Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o hodném americkém taťkovi,který vezme rodinu na bojovku do jihovýchodní Asie, kde probíhají různé soutěžní disciplíny jako běh, parkour, střelba na statický i pohyblivý terč, vrh dítětem, zápas v bahně a mnohé jiné. Owen Wilson byl krajně přesvědčivý, Pierce Brosnan vypadal lépe než zamlada a děti byly podle očekávání otravné až za roh. Závěr měl být sice srdceryvný, ale mě brutálně rozchechtal, vtipnější by bylo jedině to, kdyby palestinský terorista požádal o azyl v Izraeli. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Výborné vyobrazenie bezvýchodiskovej situácie. Zároveň sa mi však páčilo, že z toho tvorcvoia nerobili žiadny ďalší HOTEL RWANDA, ale že sa držali v mantineloch trileru (v realite by rodinka prežila tak maximálne prvých dvadsať minút). Brosnan si svoju (vedľajšiu) úlohu zjavne užíva a celé to má slušný spád... Atmosféra cudzej krajiny (Kambodža?) dodáva filmu zdanie presahu... ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pojďme na to pěkně odzadu, jak to máme my, mazlíčkové, rádi! Důdl se svojským způsobem pokusil napravit křivdy, vzešlé z amerických hrátek ve zlatých šede/sedmdesátých, a nadělal z Vietnamu maják svobody, štěstí a přežití. Chvályhodné. A i jinak se člověk vysloveně pobaví. Ouvn byl pod bičem nekompromisního trenéra donucen hrát, ne jen tak rádoby vtipně čurákovat po place, jak má normálně ve zvyku, a ani jeho penisoidní nos tuto skutečnost není schopen zakrýt. Výborné. Posledním plusem (pro řadového diváka) pak je docela nekompromisní akce, díky které si ujasníme, že vláda lidu není vždy tím, co se nám bude líbit. Vynikající. A přejděmež na osobní úroveň, tedy přínos pro Kulyčka. Jednoho. Našeho. Milovaného. Jak já tohle pustím doma, ušetřím za veškeré případné dovolené ve zbytečně vzdálených destinacích, do kterých by mě jinak mé pukliny hnaly. A to věc je dobrá. Ovšem jestli v brzké době od někoho uslyším ,,ár jů oukchej? Je, ajm oukchej", tak... nebudou oukchej, o to se postarám! Rád bych věděl, zda někdy v dějinách kinematografie padla v jakémkoliv díle nějaká fráze tolikrát, jako zde. Film prudce nedoporučuji nikomu se slabšími nervy. Od cca. dvacáté minuty by se mohl ujistit o tom, že děti rozhodně nechce a kdyby je náhodou měl, ihned je zašlápne, ať se netrápí. Což by bylo dosti na prd, pokud mu jich doma už pár pobíhá... ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem toho mnoho nečekal ,ale o to víc mě překvapil...nenechte se hned zmást těmi recenzemi jako je například ta co říká,že je to film s mnoha klišé a ,že se tyto filmy točili dříve.Pro mě je to naopak jedno z největších ne li největší překvapení letošního roku.Děj vás zavede nejspíše do Thajska kde Owen Wilson (jen tak na okraj-podle mě zvládl přechod od komedii kde většinou účinkuje skvěle a řadím tento film k jeho nejlepším) získá místo jako inženýr na opravu místní vodárny.Jenže...místním se jaksi nelíbí,že vše důležité ovládají Američané... a tak zrovna v den příletu onoho inženýra někdo z hnutí proti tomuto nadnárodnímu diktátu spáchá atentát na premiéra.Když k tomu přihodíte postavu Pierce Brosnana,který pracuje pro tyto nadnárodní zájmy a de facto spoluvytváří tyto občanské války tak dostane dobrý příběh.Jo a zapomněl jsem dodat,že Piercovi tato role sedla a působil na mě,že si jí náležitě vychutnal.Film dostává ještě větší rozměr tím,že vše sledujete jakoby s pozice onoho inženýra jeho boj o život jeho samotného a celé jeho rodiny.Jelikož je Američan a navíc třídní nepřítel ,protože je spojený s vodárnou co by spouštěcím čudlíkem k odpálení tohoto konfliktu ,tak není divu,že po něm parta krve žížnivých asiatu jde opravdu sveřepě.Tento film opravdu doporučuji.Navíc v době imigrantu,kde názor,že jsou tyto lidé úplně z jiné kultury a tím pádem těžko zapadající sem k nám.Za mě celkově 85% a pět hvězd. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická věc, která prolétla kiny jen v cizině a to ještě velmi rychle. Nedozvíme se sice nic moc o tom proč se to celé stalo, takže nemáme širší měřítko, ale vyobrazená survival story americké rodiny uprostřed pekla občanské války je atmosferická a dostatečně neučesaná, plus překvapivě technicky zdatná. Potěší pardál Brosnan v jeho typické roli kterou umí nejlépe (ex military) a žádné chození kolem horké kaše. Wilson hraje v rámci svých možností jako o život. Opět velmi aktuální tématika. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Hlavnú ženskú rolu si pôvodne mala zahrať Michelle Monaghan, no po tom, čo bolo natáčanie odložené, musela od projektu kvôli tehotenstvu odstúpiť. Nahradila ju Lake Bell. (m.a.t.o.)
  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama