Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpět do víru života! Heslo, kterého se drží bývalý zlodějíček Alexandr Boroni po propuštění ze žaláře. Vyhledává společnost půvabných že, snaží se je očarovat a poté, co mu podlehnou je okrade. Díky souhře náhod se při jedné ze svých cest zaplete do hry tajných služeb na palubě letadla směrem do Benátek. Nebyl by to však on, kdyby nad nimi nedokázal zvítězit – nad nekalými živly, agenty a mafiány. Stihne toho však ještě mnohem víc! (MIDO FILM)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (117)

vesper001 

všechny recenze uživatele

V hitparádě Belmondových krimikomedií je tato sice na nižší příčce, ale rozhodně stojí za vidění. Obsazení je tradičně luxusní, děj ovšem trochu překombinovaný a především se člověk u mnohých scén nemůže zbavit pocitu „tohle už jsem někde viděl“: Belmondo visící na vrtulníku, Belmondo v motorovém člunu, Belmondo, který rozloží slavnost ve šlechtickém sídle, Belmondo hrající vabank se zloduchy, Belmondo předstírající něco, co není, aby dostal, co chce, Belmondo předstírající něco, co není, aby si zachránil kůži, Belmondo, jehož postava hraje několik rolí zároveň... a takhle pořád dál až do konce. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po naprosto skvělým filmu Policajt nebo rošťák, se dvojice Georges Lautner a Jean-Paul Belmondo po roce opět sešla, tentokrát se ovšem zdá že tvůrci neměli přesně jasno, zda hlavní hrdina bude kašpárek nebo drsňáček, většinu filmu vítězí první varianta a proto ten název. Belmondo ovšem i tady předvede, že je ve formě a zejména přestup z motorového člunu do helikoptéry a následný let na Benátkami je opravdu fajnová záležitost . Kdo není tak velký fans Belmonda jako já, může si odečíst jednu hvězdičku. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená komedie s Belmondem. Zlodějíček ,který svojí výřečností ukecá skoro každého se jednou při cestě do Benátek nechtěně zaplete do akce tajný služby. A začíná slet gegů a situací ,které jsou někdy docela nepřehledné a ztrácí přehled o co ,že zrovna jde. Ale přesto je to vtipné a koukatelné. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Šílenost nad šílenost, tady se scénárista zbláznil a dramaturg s režisérem mu nebyli schopni říct, že na něčem lítá. Nebýt v tomhle filmu Belmondo, tak je to jedna hvězda jen za prostředí Benátek. Naštěstí sám Belmondo dává každému filmu minimálně dvě hvězdy - což jestli dobře počítám nakonec ty tři dá. V málokterém bebelovském filmu je ta amplituda mezi vynikajícími vtipy a totální trapárnou tak veliká jako tady - ale brát to jen jako sérii skečů a ne dějový film? Ok, tak by to šlo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Trojice scénáristé + režisér už spolupracovali na celé řadě filmů v nichž hlavní roli sehrál Belmondo. Kašpárek je v osmdesátkách jen jeden z mnoha. Jeanu-Paulu Belmondovi už táhlo na padesát, přesto i zde prováděl zajímavé akrobatické a kaskadérské kousky. Leč zase tolik jich nebylo. Tvůrci se evidentně snaží chvílemi o opravdu bláznivou komedii, která si ale zachová své napětí do poslední chvíle. Zajímavé je i téma. Už v roce 1980 se otevírá diskuze na téma, co všechno se vyrábí z ropy a jak by bylo dobré planetu trochu šetřit. Každopádně mám takový pocit, že zde už to filmaři trochu přeťápli. Snímek není ani skvělou komedií, ale ani skvělým kriminálním či špionážním dramatem. Přelívá se to z jedné strany na druhou. A tato míchanice vyšla tak, že na Belmonda je to pořád dobrý film, ale vzhledem k tomu, že už jsem viděl opravdu dost jeho filmů, tak střízlivě dávám troječku, jak říkala naše učitelka matematiky. Nicméně jsou zde dobré momenty jak kaskadérské, tak humorné, ovšem vedle těch slabších míst. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Prvýkrát v dejinách filmu tu bolo zobrazené použitie zbrane s laserovým zameriavačom. Efekt pohybujúceho sa červeného bodu - ako znamenie blížiacej sa smrti - sa neskôr objavil v nespočetnom množstve ďalších akčných filmov. (SGP)
  • Natáčení probíhalo na zámku Ferrières ve Ferrières-en-Brie a v Paříži (Francie). Dále se natáčelo v Benátkách (Itálie). (SONY_)

Reklama

Reklama