Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alena Brůžková (J. Hlaváčová), matka dospělé dcery Evy (E. Režnarová) a dospívajícího syna Pavla (J. Kalužný), se právě rozvedla se svým mužem Hynkem (L. Frej). Našla si nového přítele (V. Brabec), se kterým plánuje svatbu, a po rozvodu s ní bude bydlet syn, jak bylo soudem rozhodnuto. O těchto skutečnostech se děti dozvídají od otce. Rodina se rozpadla, zdá se, vinou manželky a její nevěry. Jenže nic není takové, jak to na první pohled vypadá. Na debaklu tohoto manželství se podílí stejnou měrou i manžel… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Děti se těžko smiřují s rozvodem rodičů. Nedokážou to pochopit. Ale někdy to nedokáže pochopit ani jeden z manželského páru. Když dva lidé nedokážopu žít spolu, tak je lepší, aby šli od sebe. Zřejmě se brali moc mladí a byli nezralí k manželství. Žili spolu dvacet let a pak zjistili, že jsou si cizí. Charaktery postav byly hezky vykresleny, zvláště pak pan Frej. Při sledování jsem se bála, aby se z něho nevyklubal nějaký psychopat a nepřeskočilo mu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Výborné drama o lidech, kteří spolu dvacet let žili a najednou jsou cizí, nepřátelští a mluví spolu jenom kvůli dětem. Film o tom, jak člověk dělá to, co lidé dělají neradi-mění slova v činy. Odejít není ve středním věku zdaleka snadné. Jana Hlaváčová i Frej dokazují, že patří k naprosté herecké špičce. Drama o chvílích, které nechci nikdy zažít.85% ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborné inscenační drama, jehož kvality předem předurčuje Jana Hlaváčová v hlavní roli, to je záruka nadprůměrného zážitku vlastně pokaždé. Domácí atmosféra hustá tak, že by se dala krájet, dlouhá léta nevyřčená tajemství, rozchod i naděje střídající se v pár minutách a morální souboj všech členů rozpadající se rodiny. Ve skvělém hereckém obsazení mě velmi zaujala pro mě prakticky neznámá Eva Režnarová. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Tuhle psychologicky laděnou televizní inscenaci o komplikovaných vztazích v jednom rozpadlém manželství jsem si pustil primárně kvůli Janě Hlaváčové a rozhodně nelituji. Herecky nejen ona ale i Ladislav Frej v rolí manipulativního slabocha naprostá špička. Akorát mi z těch všech postav, včetně těch (skoro) dospělých dětí bylo dost smutno. V jednu chvíli Frej říká že "do manželství se musí dát všechno", obávám se však, že i kdyby oba hlavní protagonisté dělali cokoliv, tak by to s nimi dobře nedopadlo. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Ha, to bylo drama. Hugo, tedy vlastně Hynek, hraje svou klasickou habaďůru a je pro tentokrát zvláště slizkým manipulátorem. Ale nechť hodí kamenem, kdo je bez viny? Sešla se totiž v tom studiovým zpracování řádka dobře vykreslených charakterů s různě vyhraněným postojem. A dialogy se daly poslouchat, aniž by měl člověk pocit, jako by se snažil domluvit zmatenej idiot s hluchoněmým dementem. Jedná se o holé drama a navíc televizní inscenaci, takže 95 % akce se nutně přesunuje na intelektuální úroveň a v někdy očividně papundeklových kulisách (které nevadí) tak nějak nepřijde ani bombastický výbuch celé ulice ani zběsilá honička možným i nemožným. Naopak exploze a maratón hereckých výkonů je solidní stavební kámen pro postupné divákovo poznávání postav v rámci svižně sestříhaného průběhu. Nevím jak moc to bude pro ostatní stravitelné, ale za mě sice slabší, ale čtyři hvězdičky. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama