Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (207)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul tu je za takového suveréna, že by to mohlo i nudit. To by to ovšem nesměl být Jean-Paul, který, v jinak drsném příběhu, půdu pod nohama zkrátka neztrací. Ani v navýsost povedené přestřelce, odehrávající se v zapadlém opuštěném stavení, jejíž spomalovačky mi daly vzpomenout na starého dobrého Sama. Velké plus pro Bruno Cremera, jehož oči mě opravdu přesvědčily o tom, že by mi hlavou tu kulku zkrátka prohnal. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

L'Epervier a l'Alpagueur - fakt dobrá dvojka... Ale spíš jsem (využivše příležitosti nabízené ČT) si chtěl jasně a definitivně uvědomit, zda má nějakou cenu se na filmy tohoto druhu vůbec dívat. A zjistil jsem (jasně a definivně), že nemá. A navíc je mi až trapné, když si uvědomím, co úsilí, času a peněz tohle stojí, a co z toho pak vyleze. Ale na druhé straně, tím co z toho leze se autoři a herci pobaví, proslaví a dobře si vydělají. A diváci tím, co z toho vylezlo, zabijí čas, odreagují se, možná se i zasmějí grimasám J.P. Belmonda, a celkem nic je to nestojí. Příště ale beze mě! ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to jedna z nejmíň akčních Belmondových kriminálek. A taky jedna z nejdusnějších. Tentokrát tu není žádný hláškování ani humor. Je to hlavně o vztahu stárnoucího nájemného řešitele státních problémů, který si po letech práce na okraji společnosti uvědomuje, že by nebylo na škodu mít taky nějakou tu rodinu. A proto se téměř nepochopitelně upne na mladýho ztřeštěnýho zlodějíčka, kterého bere téměř jako syna. Zároveň řeší poslední případ, kerý mu má zajistit vysněný ostrov a odpočinek. A věta "Nazdar Koko." je nezapomenutelná. Kdyby to bylo natočeno před Čtyři vraždy stačí, drahoušku (odkaz zde), řekl bych, že zmíněná přezdívka je předobrazem k u nás téměř stejně legendární větě "My všichni jsme Gogo." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne dobra a drsna kriminalka, jejiz nejvetsi plus je docela svizne odsejpajici a zajimavej dej a Belmondo, kterej tu je za vetsiho drsnaka nez obvykle a nema problem nekoho prejet autem nebo sundat brokovnici a i na tu hlasku si cas najde. No a nejvetsi minus je misty dost divnej strih a celkova zmatenost snimku. Jenom zbejva dodat, ze Cremer je paradni zaporak. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo v pro sebe tak typické roli drsného bojovníka se zločinem, který nejde pro ránu pěstí daleko a musí osamoceně čelit nástrahám kriminálního podsvětí. Tentokrát není mužem zákona, ale úspěšným nájemným lovcem padouchů s přezdívkou Stopař, který má jedinou slabost a tou jsou peníze. Jeho poslední úspěšná akce v Rotterdamu znamená, že nakrkl velkou spoustu nebezpečných lidí. Osamělý hrdina, který se obrnil suchým ironickým humorem bojuje svůj samotářský boj s prohnilým systémem a organizovaným zločinem, který prorůstá do všech míst francouzské společnosti. Hlavním protivníkem je mu nebezpečný a bez skrupulí jednající lupič a vrah přezdívaný Jestřáb (Bruno Cremer). Vše jednoznačně směřuje k finálnímu dramatickému střetu muže proti muži. Michel Colombier složil dramatický hudební doprovod, který velmi dobře doplňuje vypjaté situace. Nadčasový příběh osamělého bojovníka se zločinem. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vé scéně, kdy vodič cisterny s vínem prudce zabrzdí, protože má u hlavy Stopařovu bouchačku, udeří se spolujezdec hlavu do čelního skla, které až praskne. V dalším záběru na cisternu je ale čelné sklo netknuté. (Gareth_Jones)
  • Ve filmu si menši roli zahrála Belmondova sestra Muriel Belmondo, která se objevila celkem ve třech filmech, kde hrál její slavný bratr. Jedná se o snímky Lovec hlav (1976), Samotář (1987) a Neznámý v domě. (1992). (Georgex)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v holandskom meste Vlaardingen, francúzskych obciach Le Barcarès, Le Barcarès, Carrières sur seine a v Paríži. (dyfur)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama