Reklama

Reklama

Mazel

  • Dánsko 10 timer til Paradis (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou. V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí do Thajska, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno... Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce. Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky, ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku, touhu po opravdové lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mazel je film, na který jsem se od první chvíle těšil, ikdyž nejsem fanda dánským, nizomenských a belgických filmů. Ale Mazel mi přišel jako skvělý nápad! Spojit kulturistu s malinkou thajkou, přeci může být zajímavá podíváná. A vskutku byla! Především ze začátku je skvělé sledovat hromotluka Kima Kolda, jak je nesmělý a víc než se ženami, si rozumí s činkami. Je to zkrátka sympaťák!!! Dále zde máme jeho děsnou matku a děsivou zároveň, brrr. A pak pár přátel. Načež se Denis rozhodne jet do Thajska, aby poznal svou vysněnou dívku. A tady začíná Mazel malinko pokulhávat. Místo toho aby se Denis aspoň trochu odvázal na své dovolené, tak je pořád takový smutný a málo komunikativní. Nadruhou stranu je potřeba uznat, že po celou dobu Kim Kold nevystoupil ze své role ani na vteřinu a to si také zasluhuje jistý obdiv! Ale právě to, že se právě něco stane s jeho charakterem a posune film dál se neděje a tím se ztrácí dynamika filmu a některé scény pak člověku přijdou zbytečně protahované bez toho správného vyústění. Podruhé používám slova nadruhou stranu, kdyby to točili američané, tak z toho vznikne ohraná komedie viděná tisíckrát. I tak jsem čekal, že nám Mazel nabídne něco více! Jinak si myslím, že je to lehce nadprůměrné dánské drama... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Matthiesenův kraťas si delší stopáž zasloužil, o tom není pochyb, ale je otázka jestli neměl být příběh přepracován trochu víc filmově. Režisér totiž jednoduše roztáhl osmnácti minutový námět do devadesáti tří minutového vyprávění, a tím pro něj práce skončila. Ovšem zatímco kratší verze měla skvěle vybalancovanou gradaci a nestihla nudit, o celovečerní variantě se to říci nedá. Dívat se hodinu a půl na neherce a jejich sice realistické, ale veskrze banální dialogy není pro každého. Chtělo by to trochu zapracovat na scénáři, přidat trochu humoru, nějakou napínavou scénu, nebo alespoň zvrat. Vedle Teddy Beara je i totiž akční a hollywoodská i love story Markéty Irglové a Glena Hansarda. Abych jenom nekritizoval, Kim Kold je zase perfektní a ve filmu to emocemi jenom jiskří, takže nakonec je to za solidní čtyři hvězdičky. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborny film, mne osobne usity na miru, danska rezie, komorni drama s minimem postav a Asie... Kim Kold se svou muskulaturou zahral skvele a jeho dialogy se zenami nebo jeho matkou jsou nezapomenutelne. Stylove, jednoduche, vtipne a trefne. Super zazitek! " Ty nebudes jist? Ne, jsem alergicky na krevety. Tak proc sis je objednal? Nevedel jsem, ze tam budou... Hm, v krevetovem koktejlu?" ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Celovečerní verze, krátkometrážního "Dennise", kde se nesmělý, 40-letý panic, žijící se svou matkou a vášní v kulturistice, rozhodne vydat do Thajska, odkud si přes nepřízeň matky, přiveze nevěstu a možná i najde odvahu se osamostatnit. Kold je fantastickej a jeho výraz raněného štěněte nasazený na tělo dvoumetrového chodícího tanku, je nezapomenutelný. Nevím, jestli mu po tomhle uvěřím padoucha v nejnovějším díle "Rychle a zběsile". ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ty nebudeš jíst?“ - „Ne, jsem alergický na krevety.“ - „Tak proč sis to objednával?“ - „Nevím, nevěděl jsem, že tam budou krevety.“ - „V krevetovém koktejlu?“ Dennis je možná jednodušší, za to má velké srdce. Je trochu neohrabaný, hodně nesmělý, ale není se co divit, když žije (pravděpodobně) dlouho jen s matkou bez otce a volba „povolání“ kulturisty dává v jeho případě smutný smysl. Něco jako tolerance soukromí (groteskní scény se záchodem a čištěném zubů) či dokonce něco tak troufalého jako je právo na vlastní život v jeho případě neexistuje. Ale pak dostane tip, kde si najít tu správnou dívku…Bavila mě jak část v Thajsku (úsměvně strojové postupy „společnic“), tak i ta po návratu z „Německa“. Přerostlému Dennisovi, který se stále divá jako plyšový medvídek, snad ani nejde nefandit, jeho manipulativní a citově vydírající matka je zas správně nesnesitelná (z jiného úhlu pohledu je však právě ona ta k politování). Starší, krátkometrážní verzi neznám, ale její „celovečerní“ podoba se mi líbila, takže za mě to budou slušné 4*. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Kim Kold (Dennis) měří 193 cm a jeho váha se pohybuje kolem 140 kg. (žvanimírek)
  • Mnoho postav je ztvárněno neherci. (Terva)

Reklama

Reklama