Reklama

Reklama

Gumballův úžasný svět

(seriál)
  • Velká Británie The Amazing World of Gumball (více)

Série(6) / Epizody(240)

Obsahy(1)

Každodenní trampoty bláznivé rodinky v bláznivém světě. Převratný britský animovaný seriál pro děti i jejich rodiče a zvířecí společníky. (Česká televize)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (6)

The DVD (2011) (S01E01) 

Tohle jsem kdysi viděl mladším synem, teď znovu se starším, a bavil jsem se opět. Docela příjemný, absurdní humor, který vydrží po celou stopáž včetně příběhu, a dokonce, považte!, má nějaký výchovný podtext, což by jeden nečekal. Film těch kluků a jejich "závěrečná melodie" je pak dokonalou třešničkou na dortu. ()

The Quest (2011) (S01E07) 

Opět na hlavu postavená klišé různých slavných filmů, tady třeba Jurského parku, dovedená ad absurdum - včetně dvojitého twistu na konci. Myslím, že tvůrci oplývají natolik velkou představivostí, že by měli zkusit hranou parodii. ()

The Spoon (2011) (S01E08) 

Mně se líbí, jak ten seriál vezme nějaká klišé podobných filmů - třeba The Equalizer - a postaví je na hlavu, navíc s odpovídající animací, která je podobně střelená. A nakonec zbývá otázka, kdo je tady pitomec, když i hloupý policista ví, že se lžíce bát nemusí. ()

The Butterfly (2015) (S03E27) 

Tohle téma "motýlích křídel" nebo také "dominového efektu" mám rád, ale myslím, že tu šlo vytěžit víc. Chvílemi už tvůrci nevěděli, co dál, tak prostě na hřiště přihodili nějakou godzillu kříženou s yettim - tím chci říct, že ne všechny návaznosti měly nějakou logickou souvislost. A škoda, že nevíme, čí tvář motýl měl, asi mělo jít o nějakou zajímavou konotaci, asi jako kdyby v české verzi měl tvář třeba Babiše nebo Kalouska, každému podle svého. ()

The Question (2015) (S03E28) 

Něco málo mi chybělo (což po četbě knihy, nikoliv zkouknutí filmu, Stopařův průvodce galaxií nebo Sbohem a díky za všechny ryby, musí asi chybět u této epizody každému) a docela by mě zajímala ta postava, která za nimi běhá, že odpověď zná - mohli ji tvůrci víc rozvést, proč za nimi běhá a jaký blábol třeba fanaticky v sobě nosí (dost možná měl být parodií na věřící v Boha, což by mi ale nepřišlo fér). Ale jinak dobrá přehlídka odpovědí (práce-domů-sprcha-práce-domů-sprcha... asi je spokojený) a dost mne potěšilo, že cesta je cílem (a to pánové asi nečetli Bílého dominikána od Meyrinka). Ten song planet mi přišel, že sem moc nepatří (tedy kromě toho, abychom si uvědomili, že v kosmickém měřítku jsou naše problémy táák malicherné), ale zas mne potěšilo, že tu scénku tvůrci dohráli (Pamatujete na toho kluka před miliardou a půl let? Tak měl pravdu,) ()

The Code (2016) (S05E07) 

Myslím, že s tím světem bez internetu si šlo víc vyhrát, než stylem dopisů místo e-mailů nebo lajkování v reálu. Ale líbila se mi ta scéna jako ve starém počítači, ta mě pobavila hodně, zvláště poté její pointa. ()

Reklama

Reklama