Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zpátky, gorilo! Nevím proč, ale když si chci pustit nějaký film s Funésem, padne má volba dost často právě na Tetovaného. Vím, že zde není tolik humoru jako v jiných komediích francouzského mistra, ale ten film má v sobě jakési kouzlo, kterému nikdy neodolám. Možná je to tím venkovským prostředím a také bohémským stylem života, který vede legionář Legraine (dobré jídlo, pití, tabák a zábava). Přesně takhle bych si jednou chtěl užívat penzi. Proto čtyři hvězdy, Funés a Gabin v mistrovské formě. Film o přátelství. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pohrdáte penězi. To chápu. Ale do jaké výše?" Toť otázka. Kolik by mi museli zaplatit, aby jim dovolil odloupnout si Modiglianiho originál i s kůží z mých zad? Asi nic, protože my jsme se s Amedeem Modiglianim poněkud minuli v čase a prostoru, ale Legrain alias Louis Marie de Montignac jeho originál na zádech hrdě nosí. Já jsem se bavil při Mézerayově neustálém smlouvání, při opravě zámku a hlavně či Legrainově ranním troubení a neustálém házení lidí do hladomorny. Tetovaný mi zkrátka přinesl tolik zábavy, kolik jsem od dua de Funès - Gabin očekával. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dvěma hvězdičkami tentokrát neúčtuji pouze s jedním konkrétním snímkem, ve skutečnosti ty 2* platí pro celou jednu éru a typ lidových komedií 50. a 60. let. Jednoduše mě ty starší francouzské, ale i italské komedie s hvězdnou dvojicí v popředí, pár funčními gagy a spoustou slovní vaty přijdou vyčpělé, někdy pravda zoufale vyčpělé. Je to jakobych měl dát přednost Člověče, nezlob se, když si můžu zahrát šachy nebo Agricolu. Tenhle typ filmu vyloženě neurazí, ale zábavy si s nimi už jeden mnoho neužije. Pro ranné filmy s Louisem de Funésem je tenhle pocit spíše pravidlem než výjimkou. Celkový dojem: 40 %, jedna ze dvou hvězdiček je za přítomnost dvou slavných jmen francouzské kinematografie. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Herecká legenda francouzského filmu Jean Gabin a mistr schizofrenních postav Louis De Funes v jednom filmu. Jeden je vysloužilý legionář s tetováním od slavného malíře Modigilianiho a druhý potrhlý obchodník s uměním. A to by nebylo, aby obchodník za každou cenu neusiloval o získání onoho tetování. Je pro to ochoten udělat naprosto vše a tak komedie plná nástrah a překvapení může začít. Pro Louise to byla ohromná výzva a jak se sám nechal později slyšet, měl velké obavy, aby se vedle Jeana neztrapnil. Nestalo se a naopak vznikla nestárnoucí komedie, kde si to oba dva viditelně užívají. Píše se o hereckých koncertech obou protagonistů? Neomylně je to tak. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tetovaný je příjemný komediální pokus o symbiózu jednoduchosti a vznešenosti. A klaunská zběsilá údernost je zde skutečně podbarvena elegantní urozeností a zjemňuje tím svou neotesanost. Opět trpí je celková soudržnost děje, ale díky herectví ústřední dvojice většina diváků leccos promine. Jejich popularita znamenala téměř jistý úspěch. Mohu sice litovat preferování okamžiků gagu před celistvostí, přesto nejedno místo dokáže roztáhnout úsměv doširoka. Hvězdou filmu je svérázný hrabě Enguerand - Louis Marie de Montignac alias legionář Legrain (dobrý Jean Gabin). To on dodává příběhu neotřelé kouzlo a přirozenou vznešenost, se kterou nekompromisně umlčí každý hlasitější vzdor troufalosti. Do hry přichází i jistý druh polemiky životních přístupů, ty ale slouží především k podbarvení momentů a vypíchnuti kontrastů. Druhou hvězdou je Félicien Mézeray (příjemný Louis de Funès), sebevědomý obchodník s výtvarným uměním. Jeho neurvale naléhání do té doby nenarazilo na hrdou neústupnost. Každý má svou cenu a kompromisy jsou občas nutností, vedoucí k cíli i ve způsobem přijímání a dávání. Nakonec se vše stává hrou a skromnost není vždy tou nejžádanější lidskou vlastností. Z dalších rolí: venkovský stavitel s ojedinělou zakázkou Maurice Pellot,(sympatický Paul Mercey), dychtiví američtí kupci obrazů Larsen (Joe Warfield) a Smith (Donald J. von Kurtz), Félicienova manželka s nesnesitelným smíchem věčnosti Suzanne Mézeray (Dominique Davray), nad hraběcím samosoudem bdící venkovský četník (Pierre Tornade), k rasismu odbojný Mézerayův komorník (Ibrahim Seck), Félicienův dvorní malíř Dubois (Henri Virlojeux), či pečlivý dermatolog profesor Mortemont (Hubert Deschamps). V jednoduchosti je stále síla, šarm a neposedné nadšení dodává osobitý styl. Obveselí, potěší, někoho nadchne, málokoho zklame. Amedeo Modigliani, urozený Gabin, diblík Louis a nedbalá vizáž sešlého šlechtického sídla, jako hold vznešených starých dobrých časů. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Rivalita a nepříliš dobré pracovní vztahy mezi Jeanem Gabinem a Louisem de Funèsem byly obecně známým faktem. K jejich dokreslení nejlépe poslouží záznam z tiskové konference, která proběhla právě v průběhu natáčení Tetovaného a kterou dodnes připomínají životopisci obou slavných herců. Na otázku ohledně nejoblíbenějších filmů toho druhého odpověděl de Funès s nadšením: "Mám rád všechny Gabinovy filmy", zatímco Jean Gabin reagoval s nepřítomným pohledem: "Neviděl jsem žádný film pana de Funèse." (argenson)
  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)
  • Jean Gabin a Louis de Funès - tito dva naprosto rozdílní herci až do poslední chvíle odkládali souhlas s natáčením filmu. Před tím se spolu setkali ve filmech Napoléon (1955), Napříč Paříží (1956) a Gentleman z Epsomu (1962) - ve všech třech filmech přitom Louis de Funès hrál pouze vedlejší role. (Kulihrášek)

Reklama

Reklama