Reklama

Reklama

Ďábelsky Váš

  • Francie Diaboliquement vôtre (více)
Francie / Itálie / Západní Německo, 1967, 98 min (Alternativní 89 min)

Obsahy(1)

Pierre (Alain Delon), který se jednoho dne probudí v nemocnici se od lékařů, dozvídá, že se svou manželkou Christiane přežili těžkou autonehodu, on však následkem zranění ztratil paměť. Christiane ho vezme domů, do jejich zámku. V okolí domu však zanedlouho dojde k podivným nehodám... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (39)

majo25 

všechny recenze uživatele

Triler je trochu silné žánrovanie, pretože celý dej sa nesie v takom pokojnejšom duchu bez napätia, ale má aspoň zaujímavejšiu zápletku spojenú s amnéziou po nehode. Využitie tejto amnézie je vlastne hlavnou náplňou filmu so snahou hlavnej postavy odhaliť tajomstvo. Menšie logické chybičky, hlavne v závere, sa dajú odpustiť a až na "Číňana" ujdú aj postavy. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka není vysloveně originální, ale zase je velmi hutně a důkladně naservírována, takže se to tím určitě vyváží. Podivné náhody, milé úsměvy, nedobytná paměť, rodinný přítel a čínský sluha tvoří zajímavý mix postav a událostí. Poslední čtvrthodinka děj pěkně rozproudí, na jehož konci je pěkná rošáda. Zajímavý snímek. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Máme tu překvapení měsíce, nenápadný thriller s mysteriózními prvky, o jehož námětu se kolegové vyjadřují jako o neoriginálním. Jistě, ztráta paměti, otázky kdo je pravý, kdo lže, a téměř jistota že se to na konci ještě celé dvakrát otočí, to vše už tu bylo víckrát, ale uvědomme si, že Delonův nešťastník byl možná jedním z prvních. I když to tak totiž vizuálně moc nevypadá, Ďábelsky Váš je dost starý film. Dělá ho atmosféra, lehce zamyšlený Delon, kterému jsem věřil, že na to přijde (a vono ne) a půvabná Senta Berger. Chybělo tomu drobátko erotiky, ale i tak za plný počet, byl to pěkný, napínavý nedělní večer. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný pokus o thriller.  1)  Příliš pomalý snímek nabízí neurčitou atmosféru, celkovou strojenost a především odhadnutelnou zápletku. Nemám rád, když jsem v uvažování daleko před hlavní postavou._____ 2)  Absurdní nicméně očekávaný konec nepřekvapí. Druhá pointa v posledních pěti minutách vše zrelativizovala, ale snímku už to nepomohlo. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Takže to máme dva mladé sympatické lidi (Senta Berger, Alain Delon) a dva divné týpky. Jedním z nich je čínský sluha, jehož ve francouzském filmu hraje německý herec, ahá! Dál tu máme nijak originální zápletku (nahlíženo optikou mezitím uplynulých skoro padesáti let a s vědomím dostatku hodně podobných filmů). Taky tu máme hodně dlouhých scén beze slov se zvláštní Roubaixovou hudbou (kterou mám jinak rád, ale tady mi nějak úplně nesedla). Takže celé se to dost táhne a ani snaha posledních deseti minut zachránit celkový dojem moc nepomohla. Chtěl jsem dát víc, ale nemůžu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskej dedine Théméricourt. (dyfur)

Reklama

Reklama