Reklama

Reklama

Šéf společnosti Gary Oldman vydíráním přinutí Liama Hemswortha stát se špiónem v konkurenční firmě. Adam Cassidy je vynikající vývojář moderních technologií, který pracuje pro společnost Nicholase Wyatta. Poté, co bez povolení použije firemní kreditku a na večírku s přáteli utratí čtyřicet tisíc dolarů, začne Wyatt Adama vydírat, aby začal pro jeho korporaci pracovat jako špion, jinak ho okamžitě udá za krádež peněz. Nutí Adama, aby pronikl do firmy Jocka Goddarda, což je jeho hlavní konkurent, který ho v minulosti podvedl. Chce, aby Adam ukradl prototyp vynikajícího smartphonu, jenž by mu mohl přinést zisk miliardy dolarů. Adam tak rozehrává hru, která se mu brzy vymkne z rukou. (TV Nova)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (224)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Asi jsem opravdu spíše filmový konzument. Chci zpravidla prostě na pár desítek minut vypnout, nechat se unášet dějem a neřešit, jestli film byl po technické stránce špatný. Paranoiu můžu hodnotit ve skrze dobře. Má svižné tempo, kvalitní 4 herce v hlavních rolích, neotřelí nápad a super hudební podkres. Opět jsem se utvrdil v tom, jak soundtrack dělá moc. Jednu velkou výtku bych přece jen našel, a to jak si Liam počínal celou dobu v podstatě velmi lehce a hned si věděl se vším rady. Zkrátka Paranoia je film pro oko, už jen Liam a Amber mladou generaci určitě zaujmou, a protože se k mladé generaci také řadím, tak jsem byl ve finále spokojen. 72% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nudné, nereálné a zcela mimo můj svět. Já, co mám nejraději Nokiu 3310 s prasklým displejem bez připojení na internet, tento moderní svět moc neberu a více méně se mu vyhýbám. I proto mě tato přemoderní špionážní pohádka nechala zcela chladným. A dle mého skromného názoru je většina scén vycucaných z prstu a vůbec jako špionážní thriller nefunguje. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Skvelý B-čkoidný akčný thriler s A-čkoidným obsadením. Nejak tak si predstavujem priemyselnú špionáž ( žartujem ), ale bolo to premyslené, dynamické, nenudí, klišé sa dajú odpustiť a ešte aj používajú zaujímavé autá. A keby to možno bolo trochu strhujúcejšie, tak by sa to vyrovnalo filmom s podobnou tématikou. 3 z 5 ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Beckovy thriller s geriatrickym ackovym obsadenim a cukrikovym zaverom hodnym ceckovej produkcie z 80.rokov minuleho storocia. Chcelo by to druhy diel o tom, ako americky sudny system realne odsudi dvoch uberpodnikatelov a na slobode necha nimanda z ulice, ktory nasledne prezije cely zivot po boku Amber Heard ;) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Adam (Liam Hemsworth) má vždycky spoustu nápadů, a hlavně má kámoše, který je dokáže realizovat. Jejich angažmá u Wyatt corp. skončí fiaskem, když jsou samotným šéfem (Gary Oldman) vyhozeni na ulici. Na firemní kreditku si alespoň udělají pořádnou rozlučkovou párty. Jenže oč je lepší pařba, o to je horší probuzení. Wyatt si samozřejmě nenechá vše líbit, a Adamovi nabídne práci, kterou nemůže odmítnout (pokud nechce do konce života splácet dluhy). Nechat se zaměstnat u největšího Wyattova konkurenta Goddarda (Harrison Ford), a donášet Wyattovi veškeré novinky, které u Goddarda vytvoří... Tím, že jsem podobný blázen do technologií jako všichni zúčastnění, měl u mně film dost dobrou startovací pozici (a už se fakt těším na 3dps, navigaci po budovách, použitelné ohebné displeje). Díky tomu jsem dokázal překousnout - mně hodně nesympatického - Hemswortha, který zde překonává starého "one-face-mana" Orlanda Blooma. Ač byl Adam zrovna nahoře nebo dole, stále se tvářil úplně stejně (a to tak že nijak). Naštěstí to po herecké stránce dost slušně vyrovnávali staří pardálové Gary Oldman a Harrison Ford, a to hlavně v jedné ze závěrečných scén filmu. Celkově mne film ale dost bavil, a tak neváhám dát i o chlup lepší hodnocení než by si ve skutečnosti zasloužil... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv se film odehrává a byl převážně natáčen na Manhattanu, budova ve které sídlí Wyattova (Gary Oldman) korporace, se nachází ve Philadelphii a jmenuje se Comcast Center. Ve filmu ji poznáte podle velkého proskleného lobby. (singone)

Reklama

Reklama