Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (140)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Aber das ist nicht möglich. - To já zase nerozumím, co tím myslíš, holka." U Smolaře tak trochu zamrzí, že spolu Louis de Funès a Bourvil neměli více společných scén. I když má film gangsterský nádech, působí jeho akční linie poněkud unyle a humorná rovina se rovněž držela celkem na uzdě. Sekvence z autoopravny a kempu měly sice své kouzlo, ve zbytku však šlo spíše o nevýrazné scénky. V rámci de Funèsovy tvorby jde o průměrný a nijak nevyčnívající kousek. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Smoliarove problémy si predstavujem inak. Rola Antoina mohla byť viac absurdnejšia alebo premyslená. Ale aj tak nechápem, na akom banálnom nápade sa dá prostredníctvom perfektných vychytáviek postaviť príjemná jazdy s Funèsom, ktorý mohol viac, než len sekundovať. Dej sa dal a mohol skrátiť, pretože hlavne Bourvilovi postupne dochádzala para a bolo to aj dosť citeľné. Každopádne po fantomasovských sériách konečne je to pre mňa konečne kvalitnejšia funèsovka. Aj keď len na 65%. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Je tu někdo? - Ne, nikdo tady neni. Komediální road movie gangsterka, s vynikající ústřední dvojicí Bourvil - de Funés, ve které nejde o nic menšího, než o diamanty, zlato či heroin. Cesta rozpálenou Itálií, spousta intrik, krásných žen i scenérií, ale hlavně skvělého humoru. Smolař kdysi býval, společně s Fantomasem a Velkým flámem, mou nejoblíbenější Funésovkou a i dnes si na něho rád udělám čas. Oddychovka jako stvořená. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Situační komedie na dva způsoby, aneb Bourvil a Louis de Funès spolu v jednom filmu. Nemůžu se ubránit dojmu, že kdyby dostali každý svůj vlastní snímek napsaný jim přímo na tělo, tak by místo tohle téměř dvouhodinového roztahaného zklamání vznikly dvě výborné taškařice. Především postava druhého jmenovaného pro svou roli vyloženě trpí, a to i když je on ten vtipnější, a po všech stránkách zajímavější. Tříhvězdičkové hodnocení je vzhledem k obou velikánům francouzské komedie možná nelichotivé, ale naprosto zasloužené. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu se objevuje zelené, bílé a červené auto, což jsou i barvy vlajky Itálie, ve které se natáčelo. (camper)
  • Pri scéne, v ktorej Louis de Funès opravuje Cadillac, je použitá skladba "La danza tarentella napoletana" od G. Rossiniho. (lemonova)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno