Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

wito 

všechny recenze uživatele

sociálno kritický námet, ktorý nevyznieva až tak komediálne ako niektoré neskoršie veberove filmy. jeden blbec na večeru tak pre mňa pôsobí omnoho zaujímavejšie, keďže kombinuje skutočne vtipnú absurditu, na ktorej sa nesprestávate smiať. tento snímok, hoci má výborný zámer, v tomto trochu zaostáva. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pojem hořká komedie je tu naplněn po okraj. I když v těch dávných dobách se ještě nepoužíval, protože nebylo nutné za něj schovávat absenci komedie samotné. Sonda do vyšších kruhů nové šlechty je povrchní a nad dramatem převažuje komedie, přesto zasahuje podstatu kapitalismu a některé související sociální aspekty trefně a precizně, aniž by se stala manipulativním kýčem. Na to má Francis Veber autorský film pevně pod kontrolou, humor i satira jsou integrovány v harmonické rovnováze. Pro mě to není nejzábavnější film s Richardem, ale objektivně vzato určitě jeden z nejlepších. S dokonale sekundující hudbou Vladimira Cosmy. Tato kousavá sociální ironie bude ještě dlouho „stálesvěží“. Bohužel. 90% Produkce: Andrea Films ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý film, který je v určitých okamžicích velice řízný a ironický i správně sentimentální. Má opravdu myšlenku a nejde o citové vydírání. Navíc není tak jednostranný, jak by se mohlo na první pohled zdát. KDO JE VĚTŠÍ ZRŮDA? JÁ, KDYŽ VÁM ŘEKNU, ABYSTE SE SLÉKNUL, ANEBO VY, KDYŽ OCHOTNĚ UKÁŽETE SVŮJ ZADEK? ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Stará komédia s Pierrom Richardom v peknom prostredí, tento film je taký francúzsky a pútavý, že vám ani to hovorené slovo nebude vadiť. Musím priznať, že ma v dobrom prekvapil, ale nemá to iskru, napriek tým všetkým hračkám v tej vile ma to do detstva nevrátilo. Nenasmial som sa veľa takže hodnotím ako hodnotím, ale chápem že niekto si pri tomto mohol užiť dobrú zábavu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dávám jednoznačně plný počet hvězd. Dítě vyrůstá ve studené, zlaté kleci. Je úplně samo a je zvyklé mít vše, na co si vzpomene, ale je jen dítě. Je to mládě, kterému chybí hlavně láska, něha, přátelství a vřelý domov. Celý příběh začne jen vzdorovitou mstou panovačnému otci a skončí nečekanou bolestí v srdci. K němu Pierre našel klíček, a to se otevřelo. Vší silou zatoužilo po obyčejném, lidském bytí za každičkou cenu. Měla bych si už zvyknout, že Francouzi točí filmy takovým způsobem, který ve vás vyvrtá hlubokou rýhu, donutí vás zamyslet se nad sebou samým, nad životem a hlavně dokážou konce vybrousit tak dokonale, že jsem pak neschopna se ubránit slzám. Tahle Hračka má s komedií společné jen málo. Doopravdy je to drama a za zhlédnutí opravdu stojí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)
  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)
  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama