Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když brutální gang ovládne malé hornické město, jeho členové v chladnokrevném souboji o moc zavraždí vlastního šéfa, Guerrera Hernandeze (Danny Trejo). V pekle se Guerrero ocitá tváří v tvář samotnému Satanovi (Mickey Rourke), který za ním přichází s troufalou nabídkou. Pokud mu Guerrero donese šest duší členů jeho bývalého gangu, unikne věčnému zatracení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

No potěš pán Bůh, teda Lucifer. Zajímalo mě to jen kvůli Dannymu "BADASS" Trejovi a kámošovi Rourkeovi, ale byla to chyba asi :) Chápu, že na starý kolena si chtěl Trejo zahrát ve westernu, ale takhle nee, to není ani do telky, natož dvd. Příběh na pohodu: šéfa bandy zradí brácha, zabije ho, ten se dostane do pekla za Luciferem a uzavřou dohodu, BADASS zabije zbytek bandy a Pekelník ho nechá živýho na světě, takže klasická vyvražďovačka, která dopadne jak jinak, SPOILER než pokračováním na dvojku, wtf? Pro mě to nebyla ani ta oddechovka, spíš jsem se chytal za hlavu. Těch pár dobrých přestřelek je hodně málo..Chci Machete!! 3/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Kdyby takhle vypadala většina akčních béček (aspoň v akčních scénách), bylo by to vcelku fajn. Ale musim přiznat, že na tohle bych nejspíš ani nekoukal, kdyby se v hlavní roli neobjevil Danny Trejo (nebo někdo podobně profláklej). Mickey Rourke nebyl v roli Lucifera přesvědčivej, ale to spíš byla otázka blbě napsaný postavy, než jejího hereckýho představitele. Nicméně projekce nelituju, ačkoliv zůstanu jen u jedný, dvě silnější hvězdy. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

To jsem zase ale jednou šlápl do …, ehm, pardon, sedl na lep :-). Takže co bylo v nabídce. Zaběhlý béčkový režisér s již pár slušnýma kouskama na pažbě, který se nebojí drsnosti a násilí. V hlavních rolích Trejo a Rourke. A zápletka nabízející nekompromisní western, s kořením jako peklo, krvavá pomsta a plno brutální, brakové zábavy, to vše podpořeno názvem, evokujícím tyto radůstky. Prostě jen těžko odolatelná lákadla. Samozřejmě všechno je ale úplně jinak. Rutinní béčkový režisér se zkrátka projevil jako rutinní béčkový režisér, který si zřejmě myslel, že třemi zpomalenými záběry udělá ze své novinky kultovní cool biják, u kterého budou všichni uznale pokyvovat, jaký to má jak on, tak jeho produkt styl a grády. Ubohé, směšné, trapné. Jeho „um“ se ovšem projevil především v převedení samotného, původně určitě ne tak špatného námětu, který nedokázal jakkoliv oživit, či obohatit, spíš tedy naopak, celý ho pěkně z ostra poslal do sraček. O naději v podobě alespoň tedy nějakého toho béčkově ostřejšího násilí jsem také přišel hned na začátku, nevím jestli se tedy bál, že by tím proti sobě poštval třeba filmovou akademii udělující Oscary a přišel tak o možnost být nominován, ale v tomto typu filmu to prostě bez krve a brutality nešlape a zde se to jasně projevilo. A v neposlední řadě, Trejo a Rourke jsou chlapíci, u kterých nepochopím, jak jsem se mohl nechat zlákat jejich jmény, ale stejně mě jen tak mimochodem trochu mrzí, že se Mickey po svém comebacku s Wrestlerem opět utápí v těchto produkcích. Takže, verdikt je jasný, Řežba v Tombstone je jednoduše špatný, laciný, bezvýznamný béčko, bez jakékoliv funkčnosti, nápaditosti a přitažlivosti.Škoda, mohla to být fakt slušná jízda, kdyby... všechno bylo úplně jinak. To jsem chytrák, co 8D? ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film šel s kůží na trh s ňákým úmyslem. Ten byl, jak pevně věřím, potěšit fanoušky akce. Jenže všechno zůstalo tak nějak na půl cesty. Akce je to jednak blbě čitelná. Za což může debilní střih a kamera. A druhak až na část v dole, totálně bez nápadu. Obě hlavní postavy, tedy satan a Guerrero se tváří hrozně drsně a okej místama i jsou. Satan tedy pro mě především v mluvený fázi, protože všechny ty muka prostě věřit nešly. Mě ne. Danny se taky posnažil. Ale tím, že akce fakt nebyla nijak zapamatovatelná, to nemohl sám utáhnout. Záporáček... ale no tak.... fakt se mám bát chlapa, co na všechno posílá lidi okolo a jediný co dokázal je sejmout troubu šerifa?A zbytek bandy? Sice nám jsou jakože představeni, ale vlastně je to jeden no name vedle druhýho. A ňáká fakt drsoňská hláška? Možná tam byla, ale já si ji už nepamatuju. I s ohledem na tohle všechno se dá na film dodívat. Ten úmysl o kterým mluvím na začátku je dobrej a i za něj film nepobliju. Dneska už člověk za tyhle béčka musí být rád. Já dám 58 procent za dobrej úmysl. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Je to béčko, je to direct-dvd, je to plné chyb, ale já se královsky bavil. Myšlenka udělat revenge akční western se mě zamlouvala. Navíc je tu skvělý Danny Trejo, který jako posel smrti z pekla je výborný. Jako lahůdka je tu do půl těla svlečený Mickey Rourke, který si Lucifera náramně užívá. Vynikající béčková jednohubka, která má tempo, dobrou kameru a plno akce. Možná jen škoda, že tu Trejo místo koltů netasí mačety. Hodnocení OST: Čekal jsem trochu westernových motivů než typicky průměrný akční soundtrack jako od Briana Tylera viz. Exp3. 5/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Během přestřelky v baru můžeme zahlédnout prchající, nahou dívku s viditelně silikonovým poprsím. Což v 19. století nebylo možné. (Lumberjack)
  • Poté, co společně Guerrero (Danny Trejo) a Calathea (Dina Meyer) odjíždějí z dolu na dostavníku zpět do města a jsou pronasledování bandity, je v několika záběrech vidět Calathea s puškou v ruce. V dalším záběru však puška mizí, poté se opět objevuje a nakonec ji znovu bere do ruky. (Beo.wulf)
  • Po tom, čo Mickey Rourke v Bukurešti pri natáčaní videl množstvo zúbožených túlavých psov, sa rozhodol založiť útulok veľkosti futbalového štadióna pre viac ako 100 000 psov, do ktorého plánoval investovať až 2 000 000 amerických dolárov. (whack)

Reklama

Reklama