečeno iritovali (i když bych chtěl napsat něco úplně jinýho ale nemůžu, protože píšu komentář na databázi v KLDR a mohli by mě potom poslat do koncentráku) a jejich chování je občas opravdu na pěst, ale celkově to je i přes jejich nesympaticky napsané charaktery zahrané velice dobře.Osobně by mě mnohem víc bavil film, který se přímo během té krize odehrává (jako výteční Podivní s Olyphantem).Mírně taky byl do očí nedomyšlený scénář, jehož hloupost se projeví hlavně na konci u toho kanálu, ale to bych spoileroval.Příjemná jednohubka která poteší svojí pointou a i když nestačí na větší hodnocení, tak je aspoň příslibem lepších kusů od evidentně talentované bratrské dvojice režisérů.65%.(29.9.2015)
Tak asi takhle. Další z obsáhlé série postapokalyptických filmů s nějakým novým nebezpečným druhem nákazy... Rodinka, pravděpodobně jediná přeživší, se schovává v atomovém krytu bývalé školy před zmutovanými zombíky, kteří je chtějí samozřejmě najít, zabít a sežrat. Roztomilá dcerka je spíše k vzteku a přetrvávající tma na plátně doplňovaná skučení, fňukáním, brečením a ječením mě brzy přestala bavit. Navíc jsem pořád nějak nechápal o co tam vlastně jde... 1*, víc ani náhodou, říkal jsem si. Tak proč nakonec 3*? Na zodpovězení této otázky mi postačí tři slova. Všechno je jinak.(14.2.2016)
Gilmour93
chaometic
Viděl jsem to co jsem vidět nechtěl, neviděl jsem co jsem vidět chtěl. Hiden se tváří jako atmosférický horror, ale vlastně ničím nepřekvapuje. Ttím, že tam dá nelogický děj a příšery, které neuvidíme, dělá z Hidenu amatérský film, který sází jen na herecké obsazení a možná nějakej ten dupot. Bože já tam čekal dinosaury nebo vlkodlaky...(11.10.2016)
elanius
korbitch22