Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

sud 

všechny recenze uživatele

Zřejmě ta nejšílenější a nejstřeštěnější komedie, kterou jsem viděl (s Funésem určitě). Jednoduchý děj, značně zamotaná zápletka, nedorozumnění, jeden dům a především Louis De Funés a jeho neskutečná kreace. Nedokáži posoudit, která Funésovka je nejlepší (sice jsem někde napsal že "Velký flám", ale není to tak jednoznačné), protože jeho nejlepší kousky jsou tak nějak srovnatelné. Ale musím říci, že "Oskar" je zřejmě komedie, ve které podal Louis de Funés nejlepší výkon. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Situační komedie ,která je postavená na jednom herci a to Louis de Funesovi ,který se dozvídá od svého zaměstnance ,že ho okradl o 64 milionů a ,že je milencem jeho dcery ,ale jak se ukáže ta se za jeho dceru jenom vydává ,jenže ono je to stejně jedno , všechno se to tak různě zamotá ,až z toho bude te mít hlavu kolem. Do toho je tu několik nápadníků pro jeho pravou dceru a několik kufříků (přesně 3) a v jednom jsou šperky za 64 milionů , ve druhém ta samá částka ,ale v hotovosti a ve třetím jsou věci služky ,která odchází a zbytek už je asi každému jasný co se bude dít. Abych řekl pravdu někdy už mě štvalo jak se pořád zamotávalo. Ale co si budem nalhávat asi většina se u toho velice dobře bavila. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Oskar je ve Funésově tvorbě neprávem tak trochu v pozadí. Taková série Četníků nebo Fantomas běží v televizi pořád do zblbnutí. Oskar nepatří úplně mezi ty nejznámější Funésovy filmy, ale podle mě patří rozhodně k těm nejlepším. A dost možná tady Funés předved svůj nejlepší hereckej výkon vůbec. Ten tady hraje, jak kdyby byl celý natáčení pod vlivem amfetaminů. Pobavil a překvapil mě i Mario David, kterej má jinak ve filmech obvykle jenom malý štěky. Tady měl trochu větší roli. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klasický Louis de Funés a film, kde dabing Františka Filipovského značí kvalitu a ta je zde určitě zaručena. Hodně jsem se u toho zasmál a ačkoliv jsem ten film předtím ještě neviděl dokázalo se mi, že Funésův humor mi nezevšední nikdy, ani jako malému ba ani dnes, což mě hodně těší. Plno lidí ale tvrdí, že Oskar je to nejlepší co Funés natočil a podle mě to hodně zábavné je, ale stále u mě vede Velký flám, ten jen tak něco nepředčí i když na tohle se určitě víckrát taky rád kouknu. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám pravá nefalšovaná francouzská komedie. Avšak co by to bylo za francouzskou komedii, kdyby v ní nehrál hlavní roli snad nejlepší evropský komik Louis de Funés. Kufr se šperky, s penězi a s podpresnkou - to je dokonalý námět na originální komedii, kterou by asi málokdo dotáhl do tak skvělého konce jako Molinaro. Tou největší a nejsladší třešničkou na dortu byla moje oblíbená Claude Gensac (co si budeme povídat, tato žena je jak ze starého dobrého noiru a krásou se může měřit klidně i s Diterich, Garbo etc.), která se vyznemaneala hlavně v budoucích Četnících. Kvalitou je Oskar skvělou komedií, takže snad nikoho neurazím, když dám ****. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Námět byl nejprve uveden v divadle, kde sklidil velký úspěch. Právě proto se scenáristé poté rozhodli pro jeho filmové ztvárnění. (chleba24)
  • Ve Francii navštívilo film přes 6 miliónů diváků. (hippyman)
  • Adresa Rue des Filles du Calvaire 35 neexistuje, protože pařížská ulice Filles du Calvaire končí číslem 25. (Snorlax)

Reklama

Reklama