Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelně ztřeštěná komedie plná záměn, ať už šlo o dcery, kufříky či identitu.. Pro mě velice příjemná zábava s několika scénami k popukání a s několika vtipnými dialogy.. Za zmínku určitě stojí Claude Rich, mohla jsem na něm oči nechat a pak taky Paul Préboist, způsobil mi parádní výtlem.. V rámci žánru oddechovka hodnotím kladně.. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Oskar dříve, dnes Vodafone. Chyba sítě! Žádný Vodafone - dnes - perfektní komedie ze staré dobré školy, která mě bavila zaručeně víc než kdejaká hollywoodská komedie. Téměř infarktový herecký přednes jakým od začátku hraje Louis je neskutečný. Jistě tomu přidává i František Filipovský v českém dabingu. Skvěle je na tom taktéž promyšlený scénář spolu s neutuchající tempem filmu, které po dobu 85 minut dokáže vyčarovat to, na co jiné filmy potřebují dvě hodiny. Na scéně se pořád něco děje, zápletka se různě mění a téměř nedává možnost dívákovi přemýšlet o tom, kdo je kdo a co představuje. Takovéhle filmy jsou klenoty! Oscar by si zasloužil Oscara, bez výjimky! ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je to film natočený na základě divadelní hry. Sází ná záměnu postav, lží, zamotávání se do nich a náhod. To samo o sobě je dobrá zábava, škoda, že občas sklouzla k "taškařici". Pokud se u nás dostane do divadel, rád si na ni zajdu. # příběh 8 | hudba 0 | humor 8 | akce 2 | napětí 0 | pustil bych si znovu 7 ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tady byl jediný problém, že skoro identický film (není vše na tom místě, kde se zdá) jsem s Funesem viděl ne nedávno, ale přímo minulý týden. Od začátku jsem tedy přes veškerou srandu byl pro 4 hvězdy, i kvůli tomu, že tady nebyly tak hezké holky :D. Konec byl ale tak impulzivní a ještě o špetku vytáhl vtip, že jsem nucen dát 5:). ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám pravá nefalšovaná francouzská komedie. Avšak co by to bylo za francouzskou komedii, kdyby v ní nehrál hlavní roli snad nejlepší evropský komik Louis de Funés. Kufr se šperky, s penězi a s podpresnkou - to je dokonalý námět na originální komedii, kterou by asi málokdo dotáhl do tak skvělého konce jako Molinaro. Tou největší a nejsladší třešničkou na dortu byla moje oblíbená Claude Gensac (co si budeme povídat, tato žena je jak ze starého dobrého noiru a krásou se může měřit klidně i s Diterich, Garbo etc.), která se vyznemaneala hlavně v budoucích Četnících. Kvalitou je Oskar skvělou komedií, takže snad nikoho neurazím, když dám ****. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Exteriéry domu Bertranda Barniera (Louis de Funès) představovala Le Corbusierova vila Stein ve Vaucressonu nedaleko Paříže. Použité interiéry jsou ale čistě účelové a nesouvisí s Le Corbusierovou tvorbou. (Komiks)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry, ve které hrála většina herců z filmu, včetně Louis de Funèse (Bertrand Barnier). (korect)
  • Námět byl nejprve uveden v divadle, kde sklidil velký úspěch. Právě proto se scenáristé poté rozhodli pro jeho filmové ztvárnění. (chleba24)

Reklama

Reklama