Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moji přátelé II. volně navazuje na první díl filmu Moji přátelé. Pětice, později čtveřice, neúnavných temperamentních recesistů, kteří nikdy neberou nic vážně a i přes bolestné události, které se v jejich životě udály (např. smrt jednoho z nich, žalostná chudoba nebo také problémy v lásce) se dokáží zasmát na svůj účet, na účet svých přátel a hlavně na účet úplně cizích lidí (např. narovnání šikmé věži v Pise nebo fotografování choulostivých partií na fotoaparáty zahraničních turistek). Berou život jako jedno velké dobrodružství a snaží si ho užít za každou cenu. Až do poslední chvíle. (Zoiberg)

(více)

Recenze (50)

keebl 

všechny recenze uživatele

Moje přátele II mi poprvé pouštěli o generaci starší příbuzní. Skryté krásy filmu jsem však odhaloval až postupně a musím upřímně říct, že dnes si všechny naprosto geniální fóry vychutnávám plnými doušky a pokaždé odhalím něco navíc. V okruhu mých přátel a příbuzných řada hlášek ("já jsem sklízela", "vyšlo, ale není tam", polévka je trochu hořká", "buď vychytralý jako jelen" aj.) zkultovněla a rádi se jimi častujeme. Podobně vystavěné, dosti černé a s takovou grácií podané kousky by jinde pohledal. Relativně blízko mi přijde třeba Nenápadný půvab buržoazie. "Slabší chvilky" v oku diváka podle mého mohou vyplývat právě z důvodu vidění poprvé nebo očekávání svižné, pro jiné komedie typické chronologické dějovosti; tohle je spíš o variacích poněkud ujetého, leč poetického mentálního stavu. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Vo filmovom klube som videl aj prvý diel. Ale tento je omnoho bláznivejší!! Samozrejme, že je tu ponechaná scéna zo stanice, ktorá bola v prvom filme , ale je tu mnoho ďalších srandovných scén ( na cintoríne, fotografie pre japonských turistov, hadia žena, závažná choroba úžerníka). No proste musíte byť ostražitý ako jeleni...... 90%. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Amici Miei, Atto II - (Před-)Poslední legrace. Parta cynických, vyprázdněných loserů podruhé. Pod slupkou téhle komedie se svíjejí černé útroby životního cynismu, misogynství a kdo ví čeho ještě. Pánové, kteří investují veškerou ubývající energii do prchání před manželkami, rodinami a zaměstnáními k životním gagům, které mají daleko k laskavé, neškodné legrandě, uznávají jediné pravidlo: nebrat nic vážně, kromě přátelství samého. Obrana téhle bašty je dojemná, protože se jedná zjevně o to jediné, o čem postavy nestihli poztrácet iluze. Film mi při poslední repríze několikrát připomněl Ferreriho žrací klasiku. Nejenže sdílí část hereckého osazenstva, ale navíc pod maskou bžundy vyjadřuje podobné životní postoje, jež může sdílet parta chlapů, kteří se chtějí užrat k smrti. Filmařsky rutinně zpracovaná existenciální bžunda pro nesnobské diváky a nevinná řachanda pro ty, kteří si svůj klíčící pocit životního zmaru ještě neuvědomují. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Souložit v kufru by mě nebavilo." Když o tom tak přemýšlím, tak mě by to asi taky nebavilo. Ani s Hadí ženou. Nicméně kdybych žil s "mými" přáteli, tak bych to asi zkusil. Tentokrát jsem se sice nebavil tak dobře jako poprvé, ale přesto jsem si báječně užil při narovnávání šikmé věže v Pise, při úmrtí ženy pekaře, při vytváření "upomínek" na Itálii či při sexistickém pěveckém vystoupení Moderních madrigalistů před církevními hodnostáři. A to nemluvím o kradení lejna lichváři. Jenže mezitím dobrým jsem viděl i nějakou tu tragédii a dost mě nebavil rozhazovačný hrabě Mascetti. Samozřejmě když nežvatlal, protože takovou nějakou žvatlací přednášku si musím pro nepříjemné životní situace taky připravit. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jo, musím uznat, že druhý díl mě docela bavil. Je to sice směska různých epizodek, které na sebe nutně nenavazují, ale v některých chvílích to bylo tak skvěle promyšlené, jako například povodeň, že jsem jenom žasnul nad tím, co všechno Italy napadlo. Moje oblíbená série tohle nebude, ale druhý díl mě bavil. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Hrabě Mascetti (Ugo Tognazzi) hostí Perozziho (Philippe Noiret) syna jako žáka základní školy ve stejném bytě, kde bydlí v prvním díle filmové série, ale v předchozím filmu bylo možné vidět, jak byl byt zprvu pronajat Mascettim když byl Perozziho syn už dospělý muž. (Hopkins)
  • Filmovanie prebiehalo v talianskych mestách Florencia a Pisa. (dyfur)

Reklama

Reklama