Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Noční můra padne na Margaret Hall (Tilda Swinton), matku tří spořádaných dětí, když zjistí, že její syn Beau má pletky s mužem. Aby toho nebylo málo, Margaret nachází mrtvé tělo synova milence v blízkosti domu. V hrůze, že Beau má vraždu na svědomí, tělo odveze lodí na hluboké jezero. Jenže rybáři tělo objeví a na scéně je policie a vyšetřování. A ani to nestačí. Jednoho rána zaklepe na dveře jejich domku u jezera tetovaný muž jménem Alek Spera (Goran Visnjic) a žádá výkupné 50.000 dolarů za videokazetu Beaua s milencem v posteli. Ve smrtelné hrůze začne Margaret shánět peníze - tak, aby rodina nic netušila. Jak daleko může zajít žena v boji za záchranu své rodiny? Může krýt i kriminální čin? Může se ho sama dopustit? Může riskovat vše, včetně svého života? Může obětovat vše, v co věří, včetně hlubokých morálních zásad? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vývojem nesnadno dopředu odhadnutelné (pokud si nepřečtete synopsi) rodinné drama svou knižní předlohu - předpokládám - radikálně zkomprimovalo a zredukovalo, protože ve vztazích i citech zůstalo nepatřičně chladné, odtažité a neopodstatněné. I přes skvělý výkon Tildy Swinton, jejíž zoufalá ochranářská matka znovu ukázala, že neomluvitelné, bezmyšlenkovité zametání stop po zločinu / nehodě potomka se nevyplácí. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit temný melodramatický příběh ženy, jež utíká před skutečností a snaží se chránit svého syna, když nedokáže v divákovi vyvolat žádné emoce? Těžko, ale můžeme se na film podívat ze dvou stran, příběhové linie a zpracování. Příběh je zajímavý a docela i originální, ale na druhou stranu mi tam homosexualita připadala spíše jako obyčejný kulisa, která měla zmocnit celkévě působení snímku. Zpracování je spíše průměrné, chladná hudba, málo dialogů a veliké množství zbytečných scén, na druhou stranu vcelku slušné herecké výkony, zdařilá vizuální stránky a velice dobrý výběr lokací. Snímek sám o sobě působí jako temná voda, pohánění lehkým větříkem se pomalu sune dál a dál, nad ničím se nepozastavuje, ale ani nikde nedrhne, což se v dnešní době stává ne zrovna často. Nakonec jsem se rozhodl pro 4*, protože v porovnání s ostatními snímky s podobnou tématikou si toto hodnocení plně zasluhuje. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Matka tri deti (Tilda Swinton) se musi o vsechno a vsechny postarat sama, jinak se jeji zivot sesype, jako domecek z karet. Slibne nacaty thriller se pomalu, ale jiste svym ubijejicim tempem zene k vlastni zahube, ktery vyvrcholi trapnym happy-endem. Jen tezko se da chapat, jak se nekdo muze s takto navrsenych problemu tak lehce, nesmyslne a nahodne vymotat. Herci jsou tezce prumerni a zbytek by se mel stydet. 35% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Margaret (Tilda Swinton) je obyčejná žena, vzorná manželka a matka tří dětí. Jednoho dne se jí ale téměř zhroutí život. Její nejstarší syn způsobí autonehodu, navíc o něm zjistí že je gay, a aby toho nebylo málo, jeho přítele najde mrtvého na pozemku svého domu. Aby podezření nepadlo na jejího syna, odklidí mrtvolu daleko do moře. Ale i tak je mrtvý muž nalezen, a navíc ji začnou vydírat dva chlapíci s nahrávkou jejího syna ... Drsná příběhová linie, minimum dialogů a skvělá Tilda Swintonová v roli matky. Tak by se dal pár slovy shrnout tento film. Sice ke konci začne být film semtam zmatený (přeskakuje od jednoho k druhému), ale i tak, zoufalství matky, která chce ochránit svoji rodinu vykresluje dokonale... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přítomnost Tildy Swinton kazí dojem i z toho ostatního, co ještě v nenapínavém, rozcouraném a diváky lhostějně přijímaném rádoby dramatu zbylo. Ona je prostě divná, nepůsobí ani trochu sympaticky, což by její postava, aby se divák s příběhem zosobnil, prostě měla. Závidět lze jedině to nádherné jezero, na jehož břehu kdesi daleko od města rodinka Hallových žije. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Sundance, kde Giles Nuttgens získal cenu za nejlepší kameru. (Terva)
  • Bostonská společnost filmových kritiků udělila Tildě Swinton cenu BSFC v kategorii nejlepší herečka. (Terva)
  • Snímek je natočen podle románu "Blank Wall" Elizabeth Sanxay Holding. (Terva)

Reklama

Reklama