Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

verbal 

všechny recenze uživatele

Poctivé, svižné, uspokojivé, nedrhnoucí a veskrze příjemné honění! Honění Trouby Vilzna a jeho Kelyfemily skrz nějaký fiktivní Kambos či Laodžu rozlícenou chuntičkou Rudých Kvérů, kteří milují porcovat americké korporátní zmrdy mačetami. Záda jim kryje šarmantní bondáží jako vždy sympatický trubec jejího veličenstva, zdegenerované staré krávy, a já se na rozdíl od všech těch zdejších přihřátých müslitelů, brutálně nadhodnocujících dementální pičoidy plné Džonviků či Ekvalizérů, naprosto skvěle slaboduše bavil. *** Rád bych teď své pocity s ohledem na novou a lepší filmovou publicistiku co nejlépe přiblížil i těm nejmenším čtenářům, aby se tito mohli adekvátně rozhodnout, zdali si tento příjemně erkový filmík pustit hned po Kouzelné školce. Takže, milé děti, bylo to skoro stejně zábavné jako prcání vaší stále pružné a dobře vypadající maminky. Víte, vaše maminky totiž vždycky nebývají takové prudérní a upjaté krávy, jak předstírají při vaší šosácké výchově a při psaní rozhořčených stížností tomu pokryteckému HOMOvi. Občas, když si hrajete ve školce a tatínek se dře v pojišťovně, abyste mohly jednou za rok na dovolenou do Chorvatska a váš labrador měl co papat, pozvou si domů nějakého toho hodného strýčka. S ním pak vyvádějí strašlivě prasácké králičkárny, které toho ňoumu tatínka v katolické škole nikdy nenaučili, hrozně u toho křičí, ač s tatínkem jen unyle funí, říkají moc ošklivé věci a požadují úkony, které uvádějí do rozpaků i profesionální pornoherce. Tak kupříkladu maminka pětileté Janičky ze Sezimova Ústí zásadně nikdy nemluví sprostě a předstírá znechucení i při slovíčku „hovno“. Ale sotva se za tatínkem zabouchnou dveře jeho Oktávie a objeví se strýček, někdy se docela zapomene a vylezou z ní větičky jako třeba „Mrdej mě jako děvku!“, „Vraž mi ho, kurva, do prdele!“ nebo „Vyliž mi tu kundu do sucha!“. To jsou věci, co? A vy řeknete bráchovi „debile“ a nemáte týden Večerníčka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Rád bych úvodem poslal několik laskavých a hřejivých slov všem tvůrcům tohoto, i jiných podobně natočených filmů: "VÁŽENÍ MONGOLOIDI, TÁHNĚTE UŽ S TĚMI VAŠIMI 'AUTENTICKÝMI' RUČNÍMI KAMERAMI DO PRDELE!" Tímto poselstvím jsem myslím dostatečně naznačil, že se dalším kinematografickým imbecilům další vyližprdelní kamerou podařilo naprosto spolehlivě vykurvit a zdevastovat další potenciálně zajímavý film. A o co v něm jde? Kambodžské vodárny koupí nějací zatrolení američtí imperialisti, a to je zdá se dobrý důvod k tomu, aby zdravě a dravě nasraní Khmerové vytáhli ze šuplíků odložené rudé šátky, mačety, kalaše, a po delší době si trochu zaskotačili při nějakém tom pogromu. Klady: Celkem hodnověrná atmosféra pouličních (a podomních) masakrů, a třeba ještě zajímavá sportovní disciplína "hod dítětem ze střechy". Zápory (kromě kamery): Haldy všelijakého 'ajlavjů' a podobnéno melodramatického sajrajtu, legrační postava agenta-dobrodruha Brosnana, roztomile naivní kapitalista dédy, který přijel do Kambodži v první řadě pomáhat a ne si namastit kapsu, trapný konec na vietnamských hranicích a přitroublý rodinný epilog. Pád od slušného akčňáku k rodinnému melodramatu. A stejně si myslím, že za tímhle filmem stojí mocná vietnamská lobby, která se snaží zdiskreditovat chudáka Kambodžu a odlákat jí americké turisty. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak a je to jasný, nejnebezpečnější povolání na světě neni horník, policista, záchranář a nebo chůva, ale člen podřadné vodárenské vodárny. On totiž Owen pracuje pro vodárenskou korporaci, SPOILER!!!!! která logicky skrz vodu chce ovládnout, tamnější zemičku a lid v ní chce vlastnit, to však Owen neví a tak vezme svoji rodinu, do toho Laosu a že teď tak jako začnou na novo. Prostě typický chlap, udělá největší volovinu která se nabízí a žena ať se stará. Tak ono by to mezi těmi asiaty, asi nebylo tak špatný, kdyby se někteří nerozhodli že tu vodu chlastat prostě nebudou a že rejžový víno bohatě stačí a tak vyrazí do ulic, masakrovat lidi. Naštěstí Owen se skamarádí s totálním bad ass chlápkem - Pierce Brosnan a ten mu prostě kryje záda a rozdává headshoty na požádání. Já si nemůžu stěžovat, režisér se záměrně vyhnul trapnému natahování a tak se film hned rozjede a nemá ani hluchá místa. Naopak má výborný obsazení, drsnou akci, vynikající soundtrack https://www.youtube.com/watch?v=zmkPZXjh6Is a taky za zmínku stojí druhá část filmu . Ta se odehrává v noci, takže sem měl mírné obavy že zase uvidím hovno, tak jak to znám z jiných filmů, k mému překvapení, se tma jak v prdeli nekonala a všechno je dobře osvětlené, takže sem viděl kdo je kdo a kam se vlastně jde. Ale tenhle film neni jenom dobrým thrillerem na který za pár dní zapomenete, má hned několik zapamatovatelných scén - skákání přes budovu, cesta skrz dav, Pierce Brosnan a jeho akční scény a ta hra střel tatínka, mi málem zničila křeslo, joo takový to byli nervy . ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takový jarní film je to. Až tě v zápalu březnové romantiky pošle k šípku poslední pěkná holka v okrese, budeš potřebovat něco přesně ve stylu Převratu - náhodný tip, minimum informací, dobrodružnou svižnou jízdu, žádné kecy nazbyt, trochu šablon, trochu improvizace, prostě sto minut na plno a nazdar! No a pak hurá do vedlejšího města, třeba tam čeká další takové povstání... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Ale jo, docela netypický film pro mě a sedl mi. Bavil jsem se od začátku do konce. Asi tak první půlka filmu – docela obrovské napětí. Druhá část filmu už tak napínavá nebyla a už to začalo docela ztrácet to pravé ořechové, ale výraznou chybou to nebylo. Kdyby se to drželo až do konce, byl větší rozpočet atd tak by to mohla být ještě větší pecka. Rkový rating byl docela dost využit, ikdyž já bych ještě o něco přidal. Pár zajímavých nápadů zde bylo. Herecké obsazení bylo slušné. Brosnan mi zde přišel trochu rozporuplný, škoda, že tak v posl době klesl s filmy, ale nevadí. Hudba ušla, zbytek aspektů také. Finále mohlo být napínavější. No, dost kritiky. Zasloužené 4* dávám. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Geograficky má děj filmu nejblíže ke Kambodži, jehož hlavní město Phnompenh je po řece Mekong skutečně nedaleko Vietnamských hranic. (Tillia)
  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)
  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama