Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpět do víru života! Heslo, kterého se drží bývalý zlodějíček Alexandr Boroni po propuštění ze žaláře. Vyhledává společnost půvabných že, snaží se je očarovat a poté, co mu podlehnou je okrade. Díky souhře náhod se při jedné ze svých cest zaplete do hry tajných služeb na palubě letadla směrem do Benátek. Nebyl by to však on, kdyby nad nimi nedokázal zvítězit – nad nekalými živly, agenty a mafiány. Stihne toho však ještě mnohem víc! (MIDO FILM)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (117)

Peči 

všechny recenze uživatele

Když přihlídnu k tomu že to je komedie, tak jde o to jak to pobaví a pobavilo to velmi dobře. Když přihlídnu k tomu, že to má být akční, tak to taky film splňuje beze zbytku, Je to opravdu takový slepenec komedie a kriminálky, ale když člověk odpustí ten trochu nepřehledný děj a přičte navíc k dobru to kvalitní herecké obsazení, tak slabší čtyři (72 %) tento film má! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klasická komedie v hlavní roli s Belmondem tak, jak ho každý má rád a i když se v průběhu filmu objeví pár nesrovnalostí nemění to fakt, že komedie je to víceméně povedená a bere důraz hlavně na něj a jeho bezmeznou orientaci a všeobecnou znalost. I když to není jeho nejlepší film, chvílemi jsem se s radostí zasmál. Belmondo přeci jenom se svým šarmem nedokáže zklamat. --- Přišla jsem o manžela – Jo, také znám tyhle truchlivé chvíle přišel jsem o svého bílého slona a nemohl jsem překonat smutek. Dokonce jsem pil. ()

Reklama

Lupes 

všechny recenze uživatele

Výborně rozehraná komedie se bohužel postupně mění v málo uvěřitelné, nereálné drama... Záporáci podivně všudypřítomní, groteskní skeče přecházející přímo v nesmyslné zabíjení... Podivná směs humoru a násilí, ani kočka ani pes. Naštěstí Belmondo po celou dobu chaplinovsky tajtrdlíkuje, smát se mu bohužel můžete jen v první třetině filmu. Škoda. U toho mělo zůstat. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně bláznivá, zábavná a akční komedie o podvodníkovi Alexandrovi Dupréovi (skvělý Jean-Paul Belmondo), který se stane obětí machinací tajných služeb. Ale kdo je obětí a kdo vše řídí? Je krásně drzý ve své touze po báječném životě vyvolených plný velkolepých banketů a užívání si peněz. Je nesmírně vynalézavý a přesvědčivý ve svém plánu si užívat svou nebezpečnou profesi, při které může snadno přijít o svobodu. Baví se, předvádí sportovní výkony, vjede lodí do hotelu a svým sebevědomým šarmem láme jen tak mimochodem jedno ženské srdce za druhým, jako podvodnice Sophie (Mirella D'Angelo), stíhačka Gina (Carla Romanelli), panička Iréne (Anne Goddet), či agentka Caroline (Von Gretchen Shepard). Další zajímavé postavy: Dupréův pomocník v Benátkách Achille Sureau (Michel Galabru), vůdce francouzských agentů Joseph (Georges Géret), jemný pianista a vůdce arabských agentů Kamal (Paolo Bonacelli) se svým krutým pomocníkem Abdelem Fahradem (Charles Gérard) a agent-instalatér Machavoine (Henri Guybet). A tak se z podvodníka stává hrdina Francie, ne že by vyloženě chtěl, ale stalo se. Zkrátka velmi zábavná parodie na špionážní dramata s krýsným nadhledem a humorem. ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

Rok po dokončení úspěšného filmu Policajt nebo rošťák se režisér Georges Lautner a jeho tým včetně Belmonda pouští do dalšího filmu. Jak režisér přiznává, jsou víceméně tlačeni firmou Gaumont a tudíž na film nebyl ještě dozrálý čas. To je bohužel z filmu cítit. Téma podvodníka, který se zamotá do honby o získání mikrofilmu s popisem vynálezu nového zdroje energie je nedotažené. Každopádně se týmu nakonec podařilo dokončit fim na který se dá dodívat bez pocitu ztráty času. A Belmondo visící na vrtulníku stojí taky za vidění. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Prvýkrát v dejinách filmu tu bolo zobrazené použitie zbrane s laserovým zameriavačom. Efekt pohybujúceho sa červeného bodu - ako znamenie blížiacej sa smrti - sa neskôr objavil v nespočetnom množstve ďalších akčných filmov. (SGP)
  • Natáčení probíhalo na zámku Ferrières ve Ferrières-en-Brie a v Paříži (Francie). Dále se natáčelo v Benátkách (Itálie). (SONY_)

Reklama

Reklama