Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku spíše průměrný film se během celého představení rozjede do skvělé detektivky a zároveň romantického příběhu dvou protichůdných duší. Celkem povedený se mi zdál nápad udělat z něžného pohlaví policistku, která ze začátku je obyčejná žena. Pro ztvárnění obou postav byly vybrány legendy Francouzského filmu - můj oblíbenec Philippe Noiret a skvělá Annie Girardot. Právě tito dva herci povýšili tento film na pět hvězdiček. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Patřím do tábora, kterému se Ukradli torzo Jupitera líbí o ždibíček víc. Patrně proto, že je veselejší, bláznivější, prostředí slunného Řecka působí v dnešních prosincových dnech přívětivěji než Paříž (v porovnání s dneškem krásně liduprázdná, jak ve své době celý svět býval na filmovém plátně zobrazován). Noiret má v Jupiterovi více prostoru, což mu sedí. Velmi slušná detektivka, jak jen to Francouzi umí. Ty čtyři * dávám spíš v kontextu s pokračováním, jinak by to bylo víc. ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

francouzská kriminální komedie tradiční, ve štýlu 70. let, jaké jsme vídali v televizi. Kriminální zápletka má v příběhu stejnou důležitost jako vyvíjející se vztah mezi komisařkou Lisou Tanquerelleovou (Annie Girardot) a její staronovou láskou profesorem Antoinem Lemercierem (Philippe Noiret). Lisa nechce Antoinovi říct, že je vyšetřovatelkou. Anoine je tímto faktem šokován, protože obraz nové Lisy mu nesedí do jeho romantických představ. Lisa mezitím odhalí, že všechny vraždy politiků se točí kolem krásné dívky Christine Vallier (Catherine Alric). Policejní šéf neustojí politický a mediální tlak kvůli 3 vraždám a Lise odebere případ. Inspektor Beretti (Guy Marchand) se ujímá vyšetřování, ale ne nadlouho. Je to jeden z těch komediálních filmů, které česká televize s oblibou opakovala. Annie Girardot a Philippe Noiret jsou tady v plné síle a je radost sledovat jejich dialogy. Lisa má roztomilou rodinu a věrné kolegy, Antoine (Toník) zase svoje zájmy a kamarády. V roce 1980 režisér de Broca natočil s hlavními postavami pokračování nazvané ´Ukradli torzo Jupitera´, tentokrát situované do Řecka. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie s velmi sympatickou ústřední dvojicí - profesorem Lemercierem, kliďasem a policejní inspektorkou Tanquerelleovou, cupitajícím živlem - chvíli baví a rozesmívá, chvíli napíná, chvíli vyšetřuje (např. přestupováním z jednoho auta do druhého) podivné vraždy karosářským šídlem a jak mrtvých přibývá, atmosféra příjemně houstne a finále se povedlo. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé. Zhlédnuto víceméně náhodně a tak trochu nechtěně, ale pěkně si mě to udrželo u obrazovky. Neustálý příval vtipu (inteligentního!) ve skvělých dialozích (podobně kvalitní se v dnešní době snad už ani nedělají), kterým se nejde nesmát a povedené scénky + sem tam nějaká ta vražda jako bonus. Není co vytknout, holt staré snímky mají své kouzlo. Nádherně pobaví, plný počet, 5* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)
  • Antonius (Philippe Noiret) jezdí na VéloSoleX 3800 z roku 1966. VéloSoleX je moped nebo motorizované kolo, obvykle označované jen jako „Solex“, které původně vyráběl francouzský výrobce Solex se sídlem v Courbevoie nedaleko Paříže ve Francii. Moped původně vytvořený během druhé světové války a sériově vyráběný v letech 1946 až 1988 přišel v různých iteracích, přičemž si zachoval stejnou koncepci motoru s válečkem spočívajícím na předním kole jízdního kola. Stal se mimořádně oblíbeným u školních dětí, studentů nebo pracovníků v továrnách, protože byl lehký a mimořádně hospodárný. (sator)
  • Filmová továrna Cluipardi, která hraje v příběhu důležitou roli, se nacházela na adrese Allée Florent Schmitt 4, Saint-Cloud. Točilo se opravdu ve skutečné bývalé továrně, která byla však později zbourána. (sator)

Reklama

Reklama