Reklama

Reklama

Šéf společnosti Gary Oldman vydíráním přinutí Liama Hemswortha stát se špiónem v konkurenční firmě. Adam Cassidy je vynikající vývojář moderních technologií, který pracuje pro společnost Nicholase Wyatta. Poté, co bez povolení použije firemní kreditku a na večírku s přáteli utratí čtyřicet tisíc dolarů, začne Wyatt Adama vydírat, aby začal pro jeho korporaci pracovat jako špion, jinak ho okamžitě udá za krádež peněz. Nutí Adama, aby pronikl do firmy Jocka Goddarda, což je jeho hlavní konkurent, který ho v minulosti podvedl. Chce, aby Adam ukradl prototyp vynikajícího smartphonu, jenž by mu mohl přinést zisk miliardy dolarů. Adam tak rozehrává hru, která se mu brzy vymkne z rukou. (TV Nova)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (224)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman a Harrsion Ford si jdou už zase po krku. Problém je však v tom, že jim to není moc platné. Doba Air Force One už dávno pominula a tihle dva jakoby si na ni ani nechtěli zavzpomínat. Těch pár záblesků je sice fajn, nicméně v celkovém pohledu žádná hitparáda. A to je tak jediné co k Paranoie říci. Thriller z prostředí IT, který mělo být odrazovým můstkem Thorova bratra k něčemu většímu a jeho snahou přihřát se ve světle dvou hereckých legend, však skončil jako prachmizerné a hloupé béčko, které kopíruje kde se dá a vlastní invenci nedokládá téměř žádnou. Zkrátka nuda na všech frontách. [35%] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozjíždí se to docela dobře, že by to mohl být celkem zajímavý thriller. Začátek to má trochu jako "Social Network", ale mění se to spíše na mírně mafiánský snímek, což je dáno jen praktikami, které se zde uplatňují. Jenže bohužel v konečném důsledku je to celkem obyčejný, happy endový film o tom, jak jeden mladý frajer dokáže přemoct celou korporaci. Ach, ta Amerika má světlou budoucnost. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Paranoia není vůbec špatný film, jen má smůlu, že není vůbec originální. Což zamrzí dvojnásob, když si kdokoliv přečte obsazení. Největším problémem celého filmu je příběh, který není moc originální a jeho zvraty dokážete odhadnout po pár minutách. Tohle by mě až, tak tolik nevadilo, kdyby se film držel žánrového označení. Na to, aby byl film označen jako drama / thriller prostě nemá. Chybí mu něco zásadního, něco co dokáže hlavního hrdinu pořádně srazit do kolen. Ničeho takového ve filmu asi krom dvou scén není. Robert Luketic netočí špatně, jen z toho máte pocit, že byste mohly dostat více. Liam Hemsworth mě do hlavní role sedl maximálně vzhledově, jinak herecky nic moc. To staří pardálové, to je věc jiná. Gary Oldman je parádně bezohledný a je vidět, že záporáky umí. Harrison Ford s oholenou hlavou hraje svého typického mentora, ale i on umí zahrát na temnější hranu. Amber Heard není vůbec špatná, jen její postav nemá žádný vývoj a je nám jasné jak to s ní dopadne. Mile potěší obsazení Joshe Hollowaye a Juliana McMahona byť jen v epizodních roličkách. I přesto, že je film nabitý technologickými hračičkami, tak největší úsměv na tváři vyvolají dialogové scény mezi Oldmanem a Fordem. Paranoia je fajn podívaná, která ničím nepřekvapí, ale také ničím neurazí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO JEN OBCHOD, ADAME. VŠICHNI KRADOU A LŽOU. NENÍ ŽÁDNÉ DOBŘE NEBO ŠPATNĚ. JENOM VÝHRA A PROHRA.…“ /// Adam právě přestal snít svůj americkej sen. Má ale kliku, a z těch sraček na něj vykouklo štístko v podobě průmyslový špionáže. (takže vlastně může dál snít svůj americkej sen!) Řek bych, že zbytečně složitej – byť prachama vyvoněnej úvod. Jenže vono je to složitý furt. Místo aby se napínavě špiclovalo se kecá, kecá a kecá. A když se akce vyvrbí na píču – tak co myslíte?... Vohraný téma, navíc bez špetky chlapáckýho scénáře. Možná by stačilo napsat, že je to blbý. Film pro puberťáky, kteří věří, že provýst průmyslovou špionáž je ta nejjednodušší věc na světě, ke který navíc dostanete hezkou holku jako bonus. A že thriller je film, ve kterým vám všechno dodatečně vysvětlej u stolu. Taktéž fandové reklam na chlapecký těla nevyndaj ruku z trenek, páč Hemsworth… ale co vám budu vyprávět! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román, kterej napsal v roce 2004 Joseph Finder, jsem nečetl. 2.) Zrovna myslím na to, jestli je lepší skončit v base, nebo se nechat zabít. 3.) Můj hrdina je Alex Rider. 4.) Thx za titule ,,Sagittario“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dobří velcí známí herci, kteří dobře hráli v konině vycucané z prstu. Pískle, které chce víc, přečůrá s pomocí svých dalších písklat, kamarádů, dva soupeřící obry, kteří úctu k životu vyrovnávají akciovými opcemi. Za ten dětsky přestřelený thrillerový (ehm, :D ) příběh prostě musí jedna hvězdička dolů. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv se film odehrává a byl převážně natáčen na Manhattanu, budova ve které sídlí Wyattova (Gary Oldman) korporace, se nachází ve Philadelphii a jmenuje se Comcast Center. Ve filmu ji poznáte podle velkého proskleného lobby. (singone)

Reklama

Reklama