Reklama

Reklama

Ďábelsky Váš

  • Francie Diaboliquement vôtre (více)
Francie / Itálie / Západní Německo, 1967, 98 min (Alternativní 89 min)

Obsahy(1)

Pierre (Alain Delon), který se jednoho dne probudí v nemocnici se od lékařů, dozvídá, že se svou manželkou Christiane přežili těžkou autonehodu, on však následkem zranění ztratil paměť. Christiane ho vezme domů, do jejich zámku. V okolí domu však zanedlouho dojde k podivným nehodám... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (39)

Radko 

všechny recenze uživatele

Strata pamäti hlavného hrdinu po autonehode akoby zároveň zredukovala celý film. Klaustrofobické prostredie uzavretého domu a paranoidné náznaky zvláštneho správania sa zvyšných troch obyvateľov vytvorili dobrú základinu pre kvalitný zhriller. Režisér ale nahradil gradujúce napätie, či stále viac znepokojujúce nehody a pasce len nervóznym pobehovaním Delona hore-dolu po záhrade a po dome. Záverečná vysvetľujúca desaťminútovka trpkú pachuť premárnenej príležitosti už veľmi nenapraví. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný pokus o thriller.  1)  Příliš pomalý snímek nabízí neurčitou atmosféru, celkovou strojenost a především odhadnutelnou zápletku. Nemám rád, když jsem v uvažování daleko před hlavní postavou._____ 2)  Absurdní nicméně očekávaný konec nepřekvapí. Druhá pointa v posledních pěti minutách vše zrelativizovala, ale snímku už to nepomohlo. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak Pierre nebo Georges? V tom by měl mít distributor jasno, aby nemátl diváka. Každopádně A. Delon se po těžké nehodě probudí z kómatu, v němž setrval tři týdny, a má pořádné okno. Manželku nepoznává, na nic si nevzpomíná, jen rodinný přítel je mu povědomý. Pro současného diváka nejspíš příliš pomalý film, který má ale zajímavě mysteriózní atmosféru. Divák tuší, divák už ví, ale Delon pořád tápe. Než mu dojde, že by mohl zkusit vysadit léky, je z toho už divák na nervy, jelikož by to na jeho místě udělal dávno. Pěkné interiéry i exteriéry, slušná hudba, zadumaný Delon, sveřepý Kim, záludnýFreddie a půvabná Christiane. Nejděsivější scéna byla pro mne ta, kdy Delon prchá před rozzuřeným psem do skleníku. To bych asi nedal. Ke třem hvězdám přidám čtvrtou za poslední čtvrthodinu a závěrečný obraz. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"VE SNU JSEM SE K TOMU JMÉNU HLÁSIL." Krapet naivní (nemůžeme spolu spát, dokud se neuzdravíš, to víš že jo), průhledné, málo paranoidní, ale Delon to v sobě prostě měl, modrooký samec, s šukadelickým mojo, kterému nakonec podlehne každá, byť třeba po pár facanech :-) Minimálně do určitého věku... Nakonec i ta zrzka v pohodě, akorát s výraznějším nádechem erotiky to mohlo chytit hned jiný švunk, škoda. 60% ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka není vysloveně originální, ale zase je velmi hutně a důkladně naservírována, takže se to tím určitě vyváží. Podivné náhody, milé úsměvy, nedobytná paměť, rodinný přítel a čínský sluha tvoří zajímavý mix postav a událostí. Poslední čtvrthodinka děj pěkně rozproudí, na jehož konci je pěkná rošáda. Zajímavý snímek. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskej dedine Théméricourt. (dyfur)

Reklama

Reklama