Reklama

Reklama

Apostle

  • Velká Británie Apostle
Trailer

VOD (1)

Rok 1905. Tulák se vydává na nebezpečnou misi zachránit svoji sestru ze spárů náboženského kultu na izolovaném ostrově. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bohyně přírody, zbaví vás pohody. Nic už vám nevzklíčí, úroda je v pí..." A očekávaný filmový zážitek tamtéž. Ach jo. Přitom zajímavý ostrov, sympatická sekta a náčelník šik pošuk (český herec pro tuto roli - Jaroslav Dušek!), to vše infiltrováno drsným Thomasem, s tak přesvědčivýma očima psychopata, že by mu i Charles Manson mohl závidět. Role průvodkyně dějem a prima štolami se (prý nedobrovolně?!) ujala samotná Bohyně Přírody, zde strašidelná bába, střídavě holka v rozpuku nebo v rozkladu, to podle množství a kvality krmě (zde krve). Úspěšný převrat a uchopení moci otcem Quinnem, který svou kvalifikaci pro funkci náčelníka prokázal vykucháním vlastní dcery a zvědavým nakouknutím do mysli dceřina milence, za pomocí vykružovacího vrtáku do zdi (zde hlavy) o průměru 12 cm. A prima závěr s výměnou rolí, sestřička už ne na ostrově na semeno, místo ní bratr na hnojivo. JENOMŽE... ta hrozná délka! Ta uondanost... Majznout se do rypáku válečkem na nudle, pustit čůrek krve do květináče na kaktus a pak ho dvě hodiny upřeně pozorovat, jestli vykvete... přibližně stejná zábava. Njn, když on si to stříhal režisér Gareth Evans sám... Normálně kecá, vůbec nic nestříhal! Škoda, cca půl hodiny dolů a mohly jít hvězdy nahoru. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sekty su zle, ano? A to je vsetko, co nam chcel tento film povedat? Fakt? Po tych rozporuplnych ohlasoch som cakal ovela viac ako banalny nahlad na fungovanie jednej pošahanej sekty. Bolo tam trochu nadprirodzena, trochu gore, trochu toho a onoho, ale dokopy to nie je nic objavne a co je najdôlezitejsie, nie je to ani nicim strhujuce. Napinave mi to nepripadalo ani na sekundu. Na to, aby si ma ten pribeh podmanil sam o sebe, to islo malo do hlbky. Nie je problem, ze som nikomu nemal chut fandit, ale ani ma v ziadnom ohlade pribehy jednotlivych postav nefascinovali. Boli to take obohrate jednorozmerne figurky u ktorych som si v polovici uspesne tipol, co sa z ktorej postupne vykluje. Tam ten bude svina, ten si to nejak odskace a hlavny hrdina najde konecne svoj klud. Nezachranili to svojou charizmou ani herci. Okrem Stevensa, ktory mi definitivne pripada neznesitelny, mi vsetci ostatni pripadali nevyrazni. Pochvalit môzem akurat vypravu, jednotlive kulisy, dokonca aj oblecenie. Proste vsetky tieto detaily vyzerali velmi vierohodne. Ale to je tak vsetko. V perfektnych kulisach sa odohral nudny pribeh. 4/10. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ponuré, mysteriózní, brutálně temné a konečně po dlouhé době i originální zfilmování něčeho vysloveně tajuplného, zlého, ale zároveň kousavě nahlodávajícího a donucujícího vědět víc. Apostle ve mně po dlouhé době vyvolal strach. Navíc vlastně i hnus, ale nejdřív bych asi zmínil ten strach. Strach tu je totiž ze sekty, od které nevím, co čekat a tak sleduji, zírám a chvílemi skláním pomyslný klobouček, protože to, co tu režisér s kameramanem kolikrát vymyslel za obrazy hrůzy, z toho mě fakt až jímala husina. Přemýšlel jsem, kdy naposledy jsem se u televize cítil podobně a myslím si, že podobnou náladu mi naposled dopřála první série Temného případu. To už je let… ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Náramně drsný (a vizuálně velice působivý) sektářský hororový thriller od jednoho z nejpozoruhodnějších režisérů nastupující generace. První půle je především "seznamovací" a lehce mysteriózní, ve druhé už děj a napětí gradují takřka každou další scénou. A nepřekvapivě také hodně masitými gore výjevy... Jsem rád, že Evans jen líně neobšlehl příběh Wicker Mana či jiné "sektářské" klasiky, ale přišel s vlastní (aspoň doufám) a vcelku zajímavě a neotřele se vyvíjející historkou. Celkově Apostle sice není taková pecka jako Evansovy strhující Raidy, ale pokud máte osobitý a poměrně nekompromisní styl tohohle talentovaného chlapíka rádi (já ho miluju), určitě tenhle jeho další ambiciózní kousek zkuste. 75 % ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans je bůh a ať kouká točit filmy s železnou pravidelností, jelikož jsem si Apostle strašně užil od začátku až do konce, navzdory tomu, že je to občas extrémně pomalé a má to 130 minut. A zároveň je to taková řežba, kterou bych rozhodně nedoporučil nejen lidem se slabší povahou, ale pouze těm obrněnějším, jelikož například hollywoodské horory jsou proti některým scénám v Apoštolovi vyloženě čajíček. PS : Dan Stevens vyloženě musí iritovat svým pokřiveným kukučem spoustu lidí, a možná právě proto ho neskutečně žeru. Legion a tohle ftw! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Při popravě/řozhřešení provrtáním lebky měli sklíčidlo ze současné strojní vrtačky. Na výrobu něčeho takového neměli v té době vůbec technologii. (ČSFD)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Mother of Mine“ od Neila Reida. (Duoscop)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Mary Doreen Evans. (Rominator)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Reklama

Reklama