Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

closed.eye 

všechny recenze uživatele

Já nějak zaboha nemůžu té Girardotce přijít na chut'. Ne, že bych ji přímo nesnášela, ale zkrátka mě nebaví, připadá mi průměrná, to, co jinej dává najevo pouhým pohledem, ona řešila milionem gest, řečí těla. Připadá mi, že všude hraje "po italsku", což holt ráda nemám a vím, že nikdy mít ráda nebudu. Být hodná a současně "woe drsná kriminalistka"... Silně mi ten film připomněl "Leskotku", kterou nemůžu ani cítit :-D. Dobře, ono sbližování se hlavních hrdinů je milý a film jako celek vyloženě nenudí, ale stačilo mi vidět tento počin jednou, připadá mi velice přeceněnej... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Něžné kuře jsem se těšil. Doufal jsem, že se dočkám typické francouzské komedie. Jenže nedočkal. Phillipe de Broca to natočil trošku jinak. A i když jsem se po většinu filmu bavil, vážně, ale občas i s vtipem, pořád jsem měl takový ten nejistý pocit, že tomu víc jak tři hvězdičky nedám. Zase až taková legrace to nebyla. Spíš to mělo tak nějak od všeho trochu, včetně klasické francouzské kriminálky, ale ve výsledku nic. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Sympatický film se sympatickými představiteli z éry famózního českého dabingu (V.Galatíková, Č.Řanda, J.Švehlová, M.Moravec). Převládá francouzský šarm a zajímavá kriminální zápletka, komediální prvek je slabší. To má země galského kohouta lepší primárně komediální kousky. Ale ten původní český dabing...to je radost poslouchat a body nahoru :) 75% (Viděl jsem >3x cz) ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najvytríbenejšia ukážka krimikomédie zvanej francúzska - ani krimi ani komédiu tu nenájdete v kryštalicky čistej, ale odľahčenej podobe (pozor, nezamieňať s podobou "ľahkou"). Navyše ak vás láka predstava neustále cupitajúcej Annie Girardotovej, nie je čo riešiť. Iste nejde o nadčasové umelecké dielo, ale len štyri hviezdičky pre toto brilantné oeuvre sa mi zdá málo. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy jsou prostě nečitelné, opět se to potvrdilo. A navíc je to další film Annie Girardot, který začal jako úplná kokotina a skončil tak, že jsem nakonec uznale pokynul hlavou nad zajímavostí samotného scénáře. Komedické prvky jsou mega suchý, ani jednou jsem se nezasmál, ale jako detektivka to fungovalo a vrah byl pro mě pořádným překvapením. Někde mezi 3-4*, nakonec to nechám na třech (cca 55%). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Skladba, kterou zpívá sbor v restauraci, je „Agnus Dei“. Přestože zní jako duchovní chorál z 12. století, jedná se o novodobou skladbu autora hudby k filmu Georgese Delerueho. „Agnus Dei“, tedy beránek Boží, je velmi staré a rozšířené pojmenování pro Ježíše Krista. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)
  • Filmová továrna Cluipardi, která hraje v příběhu důležitou roli, se nacházela na adrese Allée Florent Schmitt 4, Saint-Cloud. Točilo se opravdu ve skutečné bývalé továrně, která byla však později zbourána. (sator)

Reklama

Reklama