Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní, akční, Rková záležitost jejíž hlavní devízou je velmi svižná první půlka. Škoda, že v té druhé už to nemá takový drajv a hlavně kdo se těší na Brosnana, tak bude asi lehce zklamán. Nestárnoucí Pierce se tu všeho všudy objeví zhruba na 15 minut a i když si svůj part odehraje z přehledem, tak mohl dostat větší prostor. Wilson jako milující otec celkem uvěřitelný takhle se má prostě chlap v podobný situaci zachovat. Takže na konec celkem dobrý, ale mohlo to bejt lepší. Občas mi trochu vadila i ta příliš akční a zběsilá kamera. Trochu to zklidnit a sem tam použít stativ by neškodilo. Vidím to na lepší průměr, ale dalo se z toho vytěžit ještě větší peklo.60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Ale jo, docela netypický film pro mě a sedl mi. Bavil jsem se od začátku do konce. Asi tak první půlka filmu – docela obrovské napětí. Druhá část filmu už tak napínavá nebyla a už to začalo docela ztrácet to pravé ořechové, ale výraznou chybou to nebylo. Kdyby se to drželo až do konce, byl větší rozpočet atd tak by to mohla být ještě větší pecka. Rkový rating byl docela dost využit, ikdyž já bych ještě o něco přidal. Pár zajímavých nápadů zde bylo. Herecké obsazení bylo slušné. Brosnan mi zde přišel trochu rozporuplný, škoda, že tak v posl době klesl s filmy, ale nevadí. Hudba ušla, zbytek aspektů také. Finále mohlo být napínavější. No, dost kritiky. Zasloužené 4* dávám. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Většina z těch bezcitných chlapů se jen snaží ochránit své děti. Jako vy." Až do zpovědi britského agenta, nebo něčeho takového, mě to moc nebavilo a pouze jsem se přesvědčoval, že se mi něco takového nemůže stát. Jakmile se však naplno řeklo, že si za to anglicky mluvící korporátní kolonisté mohou sami, tak mě to začalo zajímat. Ono se vlastně nic nezměnilo, pořád se jenom zachraňovala rodina, ale najednou jsem těm zástupcům národa, který silou mění demokracii za ropu, docela začal fandit. Jen ty děti se svými bebíčky, hladem, čůráním a touhou vyvolávat problémy mě trošku iritovaly, ale zato americká snaha hledat spásu ve Vietnamu dost potěšila mou cynickou podstatu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Intenzivní napínačka, u které se až stydím, že jsem ji takovou dobu odkládal. Rodina s dětmi se na dovolené v Asii ocitne uprostřed převratu, ve kterém místní loví američany a je to atmosferická jízda jako prase. Potěší áčková herecká hlavní dvojka, přiměřená stopáž, která ani na minutu nenudí, a hlavně všudypřítomná akce, paranoia a zběsilý útěk před násilníky. Jednoduchý, ale krásně funkční celek, jehož nejvetší předností je schopnost přišpendlit diváka do sedačky, a to se mi zas tak často nestává. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to trochu buzzkill, když vás film pozve k baru k nachcanýmu starýmu mládenci s bouchačkou a nudným tatínkovi od rodiny, přičemž pro další dovolenou si vybere jako parťáka druhou variantu. Protože hned jak se rozpoutá genocida, tak nám dojde, že tentokrát nebudeme jenom sledovat, jak si v různých patáliích poradí protagonisté, nýbrž každá ta situace bude mít ještě prolog, kdy na sebe všichni budou řvát, že né a pak jako že teda jó, a také samozřejmě epilog, kdy po každé takové situaci se ještě všichni budou muset osahávat a ptát se, zdali jsou oukej. A Dowdle z toho nijak alibisticky nevybruslí, protože točí žánrovku, žádné syrové realistické drama o hrůzném konfliktu kdesi daleko, ale prostě napínavou podívanou se všemi chybami a berličkami, které k ní mohou patřit. A ve které se nepoflakuje nic jiného než chodící mauzoleum Pierce Brosnana, které odkazuje nejen na svojí nejzásadnější filmovou roli, ale také na svůj legendární pěvecký výkon v Mamma Mia! Tady je to pravda o něco lepší. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Nie je presne jasné, v akej krajine sa film odohráva. Vo filme je možné nájsť viacero náznakov niekoľkých vzájomne susediacich krajín. Rebeli jednaj rozprávajú aj v thajčine aj v khmérčine, niektoré značky a nápisy sú v khmérčine, niektoré sú zase v barmčine. (Real Tom Hardy)
  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama