Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Dalfor 

všechny recenze uživatele

Perfektní ceremoniál. Myslím, že jsem to viděl už třikrát a stále je to úžasné. Výborná hudba (především během průmyslové revoluce: https://www.youtube.com/watch?v=hM0fiegRbTg ). Pěkné znázornění historických událostí v Británii až po současnost s dobře zpracovanými videodoplňky včetně vtipů. 10/10 ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Zahajovací olympijské ceremoniály patří k nejsledovanějším "pořadům" na celém světě a Zahajovací ceremoniál LOH 2012 v Londýně, se stal nejsledovanějším odvysílaným pořadem na světě, nikdy nesledovalo u televizních obrazovek či v živém vysílání na internetu tolik lidí jako u tohoto ceremoniálu. Mě se tento ceremoniál velice líbil. Byla zde nádherně popsaná historie celé Velké Británie formou hraného příběhu. Jedinou výtkou je asi způsob zapálení olympijského ohně. Myslel jsem si, že po famózním a emotivním představení nastane epická tečka za tímto ceremoniálem, ale emoce spadli poté co se zapálené "květináče" zdvihli směrem k nebesům a vzpláli. Čekal jsem prostě epičtější zapálení olympijského ohně, ale jinak jsem nadmíru spokojen. | Průměr: 85% (5*) | ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zahajovací olympijský ceremoniál, aspoň tedy do současnosti (2012). Už počáteční přerod krajiny během průmyslové revoluce hodně zapůsobil, a ukázky britského humoru (Bond, opravdová královna, Mr. Bean...) nasadily korunu. Taktéž zapálení ohně bylo originální a symbolika okolo samotného finálního ohně byla skvělá. Škoda jen, že zbytek vyplnily méně kvalitní (tím myslím 3-4*) scény, jako postelová scéna, scéna s mobilem... Ne že by to bylo špatné, ale přišlo mi to jako zbytečné natahování. Boyle má skvělý smysl pro detail, v každý okamžik si každý ze stovek herců na place hrál svou roli, bez ohledu na to, že ho nevidí žádný z přítomných diváků a po většinu času ani žádná z kamer... 85% ()

packa

všechny recenze uživatele

Nevidím rozdíl mezi zahajovacím ceremoniálem Olympijských her, československou spartakiádou nebo třeba Světovým festivalem mládeže a studentstva v Pchjongjangu. Stejná šaškárna - účinkující, s křečovitým úsměvem ve tváři, několik hodin křepčí podle předem daného scénáře a z tribuny to vše důstojně sledují papaláši... Vydržel jsem to sledovat nějakých patnáct minut. Stačilo! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší úvodní ceremoniál, co jsem kdy viděl. Danny Boyle využil britský potenciál na výbornou. Branagh, Bean, Craig a McCartney potěšili. I ta pasáž okolo moderní techniky a omladiny byla překvapivě super, i když zde za to může Boyle vděčit hlavně zvolené hudbě. Na zahájení her zkrátka naprostá spokojenost, tak dobrý jsem to ani nečekal. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Scénu, ve které vystupuje zdravotnický personál s dětmi na nemocničních postelích, hráli skuteční pacienti a skutečný lékařský personál. (FIBO)
  • Vlajkonosičom historicky najmenšej slovenskej výpravy bol strelec Jozef Gönci. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama