Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to spočiatku na dobrú zábavu s Funèsom vo forme, okrem grimás a výkrikov padli aj dokonalé hlášky. Ale keď sa film veľmi skoro preniesol od tetovania k oprave zámku, to už nemalo tú správnu šťavu. Gabin nie je komediálny typ na to, aby vtipne posielal ľudí do svojej mokrej hladomorne. Z celkom inej strany sa na takýto námet pozreli domáci filmári v Mužovi, ktorý stúpol na cene. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Gabin s Funésem jedou pěkně na plno po celou dobu, škoda, že chvílemi se to od prvopočátečního uzlíku ala zádového tetování od Modiglianiho veze na situačních scénkách kdesi na zámku a člověk přestává vnímat, kde že je ten problém kvůli kterému se dvě hlavní postavy neustále handrkují. Jinak v dnešní hyperkorektní době si nelze nevšimnout černocha sluhy, kterému tam v pár scénách pěkně rasisticky zatápí, možná proto bude tento film v budoucnu trezorový. Zbytek už je klasická taškařice našeho mladíka. PS: jakožto fanouška MMA je tu doslova geniální scénka spárování asi prvního francouzského mix martial arts sportu. :D 70% ()

Reklama

jandula00 

všechny recenze uživatele

já nevim, ale posledních pár let mě ten styl humoru Louise de Funése nějak nebere. Je na můj vkus až moc uřvaný a buranský. Nicméně Jean Gabin vrací do příběhu klid a pohodu a jeho posílání do hladomorny mě vyloženě bavilo. Celkově se mi moc líbila zápletka a postupná přeměna hlavních postav, ale bohužel žádný velký filmový zážitek to nebyl. Ani nedoporučim, ani znovu nekouknu... ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Gabin s Funésem se moc nemuseli. Oba byli jiní. Gabin se vždy držel scénáře kdežto Funés najednou natáčení přerušil s tím, že má lepší nápad. Funés byl šašek, Gabin poklidný komik. A když vidím Gabina v tomhle filmu šaškovat, nepřipadá mi to přirozené a je mi ho líto-. Ale i tak je tohle strašně příjemná komedie z těch zlatých francouzských šedesátek a dá se u ní velmi dobře pobavit. A Funes se zde slušně vyřádil. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jean Gabin a Louis de Funès se sice potkali již dříve v Napoleonovi (z roku 1955, kde Funès hrál štěk) a o rok později v komedii Napříč Paříží (kde Funès opět neměl patřičný prostor), ale jejich komediální talent mohl naplno vyniknout až v Tetovaném. Ke konci šedesátých let, oba jako velké filmové hvězdy, se sešli před kamerou Gabin a Funès jako rovnocenní partneři. A sehráli báječnou komedii s trošinku tužším rozjezdem. Ale od momentu, kdy se na scéně objeví paní Mézeray, začíná pravá zábava. Podotýkám, že i díky báječnému českému dabingu, senzační je nejen Filipovský, ale i Božena Böhmová v roli milostivé paní Mézeray. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)
  • Za kulisu Legrainova polorozpadlého zámku posloužil hrad Château de Paluel v jižní Francii, který byl v roce 1944 vypálen ustupujícími Němci. Právě neutěšený stav posloužil později filmařům pro natáčení, i 40 let po uvedení filmu je zchátralý hrad vyhledávaným turistickým cílem. Natáčelo se také v nedaleké vesnici Domme a na zámku Salignac ve Francii. (argenson)
  • Rivalita a nepříliš dobré pracovní vztahy mezi Jeanem Gabinem a Louisem de Funèsem byly obecně známým faktem. K jejich dokreslení nejlépe poslouží záznam z tiskové konference, která proběhla právě v průběhu natáčení Tetovaného a kterou dodnes připomínají životopisci obou slavných herců. Na otázku ohledně nejoblíbenějších filmů toho druhého odpověděl de Funès s nadšením: "Mám rád všechny Gabinovy filmy", zatímco Jean Gabin reagoval s nepřítomným pohledem: "Neviděl jsem žádný film pana de Funèse." (argenson)

Reklama

Reklama