Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (108)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že už názov tohto filmu ma odrádzal a asi bude odrádzať aj mnoho iných mužských filmových divákov. Som rád, že som sa nenechal odradiť a konštatujem, že sa jedná o jeden z najkrajších a najrozkošnejších animovaných filmov všetkých čias. Hlavná hrdinka sa stala jednou z mojich najobľúbenejších animovaných postáv. Félicia totiž nie je otravná, ani rozmaznaná, ale rozumovo vyspelá, akoby bola dospelá žena. Animácia je dokonalá, to už je očividné aj z priložených screenshotov. Príbeh i keď je celý film o tom istom, tak nenudí a nemá nejak veľké hluché miesta. Deti to asi baviť nebude, ale teenagerov a starých capov ako som ja určite bude. (2.6.2022) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezká dávka humoru, hezká dávka lehkého dramatu, trochu toho smutku, ale nakonec pořádná dávka štěstí, se kterou se počítalo, protože tenhle snímek musí mít happy end. Postavy jsou navrženy až moc líbivě, ale prostě mi sedli a hlavní hrdince jsem fandil, aby to s ní dobře dopadlo. Prostředí snímku pomáhá. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S animovanými filmy by se mělo v posledních letech opravdu šetřit, obzvlášť s rodinnými snímky, kde očekáváte stejné rozuzlení jako u všech obdobných kousků, cílených hlavně na dětské diváky. Francouzskokanadská Balerína není žádnou výjimkou, ačkoli nabízí hezky pestrý příběh a balet jako poměrně neotřelé téma. Takže na první dobrou uspokojující odlehčená podívaná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $24,702,560Tržby Celosvetovo $106,127,278▐ Na to že to nerobilo žiadne elitné animačné štúdio (Pixar, DreamWorks, 20th Century Fox, Sony) tak ide o dosť podarený počin. Dejovo pútavé a zábavné, pekná choreografia, dobré zasadenie do určitého obdobia v Paríži a animácia na veľmi slušnej úrovni. /70%/ ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Animák, který se mi moc líbí, škoda, že ve druhé části lehce ztrácí dech. Je to tím, že je zbytečně dlouhý. Mít to o deset minut méně, zkrátit lapálie se záporáky, které jsou vcelku ubíjející, mělo by to lepší švih a já dám plný počet. Krásná animace, hudba, příběh, vtipné, poučné i hezky nadabované. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Victor se stal pomocníkem stavitele Gustava Eiffela, autora Eiffelovy věže. Eiffel vytvořil i železnou konstrukci pro sochu Svobody (dle návrhu Fréderica Auguste Bartholdiho). Oba tyto monumenty se ve filmu objeví. (Ganka)
  • Vo filme má Socha slobody zelenú farbu už počas stavby. V skutočnosti je však vyrobená z bronzu a ozelenela až po čase, vplyvom oxidácie. (Astonko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno