Reklama

Reklama

The Punisher: Dirty Laundry

Celý film
Krátkometrážní / Akční / Thriller / Drama
USA, 2012, 10 min

Punisher (Thomas Jane) si ten den chtěl jenom vyprat prádlo. Potom co viděl gangstery jak ohrožují prostitutky a nasledně i chlapce, řekl si, že to tak nemůže nechat být a musí je potrestat. (Folky)

Videa (1)

Celý film

Recenze (401)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Aj drsný Punisher si občas potrebuje vyprať handry v pokročilom stave smrdutosti, ale on má tú smolu že ani tie najobyčajnejšie úkony sa v jeho prípade nezaobídu bez poriadneho masakru. Na ulici je to samý černoch čo musí v rámci prevencie zmlátiť nejakú tú štetku aby tam len nepostávala a makala, prípadne umučiť nejaké tie deti aby bolo jasné kto je tu najväčší mothafucka široko ďaleko. Punisher sa samozrejme chvíľu tvári nevinne ako grécky minister financií, snažiac sa tým diváka zneistiť, ale napokon si u Rona Perlmana kúpi fľašu whisky a zmláti ňou všetkých prašivcov až z nich strieka ropa ( asi to bola krv ale nejaká čierna, asi preto že to boli černosi ). Divák teda konečne dostane svoju dávku vytúženého hnusného násilia a otvorených zlomenín drogových dílerov, ktorý si po zásluhe odskáču že sú taký hajzli a človeku je hneď ľahšie na duši. ()

Lyriq 

všechny recenze uživatele

"Ya know the difference between justice and punishment?". Jelikož Punishera mám ze všech komiksových hrdinů nejraději (a že jsem řádnej komiksák), musím jako znalec podotknout, že by se do nich asi pustil dřív. Ale tohle je jinej Frank Castle, reálnější. A takovýho bych bral do celovečeráku všema deseti. :) "Bottle of Jack." ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Přehnané množství digitální krve i nerozbitnost Jacka Danielse se musí odpustit. Především proto, že Janeovi póza drsňáka sedne a obětí jsou Harlemští "domorodci". Našlápnutý kraťas, ze kterého by nemusel být zlý celovečerák, ovšem až příliš takovýchto projektů končí u podobně nadějných výkřiků do tmy. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jaký smysl má riskovat vlastním životem a vstupovat do cesty zločincům, pasákům, mafiánům a jiným kriminálním živlům? Žádný, protože za prvé opravdu jde o vlastní zdraví či život a za druhé se zločin stejně nevymýtí, pokud lidé zůstanou lidmi se všemi svými slabinami charakteru. Navíc násilí vyvolává jen další násilí, jak ukazuje třetí Newtonův zákon. I z morálního hlediska není násilí vhodným příkladem pro děti a dospívající mládež. Nicméně zen buddhismus dává svoji odpověď na otázku smyslu odporu násilí a "zenoví mistři se necítí být vázáni konvenční morálkou a je-li to účelné, jsou schopni porušit buddhistická pravidla, např. i dokonce zákaz zabíjet živé tvory". Podstatou té odpovědi je včasné uvolnění toků energie, zadržování kterých hrozí odumřením nebo destrukcí. Příkladem může posloužit přeplněná přehrada, kdy je nutné otevřít stavidla a vypustit přebytečnou vodu. Právě proto je Punisher a obecně všichni bojovníci se zločinem a obecně se zlem (nepříznivými pro lidi energiemi) tolik oblíbeni a ospravedlňováni, protože slouží jako bezpečnostní ventily pro snižování zvýšeného tlaku v kotli-společnosti tím, že uleví sami sobě. Zlosyni totiž tento mechanizmus soucítění se s jinými, kterému říkáme svědomí, v sobě nemají nebo ho mají potlačený nebo změněný v pocit loajality, proto se nikdy dobrovolně nepostaví na ochranu slabých a utiskovaných. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

ČistoKREVNÁ esence zla a jeho potrestání. Akademický příklad HRDINY(mstitele/antihrdiny) a jeho činu: nemluvný muž svědkem násilností, které překročí hranici, jde a uskuteční čin, kterým zlo zastaví. Je-li zlo brutální, je očekáváno (divákem) i brutální potrestání. Modelová ukázka pouliční bandy (obvykle černošská/hispánská/asijská) napadající slabší (bezbranné dítě - o to větší důvod k zastavení zla), kde se zjeví postava hrdiny a razantním způsobem učiní eliminaci zla. Divácky vděčné je využití naturalismu v násilí. Dirty Laundry na 10 minutách vše tohle skvostně představuje. This is real Punisher! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Herec Thomas Jane si zopakoval komiksovou postavu od Marvelu Punishera již podruhé. Stejnou postavu ztvárnil již ve snímku Kat (2004). (tyzmrde)
  • Frank Castle (Thomas Jane) má na nárazníku auta nálepku, na ktorej je nápis – “My Child is an Honor Student“. (ČSFD)

Související novinky

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama