Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

topi 

všechny recenze uživatele

Sled bláznivých situací přesně podle francouzského gusta. Funes řádí jak rozjetej tank, absurdní situace střídá ještě absurdnější a neskutečná salva dialogů má účinek dynamitu! Záměna kufříků je vrcholem mezi všemi vypointovanými gagy. Louis de Funés je bez debat králem francouzského humoru. Moc potěšil i český mistrovský dabing a mimo jiné i Lubor Tokoš jako sluha Paul Préboist. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

"Oskar? Ten ukradl diamanty služce, která jela na Severní pól, protože měl mít dítě ve vašem kufříku!" Komedie strhujícího tempa, s vypointovanými dialogy, plná záměn lidí i věcí, korunovaná výtečným výkonem k šílenství doháněného Funese. Skorem až klasicky divadelní (jednota času, místa a děje se drží - divadelní hra je ostatně předlohou). Silné ****. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nic víc a nic méně než jedna z nejgeniálnějších konverzaček a nejpropracovanějších záměn v historii kinematografie. Úvodní půlhodina po probuzení je doslova zběsilá, s neodolatelným Claudem Richim, který dokáže protočit život chudáka Funése několikrát dokola. A to nejlepší nakonec, i když zápletka stojí na momentu překvapení, tak léty nekoroduje, ale pobaví úplně stejně i napodruhé a napodesáté. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

"Za totáče" jsme mířili do kina skoro na všechny francouzské filmy a úplně na všechny "funésovky". Tohle je ta z těch lepších. Je to typické zfilmované divadlo se všemi klady a zápory. Funes tuhle hru hrál v divadle přes 300x a má se všeobecně za to, že zvláště tohle přispělo k jeho prvnímu infartu z mnoha. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,100,000║ Tento film je doslova nabitý humorom od začiatku po koniec, dej sa po celý čas nepohne z jedného obytného domku a na prekvapenie nevadí to, lebo Louis de Funes v skvele spolupráci s ostatnými hercami tento film naprosto ovládajú a nenechajú nás ani na moment sa nudiť. Táto komédia je doslova živel a je dokonca zábavnejšie než ostatné známe filmy s Funesom! ...na konci projekcie som odchádzal zo zachrípnutým hrdlom, fakt sila a veľké prekvapenie s Funesom o ktorom som ani netušil /videl v kine: 100%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Exteriéry domu vo filme boli natočené vo vile Stein vo Vaucresson pri Paríži, interiéry sú čisto dekoratívne. (Arsenal83)
  • Poprvé spolu ve filmu L.de Funés a Claude Gensac (hráli spolu v osmi filmech). (M.B)

Reklama

Reklama